Sekasin-chat Länsi-Suomen piirissä

Tällä hetkellä vapaaehtoiset päivystävät chatissa kotoa käsin. Voit siis ilmoittautua Länsi-Suomen piirin Sekasin-vapaaehtoiseksi koko alueellamme (Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi). Vapaaehtoisille suunnatut kasvokkaiset tapaamiset ja virkistystapahtumat järjestetään kuitenkin tällä hetkellä Jyväskylässä, Seinäjoella, Kokkolassa ja Vaasassa koronatilanteen salliessa. Tämän ohella vapaaehtoisille on tarjolla mm. työnohjausta verkon kautta. Sekasin-chatissa on aukioloaikoina aina paikalla myös ammattilaisista koostuva Sekasin-tiimi, joka tukee vapaaehtoisia päivystäjiä. Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoisena päivystäjänä toimimisesta, ota yhteys nuorisotoiminnan kehittäjään (yhteystiedot alempana).

Sekasin-chat on matalan kynnyksen verkkotuen palvelu, jonne 12-29-vuotiaat nuoret voivat tulla juttelemaan kahden kesken chat-päivystäjän kanssa. Sekasin-chatissa voi keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Mielenterveyteen ja ihmissuhteisiin liittyvät aiheet puhuttavat nuoria eniten.

Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15-24. Chat on suosittu palvelu, ja varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin nuori saattaa joutua jonottamaan keskusteluun useamman tunnin. Vapaaehtoiset päivystäjät ovat kullanarvoinen osa Sekasinia ja mahdollistavat sen, että nuorilla on joku, jonka kanssa jutella. Sekasin-chatin vapaaehtoiseksi pääsee ympäri vuoden, sillä koulutus suoritetaan verkossa omaan tahtiin. Tavoitteena on antaa hyvät eväät vapaaehtoistyöhön joustavasti ja omiin aikatauluihin sopivalla tavalla.

Päivystäjä:

On turvallinen, anonyymi aikuinen, jonka roolina on kuunnella ja kohdata chattiin tuleva nuori. Päivystäjän ei pidä (eikä hän voi) ratkaista kaikkia nuoren ongelmia, eikä hänen tarvitse olla mielenterveyden tai muiden keskusteluissa eteen tulevien aiheiden erityisasiantuntija. Koulutuksen aikana ja sen jälkeen on mahdollista tutustua erilaisiin tukimateriaaleihin, joissa on yksityiskohtaisempaa tietoa keskusteluissa usein esiintyvistä aiheista.

Saattaisit sopia Sekasin-päivystäjäksi, jos:
– sinua kiinnostaa tukea nuoria elämän haasteissa, muutoksissa ja kriiseissä
– olet hyvä kohtaamaan ihmisiä ja osaat kuunnella
– elämässäsi on tilaa antoisalle ja välillä haastavallekin henkisen tuen vapaaehtoistyölle
– pärjäät yllättävissä tilanteissa: päivystäjän työssä ei koskaan tiedä, mitä keskusteluissa tulee vastaan ja taito reagoida luovuutta käyttäen on ehdoton etu

Vapaaehtoisilta pyydämme:
– aikuista asennetta
– vakaata elämäntilannetta
– perusymmärrystä mielenterveyden ja nuoruuden teemoista
– kiinnostusta oppia verkkotukityön osaajaksi
– sitoutumista verkkotyön eettisiin periaatteisiin
– sitoutumista päivystämään säännöllisesti, omiin aikatauluihisi sopivalla tavalla (n. 2 kertaa kuukaudessa, väh. vuoden ajan)

Mitä saat:
 
– Merkityksellisiä kohtaamisia tärkeän ja tarpeellisen vapaaehtoistyön kautta
– Ymmärrystä nykynuorten elämästä ja sen ilmiöistä, iloista ja suruista
– Mukavia päivystystuokioita muiden vapareiden ja työntekijöiden kanssa
– Onnistumisen ja omien taitojen kehittymisen kokemuksia
– Kattavan peruskoulutuksen verkossa
– Joustavat mahdollisuudet tehdä päivystysvuoroja omien aikataulujen mukaan
– Reaaliaikaista tukea päivystysvuorojen aikana Sekasin-tiimilta chat-alustalla tai Länsi-Suomen piirin Sekasin-vastaavalta
– Säännöllistä työnohjausta

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä piirin nuorisotoiminnan kehittäjään. Mukaan pääsee ympäri vuoden ja koulutus järjestetään joustavasti itseopiskeluna verkossa. Perehdytykseen sisältyy myös harjoitteluvuoro työntekijän tai kokeneen päivystäjän tukemana. Valitettavasti tällä hetkellä emme pysty ottamaan vastaan uusia vapaaehtoisia. Verkossa voi kuitenkin ilmoittautua Sekasin-päivystäjäksi mistä päin Suomea tahansa osoitteessa sekasin247.fi.

Lisätietoja:

Piirin nuorisotoiminnan kehittäjä
etunimi.sukunimi@redcross.fi