Ystävät ryhmissä

Juha Harju
Kuvaaja: Juha Harju
"Virkeiden ja elämäniloisten ryhmien ohjelmassa on muun muassa yhdessäoloa, jutustelua, kevyttä jumppaa sekä vierailuja."
Seppo Sirkka
Kuvaaja: Seppo Sirkka
"Senioriryhmät tuovat iloa ja osallisuuden tunnetta ikäihmisten arkeen. Ryhmissä aktivoidutaan esimerkiksi tietokilpaillen, laulaen ja pelejä pelaten"

Osastossa voidaan kehittää yhteisöllistä toimintatapaa tarjoamalla kohtaamisen paikkoja yksinäisille erilaisten ryhmien muodossa. Ryhmässä osallistujille tarjoutuu vuorovaikutuksen mahdollisuuksia, virikkeitä ja vertaistukea. Ryhmätoiminnan muoto lähtee aina paikallisista tarpeista ja resursseista.

Punaisella Ristillä on monilla paikkakunnilla senioriryhmiä. Ryhmien nimet vaihtelevat paikkakunnittain, kuten Varttuneet Jyväskylässä, Kuutamoinen Ilmajoella ja Kultaisen iän -kerhot monilla paikkakunnilla. Länsi-Suomen piirin osastojen senioriryhmiin kokoontuu noin 700 senioria yli 20 paikkakunnalla. Senioriryhmissä tavataan ystäviä, opitaan uutta, tehdään käsitöitä ja osallistutaan Punaisen Ristin tempauksiin, kuten keräystoimintaan.

Ryhmät voivat olla myös vertaiskokoontumisia, joissa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat kokoontuvat yhteen keskustelun tai toiminnan merkeissä. Myös esimerkiksi maahan muuttaneille ja omaishoitajille järjestetään ryhmätoimintaa.

Nuorten ystäväryhmät voivat olla vertaistuellista- tai virkistystoimintaa nuorten kahdenvälisessä ystävätoiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille tai ystävän tarpeessa oleville asiakasnuorille suunnattua harraste- tai ajanviettotoimintaa.
 

Miten pääsen mukaan ystäväryhmätoimintaan?

Lisätietoa oman paikkakuntasi nykyisestä ryhmätoiminnasta ja uusista ryhmätoimintamahdollisuuksista saat ottamalla yhteyttä alueesi ystävätoimintaan tai piirin.

Ystäväryhmän vetäjäksi tullaan käymällä Ystävätoiminnan perus- tai lyhytkurssi sekä Asiakasryhmien ohjaajakoulutus. Lisätietoa koulutuksista saat Tapahtumakalenterista ja piiriltä.

Lisätietoa
Susanna Uusi-Pohjola, sosiaalisen hyvinvoinnin päällikkö
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi
040 143 1255