Keräystoiminta

Punainen Risti järjestää vuosittain useita valtakunnallisia keräyskampanjoita, joilla tuetaan vaikeassa tilanteissa olevia kotimaassa ja muualla maailmassa. Länsi-Suomen piiri on mukana jokavuotisissa Nälkäpäivä- ja Hyvä Joulumieli -keräyksissä. Kampanjoiden lisäksi Punainen Risti voi tarvittaessa käynnistää hätäapukeräyksen esimerkiksi ison luonnonkatastrofin sattuessa.

 

Lue lisää keräyksistä ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi esimerkiksi täällä – pienikin apu merkitsee paljon. Suuri kiitos kuuluu kaikille upeille vapaaehtoisille kerääjille ja lahjoittajille, jotka mahdollistavat auttamistyömme!
 
 
Yleistä keräyksistä
 
Meneekö Punaisen Ristin apu perille?
Punaisen Ristin apu menee perille, koska apu toimitetaan aina järjestön oman verkoston kautta. Järjestö arvio tilannekohtaisesti, missä ja mitä apua tarvitaan. Katastrofirahastoon lahjoitettujen varojen käyttöä säätelevät rahaston säännöt, kotimaisen ja kansainvälisen avustustoiminnan ohjeet sekä Suomen keräyslaki.
 
Paljonko Punaisen Ristin keräyskulut ovat?
Keräyskulut ovat korkeintaan 20 %. Vähintään 80 % menee aina avun kohteeseen. Keräyskuluja ovat lippaat, liivit, keräys-turvallisuus, postitukset, materiaali ja mainoskulut.
 
Kuinka pääsen kerääjäksi?
Kuka tahansa voi lähteä lipaskerääjäksi kampanjoiden aikana. Aiempaa kokemusta Punaisen Ristin toiminnasta ei tarvita, tärkeintä on halu auttaa. Jos haluat lähteä kerääjäksi, ilmoittaudu Punaisen Ristin osastolle omalla paikkakunnallasi. Paikallisesta osastosta kerrotaan, mistä ja milloin keräyslippaan, liivin ja nimikortin voi noutaa. Tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen lipasta noutaessasi. Isommilla paikkakunnilla avataan keräysten aikana keräyskeskuksia, joista voi noutaa lippaan ilman ennakkoilmoittautumista. Keräyskeskuksista tiedotetaan näillä sivuilla.
 
Lipaskerääjä voi valita itselleen parhaaksi katsomansa keräysajan ja -paikan. Kerääjältä ei odoteta tiettyä ajallista sitoutumista keräykseen. Hetkikin kerääjänä on iso apu.
 
Rahaa kannattaa kerätä siellä, missä kulkee paljon ihmisiä. Lipaskerääjä voi jalkautua esimerkiksi ostoskeskuksen tai ravintoloiden lähettyville. Lipaskerääjäksi saa lähteä matkaan yksin tai ryhmässä.
 

Ilmoittaudu kerääjäksi! Otamme sinuun yhteyttä, kun apuasi tarvitaan!

 
Nälkäpäivä
Nälkäpäivä-keräys järjestään joka syksy ja kerätyt varat menevät Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Rahaston varat käytetään hädänalaisten ihmisten auttamiseen Suomessa ja ulkomailla. Kun keräysvaroja ei ole ennalta sidottu tiettyihin avustuskohteisiin, voidaan varoilla auttaa nopeasti juuri niitä ihmisiä, jotka sillä hetkellä eniten apua tarvitsevat.

Seuraava Nälkäpäivän lipaskeräys järjestetään 22.-24.9.2022. Lisätietoa Nälkäpäivästä: www.nalkapaiva.fi

Länsi-Suomen piirin keräystulos vuonna 2018 oli 147 224 euroa (vuonna 2016 oli 171 708 euroa, vuonna 2017 138 768 euroa). Tällä rahalla muutetaan monen ihmisen elämää paremmaksi!
 
Mitä rahalla saa?
- 1 euro: pussillinen tomaatinsiemeniä
- 4 euroa: lämmin huopa
- 8 euroa: 5 kg kalasäilykkeitä
- 17 euroa: äitiyspakkaus
- 25 euroa: 100 kg riisiä
- 50 euroa: ensiaputarvikkeet pienen kylän avuksi
- 100 euroa: antibioottikuuri 500 lapselle tulehdusten parantamiseksi
 
Pienelläkin lahjoituksellasi on merkitystä!
 
 
Hyvä Joulumieli
Hyvä Joulumieli -keräys on vuosittainen keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräysvaroilla hankitaan ruokalahjakortteja Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on tarvetta tuelle esimerkiksi työttömyyden, sairauden tai pienituloisuuden vuoksi. Vuoden 2017 Hyvä joulumieli -keräystavoite on 2 100 000 euroa, jonka avulla pystytään jakamaan 70 euron arvoisia lahjakortteja 30 000 perheelle.
 
Keräyksen käynnistää marraskuun avajaistapahtuma ja se jatkuu aina jouluun saakka. Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen Aamu-tv:n Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa.
 
Lisää keräyksestä: www.hyvajoulumieli.fi
 
 
Lisätietoja:
Tave Rautiainen, järjestö- ja valmiustoiminnan asiantuntija
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi
0400 263 447