Ystävänä yksinäiselle

Yksinäisyydestä voivat kärsiä nuoret, aikuiset ja vanhukset, ikään, sukupuoleen tai kulttuuritaustaan katsomatta. Yksinäisyyttä voi aiheuttaa esimerkiksi välimatka perheeseen tai muuttunut elämäntilanne. Ystävyyden solmiminen voi olla hankalaa monista eri syistä. Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäisen arkeen.

Ystävä vierailee yksinäisen henkilön kuten vanhuksen, sairaan, vammaisen, maahanmuuttajan, mielenterveyskuntoutujan, vangin tai muun tukea tarvitsevan luona säännöllisesti esimerkiksi kaksi kertaa kuukaudessa. Hän on kuuntelija ja henkinen tuki. Ystävä voi myös lukea päivän lehtiä tai keskustella yhteisistä mielenkiinnon kohteista. Yhdessä voidaan myös ulkoilla, käydä kirjastossa ja tehdä monenlaisia molempia kiinnostavia asioita.

Ystävä voi olla avuksi myös kertaluonteisissa tehtävissä esimerkiksi saattajana terveyskeskuskäynneillä tai asioimisapuna kauppareissuilla.

Näin pääset mukaan toimintaan:

Täytä ilmoittautumislomake, niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme oman alueesi ystävätoiminnasta. Tai ole suoraan yhteydessä oman paikkakuntasi ystävätoimintaan. Perehdytämme sinut tehtävään ja ystävänä toimiessasi saat tukea ja neuvoja.

Vapaaehtoiseksi ystäväksi tullaan useimmiten osallistumalla ystävätoiminnan peruskurssille.Tulevia ystävätoiminnan kursseja voi selailla Tapahtumakalenterista. Voit myös tiedustella tulevista ystävätoiminnan peruskursseista suoraan osastostasi tai piirin sosiaalipalveluiden asiantuntijalta.

Lisätietoa
Susanna Uusi-Pohjola, sosiaalisen hyvinvoinnin päällikkö
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi
040 143 1255