Ystävänä verkossa

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

 

Punainen Risti auttaa kavereita kaipaavia myös verkossa!
 

Onko verkko tai some sinulle luonteva ympäristö toimia ja viettää aikaa? Kaipaatko uusia kavereita tai juttuseuraa? Punaisella Ristillä on erilaisia toimintamuotoja yksinäisyyden vähentämiseksi myös verkossa. Uutena vapaaehtoisena et tarvitse erityistaitoja, me koulutamme sinut.

Verkkoystävät

Luotettavan verkkoystävän kanssa voit käydä kahdenkeskisiä, anonyymejä keskusteluita esimerkiksi sähköpostitse tai jonkin pikaviestisovelluksen avulla. Punaisen Ristin ystävävälityksen sinulle osoittama verkkoystävä on pysyvä ja voitte keskenään sopia kuinka usein viestittelette. Toivomme vapaaehtoisen sitoutuvan toimintaan vähintään 6 kuukaudeksi. Toiminata on suunnattu kaiken ikäisille.

Haluatko itsellesi vapaaehtoisen verkkoystävän? Täytä ystäväpyyntö täällä

Jos haluat ystävän, jota voit tavata kasvokkain, ota yhteyttä oman asuinpaikkakuntasi Punaisen Ristin osastoon tai alueelliseen piiritoimistoon. Lisätietoa osastojen ja piirien toiminnasta sekä niiden yhteystiedot löydät Punaisen Ristin RedNet-sivuilta.

Haluatko ryhtyä vapaaehtoiseksi verkkoystäväksi?

Verkkoystävätoiminnan vapaaehtoiseksi pääsee käymällä joko

a) verkkoystävätoiminnan koulutuksen tai

b) ystävätoiminnan peruskurssin (3h) sekä verkkoystävän nettiperehdytyksen.

Verkkoystävä- ja Ystävätoiminnan peruskursseja voi selata Tapahtumakalenterista hakusanalla "ystävä".

Punaisen Ristin Minecraft - pelimaailma

Punaisen Ristin omalla Minecraft-peliserverillä pääset pelaamaan ja juttelemaan samanhenkisten tyyppien kanssa. Pelien moderaattoreina toimivat Punaisen Ristin ystävätoiminnan koulutetut vapaaehtoiset. Lisätietoa täältä.

Haluatko Minecraft-rakentajaksi tai moderaattoriksi? Tällä hetkellä etsimme erityisesti vapaaehtoisia, joilla on plugin-osaamista sekä vapaaehtoista koordinoimaan yhteistä rakentamista. Ilmoittaudu täällä.

Yhteystiedot: Anja Saksola (anja.saksola[@]punainenristi.fi) ja Varpu Salmenrinne (varpu.salmenrinne[@]punainenristi.fi)

Lähi-Tapiola tukee Punaisen Ristin verkkoystävätoimintaa Suomessa.