Ystävätoiminta

SPR Susanna Chazalmartin
Kuvaaja: SPR Susanna Chazalmartin

Ystävätoiminta - ystäväksi maahan muuttaneelle

Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssin käytyäsi voit ryhtyä ystäväksi maahan muuttaneelle. Yhdessäololla tuot iloa ja lämpöä toisen ihmisen elämään – saaden myös itsellesi hyvän mielen.

Antamasi aika ja yhdessäolo voivat olla vasta Suomeen muuttaneelle korvaamaton tuki. Ystävät vierailevat toistensa kodeissa, käyvät paikkakunnan tapahtumissa yhdessä sekä tutustuvat paikkakunnan asukkaisiin ja palveluihin, harrastusmahdollisuuksiin ja kulttuuritarjontaan. Ystävän kanssa voi käydä sienessä, näkötornissa ja avannossa.

Ystävykset itse määrittelevät, mitä he haluavat tehdä yhdessä. Samoin he sopivat yhdessä siitä, kuinka usein he tapaavat. Usein kaikkein tärkeintä on kiireettömän ajan viettäminen ystävän seurassa. Toivomme, että pystyisit tapaamaan ystävääsi noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja sitoutumaan toimintaan noin vuodeksi.

Lue lisää ystävätoiminnasta täältä.

 

Verkkoystävätoiminta

Ystävänä voit toimia myös verkossa! Osa ystävää etsivistä toivoo suomea puhuvaa ystävää, mutta jonkin verran saamme ystäväpyyntöjä myös esimerkiksi englanniksi. Voit lukea lisää verkkoystävätoiminnasta täältä

 

Näin pääset mukaan ystävätoimintaan

Ilmoittaudu mukaan ystävätoiminnan peruskurssille joko verkossa tai omalla paikkakunnallasi. Tulevat koulutukset löydät Oma Punaisesta Rististä. Koulutuksia järjestetään sekä verkossa että kasvotusten. Mikäli sopivaa koulutusta ei löydy, voit olla suoraan yhteydessä oman alueesi ystävävälitykseen. Ystävävälitysten yhteystiedot löydät täältä.  

Verkkoystäväksi pääsee käymällä joko

a) verkkoystävätoiminnan peruskurssin (3 h) tai

b) ystävätoiminnan peruskurssin sekä verkkoystävän nettiperehdytyksen: 

Koulutuspolku

Muita suositeltavia koulutuksia

Materiaaleja