Sekasin-chat Länsi-Suomen piirissä

Sekasin-chat on matalan kynnyksen verkkotuen palvelu, jonne 12-29-vuotiaat nuoret voivat tulla juttelemaan kahden kesken chat-päivystäjän kanssa. Sekasin-chatissa voi keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Mielenterveyteen ja ihmissuhteisiin liittyvät aiheet puhuttavat nuoria eniten.

Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15-24. Chat on suosittu palvelu, ja varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin nuori saattaa joutua jonottamaan keskusteluun useamman tunnin. Vapaaehtoiset päivystäjät ovat kullanarvoinen osa Sekasinia ja mahdollistavat sen, että nuorilla on joku, jonka kanssa jutella. Koulutuksia Sekasin-päivystäjäksi järjestetään kautta vuoden. Koulutuksessa hyödynnetään omassa tahdissa suoritettavaa verkkomateriaalia, sekä webinaareja ja lähipäiviä. Tavoitteena on antaa hyvät eväät vapaaehtoistyöhön joustavasti ja omiin aikatauluihin sopivalla tavalla.

Päivystäjä:

On turvallinen, anonyymi aikuinen, jonka roolina on kuunnella ja kohdata chattiin tuleva nuori. Päivystäjän ei pidä (eikä hän voi) ratkaista kaikkia nuoren ongelmia, eikä hänen tarvitse olla mielenterveyden tai muiden keskusteluissa eteen tulevien aiheiden erityisasiantuntija. Koulutuksen aikana ja sen jälkeen on mahdollista tutustua erilaisiin tukimateriaaleihin, joissa on yksityiskohtaisempaa tietoa keskusteluissa usein esiintyvistä aiheista.

Saattaisit sopia Sekasin-päivystäjäksi, jos:

– sinua kiinnostaa tukea nuoria elämän haasteissa, muutoksissa ja kriiseissä
– olet hyvä kohtaamaan ihmisiä ja osaat kuunnella– elämässäsi on tilaa antoisalle ja välillä haastavallekin henkisen tuen vapaaehtoistyölle
– pärjäät yllättävissä tilanteissa: päivystäjän työssä ei koskaan tiedä, mitä keskusteluissa tulee vastaan ja taito reagoida luovuutta käyttäen on ehdoton etu

Tällä hetkellä vapaaehtoiset päivystävät chatissa kotoa käsin. Voit siis ilmoittautua Länsi-Suomen piirin Sekasin-vapaaehtoiseksi koko alueellamme (Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi). Vapaaehtoisille suunnatut kasvokkaiset tapaamiset ja virkistystapahtumat järjestetään kuitenkin tällä hetkellä Jyväskylässä tai Seinäjoella, koronatilanteen salliessa. Tämän ohella vapaaehtoisille on tarjolla mm. työnohjausta verkon kautta.

Kiinnostuitko?

Lue lisää päivystäjänä toimimisesta tai ilmoittaudu mukaan tästä. Koulutuksia järjestetään ympäri vuoden.

Lisätietoja:

Vivi Vaissi
Monikulttuurisuus- ja nuorisotoiminnan kehittäjä
etunimi.sukunimi@redcross.fi
040 579 2771