Toiminta

Punaisen Ristin toiminta perustuu seitsemälle periaatteelle, joita ovat inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus ja ykseys.

Länsi-Suomen piirissä on 58 osastoa, joissa on monenlaisia toimintaryhmiä toteuttamassa Punaisen Ristin aatetta. Piirin tehtävä on tukea ja ohjata osastojen toimintaa.

Jokainen voi löytää oman tapansa olla mukana Punaisen Ristin avunketjussa. Lue lisää eri toimintamuodoista ja ota yhteyttä. Tervetuloa mukaan toimintaan!
 

Liity Punaisen Ristin jäseneksi

Punaisen Ristin jäseneksi voit liittyä esimerkiksi internetissä (www.punainenristi.fi/membership). Jäsenet saavat Avun maailma -jäsenlehden kautta tietoa järjestön toiminnasta ja tukevat jäsenmaksullaan avustustoimintaa lähellä ja kaukana. Punaisen Ristin luottamuselimessä toimivan henkilön pitää olla jäsen. Jäsenyys on kannanotto Punaisen Ristin edustamien asioiden puolesta.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset

Vapaaehtoisuus on yksi kantavista Punaisen Ristin periaatteista. Vapaaehtoisena voi toimia kuka tahansa järjestön periaatteita kannattava henkilö. Piirin alueella järjestettävästä toiminnasta löydät varmasti itsellesi sopivaa tekemistä. Oma Punainen Risti -sivustolta voit etsiä lähelläsi järjestettävää toimintaa ja ilmoittautua mukaan luomalla oman vapaaehtoisprofiilisi.

Vapaaehtoistoiminnasta voit kysellä tarkemmin oman alueesi osastosta.