Omaishoitoperheiden tukena

Eeva Anundi
Kuvaaja: Eeva Anundi
"Punainen Risti tukee erilaisissa elämäntilanteissa olevia omaishoitajaperheitä"
Eeva Anundi
Kuvaaja: Eeva Anundi
"Punainen Risti tarjoaa vertaistukea ja virkistystä"

Omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoisena olet tärkeä osa omaishoitajan arkea. Vierailu omaishoitoperheen luona, järjestämäsi ryhmätapaaminen tai virkistävä retki voi olla kuukauden odotetuin tapahtuma. Koulutuksissa ja luennoilla omaishoitajat saavat tärkeää tietoa ja voimavaroja jaksamiseensa. Terveydenhuollon ammattilaisena voit saada valmennusta, jonka jälkeen voit toimia kouluttajana.

Vapaaehtoisena pääset osaksi omaishoitajien arkea ja mahdollistat omaishoitajille muiden samassa elämäntilanteessa olevien tapaamisen. Vertaistuki auttaa jaksamaan.

Omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoisena

  • Toimit ystävänä omaishoitoperheissä
  • Suunnittelet ja toteutat ryhmätoimintaa, virkistystilaisuuksia ja retkiä omaishoitajille
  • Toimit pareittain tai pienryhmässä yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa
  • Vaikutat toiminnan sisältöön
  • Saat aina halutessasi tukea, koulutusta ja ohjausta

Näin pääset mukaan toimintaan

Ystävätoiminnan peruskurssilta pääset mukaan toimintaan. Kolmen tunnin ystäväkurssilla saat tietoa vapaaehtoistoiminnan periaatteista ja ystävätoiminnan merkityksestä yksinäisyyden lievittäjänä. Koulutuksessa perehdytään vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen. Lisäksi tarjolla on myös täydentävää koulutusta omaishoitoperheitä tukevaan toimintaan. 

Tulevia ystävätoiminnan kursseja voi selailla Tapahtumakalenterista hakusanalla "ystävä". Lisätietoa omaishoitoperheitä tukevasta toiminnasta saat myös oman alueesi omaishoidon aluetyöntekijältäVoit myös tiedustella tulevista kursseista suoraan osastostasi tai piiritoimistostasi ystävätoiminnasta vastaavalta henkilöltä. 

Tältä sivulta (liitteet alla) löydät perustietoa Punaisen Ristin omaishoitoperheitä tukevasta toiminnasta ja aiheesta kirjoitettuja artikkeleita. Artikkelit antavat hyvän kuvan siitä, millaista toiminta on vapaaehtoisten ja omaishoitajien näkökulmasta. Voit myös tutustua Ystävänä omaishoitoperheelle -materiaaliin SPR oppimateriaalit -sivuilla. Lisäksi tämän sivun vasemmasta laidasta löydät valikon, jonka alla olevilta sivuilta löydät tietoa ajankohtaisista tapahtumista, lisätietoa kouluttautumismahdollisuuksistasi, ideoita ryhmätapaamisiin, tietoa oppilaitosyhteistyöstä sekä muuta hyödyllistä materiaalia.

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta omaishoitajien tukena.
Lisätietoja omaishoitajajille tarjottavasta avusta: omaishoito ja jaksaminen.
Ystävänä omaishoitoperheelle -materiaali


    Voit nyt seurata meitä myös Facebookissa: Suomen Punainen Risti omaishoitoperheiden tukena