Ystävänä verkossa

Marjaana Malkamäki
Kuvaaja: Marjaana Malkamäki

 

Punainen Risti auttaa kavereita kaipaavia nyt myös verkossa!
 

Onko verkko tai some sinulle luonteva ympäristö toimia ja viettää aikaa? Kaipaatko uusia kavereita? Punainen Risti on käynnistämässä uusia toimintamuotoja yksinäisyyden ehkäisemiseksi verkossa. Kouluttamamme verkkoystävätoiminnan vapaaehtoiset toimivat tavallisen ihmisen taidoin.

Verkkoystävät

Luotettavan verkkoystävän kanssa voit käydä kahdenkeskisiä, anonyymejä chatteja valitsemanne keskustelusovelluksen avulla. Punaisen Ristin ystävävälityksen sinulle osoittama verkkoystävä on pysyvä ja voitte keskenään sopia kuinka usein viestittelette. Toivomme vapaaehtoisen sitoutuvan toimintaan vähintään 6 kuukaudeksi.

Haluatko itsellesi verkkoystävän? Täytä ystäväpyyntö täällä. HUOM! Henkilövaihdosten vuoksi verkkoystävätoiminnan välityksessä voi olla viivettä loppuvuonna 2018.

Haluatko ryhtyä vapaaehtoiseksi verkkoystäväksi?

Verkkoystävätoiminnan vapaaehtoiseksi pääsee käymällä joko

a) verkkoystävätoiminnan koulutuksen tai

b) ystävätoiminnan peruskurssin (3h) sekä verkkoystävän nettiperehdytyksen.

Verkkoystävä- ja Ystävätoiminnan peruskursseja voi selata Tapahtumakalenterista. Syksyllä 2018 koulutuksia järjestetään Joensuussa (21.10.), Kuopiossa (18.11.) ja Rovaniemellä (2.12.)

Mikäli haluat suorittaa verkkoystävän nettiperehdytyksen, olethan yhteydessä Mattiin (6.1.2019 asti, matti.hetemaki@redcross.fi) ja Petraan (7.1.2019 lähtien, petra.lemmetty@redcross.fi). HUOM! Henkilövaihdosten vuoksi verkkoystävätoiminnan välityksessä voi olla viivettä loppuvuonna 2018.

Punaisen Ristin Minecraft - pelimaailma

Punaisen Ristin omalla Minecraft-peliserverillä pääset pelaamaan ja juttelemaan samanhenkisten tyyppien kanssa. Pelien moderaattoreina toimivat Punaisen Ristin ystävätoiminnan koulutetut vapaaehtoiset. Lisätietoa täältä.

Haluatko Minecraft-rakentajaksi tai moderaattoriksi? Ilmoittaudu täällä.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Lähi-Tapiola tukevat Punaisen Ristin verkkoystävätoimintaa Suomessa.