Itsenäistymisen tukea ystävätoiminnassa

Aki Rantala
Kuvaaja: Aki Rantala

Itsenäistymisen tuen tehtävänä on vahvistaa nuorten aikuisten arjen taitoja ja osallisuutta sekä vähentää yksinäisyyden kokemuksia. Ystävävapaaehtoisena toimiminen itsenäistyvälle nuorelle mahdollistaa merkitysellistä ja erityiseen elämänvaiheeseen tarjottavaa tukea. 

Itsenäistyminen on elämänvaihe, johon kuuluu iloa, jännitystä ja unelmia. Samalla se tuo elämään uusia velvoitteita ja vastuita. Esimerkiksi uudelle paikkakunnalle muutto saattaa nostaa pintaan yksinäisyyden kokemuksia. On luonnollista tarvita tukea haasteisiin sekä kaveria ilojen ja onnistumisten jakamiseen. 

Alla lisätietoja tarjolla olevasta tuesta ja vapaaehtoisena toimimisesta. 

 

Tukea itsenäistymisen elämänvaiheeseen

Nuori tai nuori aikuinen, kaipaatko tukea esimerkiksi asumiseen, asioiden hoitamiseen, opiskeluun tai vapaa-aikaan liittyen? Voit saada ystävävapaaehtoisen rinnalla kulkijaksi itsenäistymisen elämänvaiheeseen. Olet ehkä jo muuttanut omaan kotiin tai harkitset muuttoa. 

Voit kysyä ystävävapaaehtoista itsenäistymisen tueksi tai lisätietoja oman alueesi Punaisen Ristin osaston ystävävälityksestä tai piiristä (yhteystiedot alla). 

Sinulla ja ystävävapaaehtoisellasi on mahdollisuus saada toimintarahaa 15€/kk. 

 

Ystävävapaaehtoiseksi itsenäistyvälle nuorelle

Voisitko sinä toimia ystävävapaaehtoisena itsenäistyvällä nuorelle tai nuorelle aikuiselle? Itsenäistyvän nuoren ystävävapaaehtoiseksi pääset osallistumalla ensin Ystävätoiminnan peruskurssille (3h). Lisäksi suosittelemme käymään Ystävävapaaehtoisena itsenäistyvälle nuorelle aikuiselle -jatkokoulutuksen (3). 

Koulutuksia löydät Oma Punainen Risti sivustolta. Hae koulutuksia Haku-toiminnolla kirjoittamalla kenttään koulutuksen nimen. Koulutuksia järjestetään lähi- ja verkkokoulutuksina. Koulutukset käytyäsi tietosi välittyvät oman osastosi ystävävälitykseen, joka yhdistää sinut tukea tarvitsevan nuoren kanssa. 

Sinulla ja ystävänuorellasi on mahdollisuus saada toimintarahaa 15€/kk. 

 

Lisätietoja:

Jaakko Ritari, aluetyöntekijä, ESR Eteenpäin-hanke

Suomen Punainen Risti Länsi-Suomen piiri
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi(linkki lähettää sähköpostin)
040 6571113

 

Itsenäistymisen tukea kehitetään Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen koordinoimassa Eteenpäin-itsenäistymisen tukea digitaalisesti kasvukeskuksiin -hankkeessa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).