Päihdetyö

Punaisen Ristin päihdetyön vapaaehtoiset kiertävät kouluissa ja festareilla tai liikkuvat katupartioissa kertoen päihteiden haitoista. Uskomme, että päihteiden käyttöä voidaan vähentää ja ehkäistä oikean tiedon levittämisellä. Tähän tarvitsemme vapaaehtoisia.

Vapaaehtoiset kertovat päihteiden haitoista ja rohkaisevat tarvittaessa käyttäjiä hakeutumaan hoitoon. Vapaaehtoiset eivät tuomitse tai moralisoi, vaan hyvässä hengessä auttavat ja tarjoavat tukeaan.

Miten mukaan päihdetyöhön?

Jos olet seurallinen, pidät nuorista ja tykkäät jutella ihmisten kanssa, sopisit hyvin vapaaehtoiseksi päihdetyöntekijäksi. Tule mukaan päihdeneuvojakurssille!

Punainen Risti järjestää vapaaehtoisille päihdeneuvojakursseja, joissa vapaaehtoiset saavat valmiudet kertoa päihteistä erilaisissa tilaisuuksissa. Kurssin jälkeen ei ole pakko myöhemmin toimia päihdeneuvojana, mutta se on mahdollista. Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 16-vuotiaille toiminnasta kiinnostuneille.

Jos olet kiinnostunut päihdetyöstä, ota yhteyttä Hämeen piirin ensiaputoiminnan asiantuntijaan Pirjo Mattilaan, pirjo.mattila(a)redcross.fi, 040-5895779.