Kerääminen sosiaalisessa mediassa

Nälkäpäivän kampanjasivulle on koottu vinkkejä ja opetusvideoita digi-kerääjän avuksi. Tutustu niihin täällä.

Facebook-keräyksellä voit tavoittaa paljon ihmisiä somessa

Suomen Punaisen Ristin Facebook-sivuilla voit perustaa oman keräyksen Nälkäpäivän hyväksi. Kutsu kaverisi lahjoittamaan keräykseesi. Jos he tekevät lahjoituksensa julkisesti, voivat heidän kaverinsakin nähdä keräyksesi ja innostua osallistumaan siihen. Voit luoda Facebook-keräyksellesi oman vetoomustekstin, tai käyttää valmista tekstiä. Oma tekstisi todennäköisesti vetoaa kavereihisi enemmän. Tyylin voit valita itse ja samoin keräyksen kuvan. Voit valita minkä tahansa oman kuvasi tai käyttää aineistopankista nettikeräystä varten tehtyjä kuvia.

Seuraa keräystäsi ja käy tykkäämässä ja kiittämässä lahjoituksista ja muista pyytää aina välillä uudelleen, jotta keräyksesi tulee varmasti huomatuksi. Kuten lipaskeräyksessäkin, suurin osa ihmisistä jättää lahjoittamatta tai ovat jo lahjoittaneet jollekin toiselle. Älä anna sen lannistaa. Joka kerta kun joku näkee lippaasi, teet tärkeää kampanjointia Nälkäpäivän hyväksi.Tykkää myös kaikista näkemistäsi Punaisen Ristin Facebook-keräyksistä, sillä se lisää niiden näkyvyyttä.

Lahjoittaja tekee lahjoituksensa omalta pankkitililtään, eikä Facebook veloita keräyksestä minkäänlaisia kuluja. Tällä keräystavalla keräyskulujen osuus on 0 %. Muistakaa kirjata kaikkien kerääjienne perustamien Facebook-keräysten tuotot osastonne Nälkäpäivän lopputilitykseen, niin voitte seurata paljonko osaston väki on saanut kerättyä Nälkäpäivään.

Nettilippaaseen voi lahjoittaa kotisohvalta!

Nettilipas on hyvä tapa kerätä myös niiltä ihmisiltä, jotka eivät käytä Facebookia, sillä linkkiä keräykseen voi jakaa sähköpostin lisäksi missä tahansa sosiaalisen median kanavassa. Voit perustaa nettikeräyksen osoitteessa lahjoita.punainenristi.fi. Valitse keräykselle vetoava nimi ja kuva ja kirjoita vetoomusteksti, jolla houkuttelet lahjoittajia. Voit valita minkä tahansa oman kuvasi tai käyttää aineistopankista nettikeräystä varten tehtyjä kuvia.

Nettilippaalla kerääminen on samanlaista aktiivista myyntityötä, kuin lipaskerääminenkin, eli lahjoittajia pitää houkutella pysähtymään keräyksen äärelle, kertoa mihin tarkoitukseen nyt kerätään ja tietysti kiittää kauniisti kaikkia lahjoittajia. Vaikka itsestä tuntuisi, että on pyytänyt lahjoituksia jo monta kertaa, voi olla että kaverit eivät ole huomanneet lahjoituspyyntöä vielä ollenkaan. Nosta siis keräystäsi somessa ainakin kerran päivässä ja aina, kun keksit siihen hyvän syyn.

Kannattaa miettiä onko nettilipas järkevintä perustaa osaston nimissä ja pyytää lahjoituksia siihen, vai onko keräys tehokkaampi henkilökohtaisena lippaana. Sitäkin voi pohtia, voisiko lahjoittajia innostaa lahjoittamaan jonkun haasteen kautta. Voit vaikkapa luvata julkaista jotain hauskaa, kun lippaan keräystavoite täyttyy. Välitavoitteet voivat tehdä keräämisestä palkitsevaa, vaikka lopulliseen tavoitteeseen ei päästäisikään. Jokainen postaus tuo lisänäkyvyyttä Nälkäpäivälle ja edesauttaa kokonaistuloksen karttumista.

Nettilippaaseen lahjoitetaan nettipankin, Pivon tai MobilePayn kautta. Muistakaa kirjata kaikkien kerääjienne perustamien nettilippaiden tuotot osastonne Nälkäpäivän lopputilitykseen, niin voitte seurata paljonko osaston väki on saanut kerättyä Nälkäpäivään.

MobilePay-lahjoituksia voi pyytää somessa

Lahjoitustavoista kannattaa pitää mielessä myös osaston oma MobilePay-numero, jos teillä on sellainen. Numeroa voi jakaa lahjoituspyyntöjen yhteydessä ja numeron tuoton saatte selville seuraamalla keskustoimiston tuottamaa tulosseurantalistaa Nälkäpäivän jälkeen. MobilePaylla on helppo lahjoittaa ilman pankkitunnuksia, jos on ladannut sovelluksen puhelimeensa. MobilePaylla lahjoittaminen on täysin maksutonta.

Somekeräämistä varten tuotetut näkyvyysmateriaalit

Somessa julkaisut näkyvät parhaiten, kun niiden yhteydessä käyttää kuvia. Sen vuoksi olemme teettäneet joukon keräyksen eri vaiheisiin soveltuvia jakokuvia, joita voitte hyödyntää keräyksessä. Jakokuvat löytyvät aineistopankista.