Kotoutumisen tuki

Laura Kotila / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Laura Kotila / Suomen Punainen Risti

Kotoutumisen tuki osana järjestön maahanmuuttotyötä

Punaisen Ristin kotoutumisen tuki on osa järjestön tekemää maahanmuuttotyötä. Maahanmuuttotyö muodostuu eri osa-alueista, joissa tehtäviä hoitavat sekä työntekijät että vapaaehtoiset. Tälle sivulle on koottu Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin kotoutumisen tuen vapaaehtoistehtävät. Maahanmuuttotyön kaikki osa-alueet löydät lueteltuna täältä.

Kotoutumisen tukena
Monikulttuurinen toiminta on tukemassa kotoutumista esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuden oppia suomen kieltä toiminnan yhteydessä ja luomalla kohtaamispaikkoja maahan muuttaneille ja paikallisille. Kotoutumisen tuen erityisiä toimintamuotoja ovat ystävätoiminta, läksykerhotkansainväliset klubit, asumisapu ja suomen kielen kerhot.

Moninaisuus vapaaehtoistoiminnassa

Punaisen Ristin kantava ajatus on, että moninaisuus ja monikulttuurisuus on osana järjestön kaikkia toimintamuotoja. Moninaisuus ja monikulttuurisuus tuo yhteen eri taustaisia ihmisiä esimerkiksi terveys-, valmius- ja ystävätoiminnan parissa.

Lue lisää toiminnasta ja tule mukaan! Vapaaehtoisena voit edistää yhdenvertaisuutta ja rakentaa moniarvoista yhteiskuntaa.
 

 

Lisätietoja

Milla Ukkonen
Maahanmuuttotyön koordinaattori, itsenäistymisen tuen koordinaattori

etunimi.sukunimi@redcross.fi
040 620 7754