Vinkkejä osastoille toiminnan kehittämiseen

Tältä sivulta löydät vinkkejä osastojen käyttöön.

 

 

  • Verkkokaupan materiaalit jäsenhankintaan - Osastot voivat maksutta tilata itselleen esitteitä, flyereita, jäseneksi liittymiseen tarvittavia lomakkeita sekä muuta esittelymateriaalia. Materiaaleja kannattaa hyödyntää erilaisten tapahtumien, koulutusten ja kurssien yhteydessä. Esimerkiksi flyereita voi jakaa ulkotapahtumissa ohikulkijoille, jäsenlomakkeita voi jakaa kurssilaisille ja koulumateriaaleja voi toimittaa kouluille tai viedä mukanaan esimerkiksi kouluvierailun yhteydessä.
  • Täsmärekrytointi Facebookissa - Vinkkejä uusien aktiivien rekrytointiin. Tarvitseeko osastonne uutta tiedottajaa tai vaikkapa ystävävälittäjää? Onko hakusessa uusi puheenjohtaja tai vaan uusia aktiiveja osastotoimintaan? Kokeilkaa yleisen mainostamisen sijaan täsmärekrytointia, eli ns. vapaaehtoistyöpaikkailmoitusta. Tästä on hyviä kokemuksia täsmärekrytointia harrastaneissa osastoissa.
  • Aineistopankin ohjeet - Viestintämateriaalit kuntoon! Suomen Punaisen Ristin aineistopankissa jaetaan järjestön viestintäaineistoja sekä hallitaan ja yhtenäistetään niiden ilmettä, sisältöä ja laatua. Graafisten ohjeiden ja logojen lisäksi aineistopankissa on ilmeen mukaisia malleja ja työpohjia Punaisen Ristin osastojen, piirien, keskustoimiston ja laitosten viestintätarpeisiin. Lisäksi voit ladata käyttöösi painokelpoisia kuvia Punaisen Ristin kuva-arkistosta. Aineistopankkiin pääset täältä.
  • Viestintävinkkejä - Viestinnän kautta vahvistamme keskinäistä vuorovaikutustamme sekä kerromme ulospäin, mitä teemme ja miten toimimme. Viestintäkysymykset kannattaa huomioida jo toimintasuunnitelmaa tehdessä, sillä viestinnällä tuemme tunnettavuuttamme, jäsenhankintaamme sekä uusien vapaaehtoisten rekrytoimista sekä tietenkin pidämme huolta jo mukana olevista jäsenistämme sekä vapaaehtoisistamme. 

Muita ideoita:

  • Videoista apua toiminnan markkinointiin! Suomen Punaisen Ristin You tube -kanavalta löydät videoita eri toimintamuodoista ja aiheista https://www.youtube.com/user/SuomenPunainenRisti/videos
     
  • Viestintä kuntoon - Näkyykö ja kuuluuko osastonne? Kertokaa toiminnastanne osaston nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja paikallisesti eri kanvien kautta.