SPR Ystävätoiminta

Katja Lösönen
Kuvaaja: Katja Lösönen
Vesa Ranta
Kuvaaja: Vesa Ranta

Ystävä, sinua tarvitaan!

 

Ilmoittaudu ystäväksi tästä

Suomen Punaisen Ristin tavoitteena on tarjota vuorovaikutuksen mahdollisuuksia ja sosiaalista tukea erityisesti niille, jotka ovat vaarassa jäädä yksin ja kaipaavat yhteyttä muihin ihmisiin. Ystävätoiminnalla vahvistetaan ihmisten hyvinvointia ja lisätään yhteisöllisyyttä.

Ystävätoiminta lähtee alueellisista ja paikallisista tarpeista ja sitä toteutetaan paikallisesti jo yli 350 SPR:n osastossa. Ystävätoiminnan tuki kohdentuu noin 25 000 ihmiselle. Osastossa monimuotoista ystävätoimintaa ja muita sosiaalipalvelutoimintoja edistää ystävätoiminnan yhteyshenkilö. Lisätietoa ystävätoiminnan yhteyshenkilön ja muiden osaston luottamushenkilöiden ja avainvapaaehtoisten tehtävistä voi lukea täältä.

Ystävätoiminta on monimuotoista. Se voi olla kahdenvälistä tai ryhmätoimintaa, kertaluonteista tai pitkäaikaista. Monimuotoisen ystävätoiminnan avulla tarjotaan tukea ja toimintaa vanhuksille, nuorille, maahan muuttaneille, omaishoitajille, laitoksessa asuville ja vangeille.

Näiltä vapaaehtoisille suunnatuilta Ystävätoiminnan RedNet-sivuilta löydät lisätietoa monimuotoisesta ystävätoiminnasta sekä uutisia ja tietoa ajankohtaisista tapahtumista.

Lisätietoa ystävätoiminnan eri toimintamuodoista, koulutuksista sekä toiminnan käynnistämisestä omassa osastossasi voit lukea Monimuotoisen ystävätoiminnan starttipaketista, joka löytyy Vapaaehtoistoiminnan muodot -sivulta.

Tule ystäväksi!

Haluatko ystävän?

 

Uutiset

Koko Suomi leikkii –hankkeen viimeinen puolivuotiskausi on käynnistynyt ja Terhokerhojen jatko halutaan turvata myös hankkeen jälkeen. Syksyn mittaan koulutetaan vapaaehtoisia leikkilähettejä SPR:n osastoihin ja MLL:n yhdistyksiin ympäri Suomen. Koulutukset ovat pilottikoulutuksia ja kestoltaan kuusi tuntia. Ne ovat avoimia kaikille Terhokerhojen ohjaamisesta kiinnostuneille sekä nykyisille Terhokerhojen vapaaehtoisille.

Katja Lösönen
Kuvaaja: Katja Lösönen

Suositun lifestyle-blogin kirjoittaja Jenni Rotonen osallistui maaliskuussa ystävätoiminnan lyhytkurssille, ja jäi sen jälkeen odottelemaan itselleen ystävää. Nyt Rotosen toivoma mummokaveri, 80-vuotias töölöläisrouva, on löytynyt.

Pupulandia-blogissa käsitellään kaksikon ensimmäisiä kohtaamisia. Yhteistä tekemistä on löytynyt esimerkiksi kirjojen parista, ja Rotonen on esimerkiksi lukenut ystävälleen ääneen.

Siina Lepola
Kuvaaja: Siina Lepola
"Askolassa rentouduttiin upeissa maisemissa"

Aurinkoisena toukokuisena keskiviikkona joukko omaishoitajia kokoontui Punaisen Ristin ja Askolan kunnan yhteistyössä järjestämään liikunnalliseen virkistystilaisuuteen. Tilaisuuden aluksi herkuteltiin maukkaalla kuhakeitolla ja kahvit nautittiin makoisan mansikkatäytekakun kanssa. Ruokailun jälkeen fysioterapeutti Elina Torro antoi vinkkejä omaishoitajille liikkumiseen sekä kertoi liikunnan, oman hyvinvoinnin ja rentoutumisen merkityksestä omaishoitajana jaksamisessa.

Tapahtumat

12. - 26.10.2016
Sijainti:
Salomonkatu 17 B, 3. krs, 00100, Helsinki
13. - 27.10.2016
Sijainti:
Pohjoispuisto 2, 28100, Pori
20.10. - 1.11.2016
Sijainti:
Sammonkatu 4, 40100, Jyväskylä