Omaishoitoperheiden tukena

Jarkko Mikkonen
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen
"Omaishoitajien tukitoiminta on suunnattu eri-ikäisille omaishoitajille"
Jarkko Mikkonen
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen
"Punainen Risti tukee omaishoitajien arjessa jaksamista"

Omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoisena olet tärkeä osa omaishoitajan arkea. Vierailu omaishoitoperheen luona, järjestämäsi ryhmätapaaminen tai virkistävä retki voi olla kuukauden odotetuin tapahtuma. Koulutuksissa ja luennoilla omaishoitajat saavat tärkeää tietoa ja voimavaroja jaksamiseensa.

Vapaaehtoisena pääset osaksi omaishoitajien arkea ja mahdollistat omaishoitajille muiden samassa elämäntilanteessa olevien tapaamisen. Vertaistuki auttaa jaksamaan.

Omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoisena

  • Toimit ystävänä omaishoitoperheissä
  • Suunnittelet ja toteutat ryhmätoimintaa, virkistystilaisuuksia ja retkiä omaishoitajille
  • Toimit pareittain tai pienryhmässä yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa
  • Vaikutat toiminnan sisältöön
  • Saat aina halutessasi tukea, koulutusta ja ohjausta

Näin pääset mukaan toimintaan:

Ystävätoiminnan peruskurssilta pääset mukaan toimintaan. Kolmen tunnin ystäväkurssilla saat tietoa vapaaehtoistoiminnan periaatteista ja ystävätoiminnan merkityksestä yksinäisyyden lievittäjänä. Koulutuksessa perehdytään vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen. Lisäksi tarjolla on myös täydentävää koulutusta omaishoitoperheitä tukevaan toimintaan. 

Tulevia ystävätoiminnan kursseja voi selailla Tapahtumakalenterista hakusanalla "ystävä". Lisätietoa omaishoitoperheitä tukevasta toiminnasta saat myös oman alueesi omaishoidon aluetyöntekijältä. Voit myös tiedustella tulevista kursseista suoraan osastostasi tai piiritoimistostasi ystävätoiminnasta vastaavalta henkilöltä. 

Tältä sivulta (liitteet alla) löydät perustietoa Punaisen Ristin omaishoitoperheitä tukevasta toiminnasta ja aiheesta kirjoitettuja artikkeleita. Artikkelit antavat hyvän kuvan siitä, millaista toiminta on vapaaehtoisten ja omaishoitajien näkökulmasta. Lisäksi tämän sivun vasemmasta laidasta löydät valikon, jonka alla olevilta sivuilta löydät tietoa ajankohtaisista tapahtumista, lisätietoa kouluttautumismahdollisuuksistasi, ideoita ryhmätapaamisiin, tietoa oppilaitosyhteistyöstä sekä muuta hyödyllistä materiaalia.

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta omaishoitajien tukena.
Lisätietoja omaishoitajajille tarjottavasta avusta: omaishoito ja jaksaminen.


    Voit nyt seurata meitä myös Facebookissa: Suomen Punainen Risti omaishoitoperheiden tukena