Nuortenryhmät

 

Nuortenryhmät tarjoavat nuorelle mahdollisuuden näyttää, että hän uskaltaa välittää. Ryhmätoiminta antaa yli 13-vuotiaille mahdollisuuden vaikuttaa lähiympäristössään ja ottaa kantaa paremman arjen ja heikompien puolesta.

Nuortenryhmä kokoontuu tyypillisesti kerran viikossa tunniksi tai kahdeksi. Ryhmässä käsitellään Punaisen Ristin toiminnan aihepiirejä kuten ensiapua ja moninaisuutta, tehdään vierailuja ja osallistutaan kampanjoihin, kuten rasisminvastaiseen viikkoon ja Punaisen Ristin viikkoon. Nuortenryhmät ovat aktiivisesti mukana erilaisissa tapahtumissa kertomassa toiminnasta ja esimerkiksi keskustelemassa päihteiden käytöstä ja seksuaaliterveydestä. Myös peli- ja elokuvaillat ovat osa ryhmätoimintaa. 

Ole yhteydessä piirin nuorisotoiminnan kehittäjään tai lähimpään osastoon löytääksesi sinua lähimpänä toimivan nuorisoryhmän. Jos osastossasi ei vielä ole nuorten tai varhaisnuorten ryhmää, kokoa kiva porukka ja perustakaa sellainen! Ohjeita ja apua tähän voit kysyä piiritoimistolta: Emma Peuralta, emma.peura(a)redcross.fi.

Materiaalia ryhmän perustmiseen ja toimintaan löydät valtakunnallisilta sivuilta täältä: https://rednet.punainenristi.fi/node/5988