Toiminta

Punaisen Ristin Hämeen piiri toimii tukijalkana 47 paikalliselle osastolle, joissa on runsaasti erilaisia toimintaryhmiä toteuttamassa Punaisen Ristin aatetta ja toimintaa.
Tutustu eri toimintamuotoihin alla olevien linkkien avulla tai ota yhteyttä SPR:n Hämeen piiritoimistoon niin me kerromme oman paikkakuntasi harrastusmahdollisuuksista tai voit ilmoittautua mukaan toimintaan täällä
 

TOIMINTAMUOTOJAMME:

Ensiapuryhmätoiminta

Jos haluat itsellesi hyvän harrastuksen, jossa opit ensiaputaitoja, tapaat reippaita ja iloisia aikuisia ja haluat toimia vapaaehtoisena auttajana Punaisen Ristin ensiapupalvelutehtävissä, ea-ryhmätoiminta on juuri Sinua varten.
Henkinen tuki
Auttamistilanteissa ammattiauttajat ja viranomaiset keskittyvät henkeä pelastaviin toimenpiteisiin. Yhä useammin tarvitaan vapaaehtoisia tukemaan ja auttamaan fyysisesti loukkaantumattomia uhreja, omaisia ja silminnäkijöitä sekä antamaan henkistä tukea.
Humanitaarinen oikeus
Tiedon jakaminen humanitaarisesta oikeudesta ja Geneven sopimuksista kuuluu Punaisen Ristin perustehtäviin, niinpä järjestämme koulutuksia ja erilaisia tempauksia.
Keräystoiminta
Punainen Risti auttaa hädässä olevia ihmisiä kotimaassa ja maailmalla. Suurin vuosittainen keräyksemme on Operaatio Nälkäpäivä
Monikulttuurisuus
Monikulttuurisuus ja moninaisuus kuuluvat kaikkeen Punaisen Ristin toimintaan. Yhdenvertaisuuden edistäminen Punaisessa Ristissä on meidän yhteinen asiamme!
Nuorisotoiminta
Reddie Kids kerhot lapsille, Nuorisoryhmät, Leiritoiminta, Kouluyhteistyö
Terveystoiminta
Terveyspisteessä sinua ohjataan ja neuvotaan. Terveyspisteissä toimivat vapaaehtoiset ovat kaikki sairaanhoitajia tai terveydenhoitajia.
Valmiustoiminta
Suomen Punainen Risti on valmiusjärjestö, jonka vapaaehtoiset auttavat vuosittain lukuisia suomalaisia erilaisissa äkillisissä onnettomuustilanteissa. Käytännössä kaikki järjestön toimintamuodot ovat osa valmiuttamme auttaa.
Vastaanottokeskukset
SPR Hämeen piirin ylläpitämät vastaanottokeskukset
Ystävätoiminta
Anna hetki aikaasi toiselle ihmiselle ja ryhdy Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi ystäväksi. Saat auttamisen elämyksiä ja hyvää mieltä tuottavan harrastuksen. Samalla tutustut mielenkiintoisiin ihmisiin, joita et ehkä muuten tapaisi.

Eri osastojen toiminta on hyvin erilaista ja parhaat tiedot sinua lähinnä olevan osaston toiminnasta löydät osastojen omilta kotisivuilta.