Länsi-Suomen piiri

Otto-Ville Väätäinen, SPR kuvapankki
Kuvaaja: Otto-Ville Väätäinen, SPR kuvapankki
Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri on perustettu 20.11.1933. Piirissämme on 70 aktiivista osastoa, joissa on runsaasti erilaisia toimintaryhmiä toteuttamassa Punaisen Ristin aatetta ja toimintaa.
Puhelin: 
Jyväskylä - 020 701 2840, Seinäjoki - 020 701 2830
Faksin numero: 
Jyväskylä - 020 701 2841, Seinäjoki - 06 423 1090
Sähköposti: 
jyvaskyla.lansisuomi@punainenristi.fi - seinajoki.lansisuomi@punainenristi.fi

 

 

 

Uutiset

 Minna Laihorinne
Kuvaaja: Minna Laihorinne
"Alavuden osaston keräys Veljekset Keskisellä Tuurissa. Kerääjät Kalevi Savisaari ja Martta. Kati Koskinen Siilijärveltä osallistui keräykseen."

Nälkäpäivä-keräys jatkui lauantaina epävakaisessa säässä. Kerääjiä löytyi lippaiden varteen sateisesta säästä huolimatta alustavien arvioiden mukaan lähes yhtä paljon kuin viime vuonna.

- Sade ei karkottanut kerääjiä. Hyvä fiilis on keräyslauantaissa, kertoo Jyväskylän keräyskeskuksesta tavoitettu Varautumisen ja valmiuden asiantuntija Tave Rautiainen. Juuri tapasin kerääjän, joka oli kerännyt useamman lippaan, joissa sama euromäärä muutaman kymmenen sentin tarkkuudella. Hän kertoi, että kerää 500 euroa täyteen!

Jooel Niittynen
Kuvaaja: Jooel Niittynen
"Joutsassa keräys lähti loistavasti käyntiin. Pullat ja pasteijat tekivät kauppansa ja rahaa lahjoitettiin hyvin. Kerääjiä saman verran kuin edellisinä vuosina."

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin osastojen Nälkäpäivä-keräyksen perjantaipäivä oli onnistunut. Yli 50 osastoa oli mukana perjantaina Nälkäpäivässä. Lahjoittajia oli hiukan aiempaa vähemmän liikkeellä, osittain ilmeisesti huonon sään takia.

Osastot järjestivät lipas- ja tonkkakeräyksiä sekä myivät hernekeittoa ja leipää. Monet osastot saivat koulut hyvin mukaan. Joutsan osastolla koululaiset keräsivät kahtena päivänä. Useilla osastoilla kerääjiä on liikkeellä hyvin, esimerkiksi Kurikassa 45, Ilmajoella 30, Lapualla 40 ja Karstulassa yli 100.

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Järjestöjohtaja Marita Salo Järjestöpäivillä."

Länsi-Suomen piirin osastoja johtavat vapaaehtoiset kokoontuivat Ähtäriin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Järjestöpäivät vietettiin todella innostavassa ilmapiirissä. Inspiroivia ja hauskoja puheenvuoroja kuultiin osastojen vapaaehtoisilta sekä piirin ja keskustoimiston työntekijöiltä. Pääpuhujina toimivat Raimo Vakkuri ja Outi Mäenpää. Päivien materiaali jaettiin osallistujille aidoissa Punaisen Ristin ämpäreissä.

- Ämpäri toimii sekä jäsenhankinnassa että marjametsässä, Pekka Annala hehkutti.

Tapahtumat

21. - 28.9.2017
Sijainti:
Kauppapuistikko 26, 65100, Vaasa
25. - 26.9.2017
Sijainti:
Ailakinkatu 5, 40100, JYVÄSKYLÄ
25. - 26.9.2017
Sijainti:
Laturitie 2, 60510, Seinäjoki

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.