Henkinen tuki

Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi

 

TUKENA JA APUNA JÄRKYTTYNEILLE IHMISILLE?

Auttamistilanteissa ammattiauttajat ja viranomaiset keskittyvät henkeä pelastaviin toimenpiteisiin. Yhä useammin tarvitaan vapaaehtoisia tukemaan ja auttamaan fyysisesti loukkaantumattomia uhreja, omaisia ja silminnäkijöitä sekä antamaan henkistä tukea.

Piiri ja osastot järjestävät henkisen tuen koulutusiltoja, peruskursseja ja jatkokoulutusta. Näissä koulutuksissa saat tietoa kriiseistä, kriisireaktioista, selviytymisestä ja kuinka voit auttaa läheistäsi ja itseäsi. Koulutusten ajankohdat löydät koulutuskalenterista tai Oma Punainen Risti sivuilta. Järjestämme henkisen tuen koulutusta myös yrityksille ja yhteisöille sopimuksen mukaan.

Henkisen tuen ryhmiä toimii Tampereella, Hämeenlinnassa ja Lahdessa sekä uusia ryhmiä Riihimäellä ja Hämeenkyrössä. Ryhmät toimivat viranomaisten hälyttämänä, järkyttyneiden ihmisten tukena ja apuna erilaisissa onnettomuustilanteissa. Ryhmissä toimii vapaaehtoisina eri  ikäisiä naisia ja miehiä, joita yhdistää halu auttaa. Pääsyvaatimuksena ryhmään ovat tavallisen ihmisen vuorovaikutustaidot, hyvä stressinsietokyky sekä valmius joustavaan ja äkilliseen toimintaan. Ryhmäläisen tulee käydä henkisen tuen peruskurssi sekä mielellään myös ensiapu 1- kurssi. Mikäli olet kiinnostunut haasteellisesta ja antoisasta vapaaehtoistehtävästä, ole yhteydessä piiritoimistoon va. ensihuollon asiantuntijaan Mari Rantioon puh. 040823 2767 tai sähköpostitse mari.rantio@redcross.fi