Pieniä vinkkejä kerääjärekrytoimiseen

"Nälkäpäivän kerääjäkyselyn mukaan lähes kaikki keräämässä olleet haluavat tulla mukaan uudestaan."

Nälkäpäivän kerääjäkyselyn mukaan lähes kaikki lipaskeräämistä kokeilleet ovat valmiita tulemaan kerääjäksi uudestaankin. Pitäkää siis huoli, että kaikki kerääjärekisteriin haluavat lisätään sinne, jotta heidät varmasti osataan kutsua mukaan uudestaan tulevinakin vuosina. Ohjeet löytyvät täältä

Henkilökohtainen kutsu keräämään toimii parhaiten

Henkilökohtainen kutsu kerääjäksi toimii tunnetusti parhaiten. Kutsuminen on helpointa aloittaa läheltä. Kutsukaa mukaan ainakin Oman kautta vapaaehtoiseksi ilmoittautuneet, osaston aktiivit, aikaisemmin keräämässä olleet ja omat henkilökohtaiset tuttunne. Kehottakaa heitä ottamaan mukaan kaverinsakin. Soittaminen on ehkä paras tapa, mutta jos ette pysty soittamaan kaikille, niin lähettäkää lopuille sähköpostia.  

Koska haluamme kerääjäksi myös ne ihmiset, joita emme henkilökohtaisesti ole - vielä - tavanneet, tässä muutama vinkki, jolla suurta yleisöä voi kutsua kerääjäksi.

Puhelin pirisemään

Soittakaa osastonne jäsenille ja kerääjärekisteriin ilmoittautuneille. Yhteystiedot saatte piiristä. Jos soitettavaa on paljon, tarvitsette useita soittajia. Jos et ehdi soittaa kaikille, lähetä lopuille sähköposti. 

Jakakaa Oman tapahtumailmoitusta sosiaalisessa mediassa 

Luokaa Omaan tapahtumailmoitus osastonne Nälkäpäivästä. Ohje löytyy täältä. Voitte pyytää apua tapahtuman luomiseen myös piiristä. Tapahtumailmoitusta kannattaa jakaa osaston omissa somekanavissa, mutta myös paikallisissa puskaradioryhmissä.

Jakakaa myös kerääjärekrytointia varten tehtyjä jakokuvia sosiaalisessa mediassa

Aineistopankista löytyy muutamia kivoja jakokuvia, joita voitte hyödyntää sosiaalisen median kanavissa kerääjien rekrytoimiseen. Muistakaa kertoa kuvan jakamisen yhteydessä miten juuri teidän osastoonne voi tulla mukaan lipaskerääjäksi.

Mainos ilmoitustauluille

Jakakaa ilmoitustauluille tulostettavia mainoksia, joihin voitte lisätä osastonne omat tiedot. Tulostettava mainos löytyy täältä

Tule kerääjäksi -flyer

Aineistopankissa on myös muokattavia flyereita, joita voitte jakaa ihmisille tai viedä vaikkapa kirjastoon. Lisätkää muokattavaan kenttään tieto siitä, miten teidän osastoonne pääsee lipaskerääjäksi.