Eteenpäin - itsenäistymisen tukea digitaalisesti kasvukeskuksiin

Aki Rantala
Kuvaaja: Aki Rantala

Itsenäistymisen tuen tehtävänä on vahvistaa nuorten aikuisten arjen taitoja ja osallisuutta sekä vähentää yksinäisyyden kokemuksia. 

Tämän sivun kautta saat tietoa saatavilla olevasta itsenäistymisen tuesta sekä vapaaehtoiseksi tukikummiksi ryhtymisestä.  

Tukea itsenäistymisen elämänvaiheeseen tukikummilta

Itsenäistymisen tuen mallissa tukea voi saada kasvokkain tai digitaalisesti vapaaehtoiselta tukikummilta. Kohderyhmänä ovat 18-25-vuotiaat nuoret aikuiset, joilla on itsenäistymiseen liittyvää tai muuta tuen tarvetta.

Voit saada oman itsenäistymisen tuen tukikummin!

  • Tukikummi on koulutettu vapaaehtoinen, jonka kanssa voi keskustella, viettää yhteistä aikaa sekä kokeilla ja opetalla uusia asioita.
  • Tapaat tukikummia omien tarpeidesi ja voimavarojesi mukaan noin 1-4 kertaa kuukaudessa.
  • Tukikummisuhde kestää tyypillisesti 6-12 kuukautta. Kesto sovitaan yhdessä tarpeidesi mukaan.

Alla yhteystiedot, jonka kautta voit pyytää tukikummia. 

 

Ilmoittaudu koulutukseen ja ryhdy itsenäistymisen tuen tukikummiksi!

Koulutamme vapaaehtoisia tukikummeja auttamaan nuoria aikuisia itsenäistymisen elämänvaiheessa. Tukikummin tarjoama tuki on esimerkiksi keskustelua, arjen taitojen opettelua, ympäristöön tutustumista ja mukavaa ajanviettoa yhdessä. Tukikummi voi toimia myös itsenäistymisen tuen ryhmänohjaajana. Tukikummi voi olla myös itse nuori aikuinen, vertaistukikummi. 

Tukikummin koulutuspolku

Käy Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssi, jonka jälkeen osallistut tukikummikoulutukseen. Jos sinulle sopivaa ystävätoiminnnan peruskurssia ei juuri nyt ole tarjolla, voit suorittaa sen tukikummi-koulutuksen jälkeen. Koulutuksiin ilmoittaudutaan Oma Punainen Risti -järjestelmässä

Ystävätoiminnan peruskurssit ja ilmoittautumiset:

Tulevat tukikummikoulutukset:

 

Lisätietoja ja tukikummipyynnöt:

Milla Ukkonen, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Eteenpäin-hanke Jyväskylä ja Seinäjoki
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi(linkki lähettää sähköpostin)
040 620 7754

Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen koordinoima hanke toteutetaan yhteistyössä Diakonissalaitoksen Vamos Jyväskylän sekä Vamos Rovaniemen nuorten palveluiden ja Suomen Punaisen Ristin Lapin piirin sekä Länsi-Suomen piirin kanssa. Hanke toimii Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Jyväskylän, Seinäjoen ja Rovaniemen alueella ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).