Lahjoittaminen ilman käteistä

Käteisen määrä vähenee kokoajan ja siksi lipaskerääjien onkin hyvä ottaa käyttöön tai ainakin levittää sanaa muistakin lahjoitustavoista. Tilaa verkkokaupasta Nälkäpäivän maksutapakortteja ja anna sellainen kaikille, joilla ei ole käteistä. Kortista löytyy useita lahjoitustapoja.

Lahjoitustavat löytyvät myös täältä.     

Tekstarilahjoittaminen onnistuu kadullakin 

Tekstiviestilahjoittaminen on kaikista eniten kasvanein lahjoituskanava ja lahjoittajalle helppo. Lahjoitus veloitetaan suoraan puhelinlaskulta. Keräyslippaissa, Nälkäpäivän maksutapakortissa ja julisteessa näkyy 5 € tekstiviestilahjoitusohje, jolla lahjoitus tulee suoraan katastrofirahastoon.

MobilePaylla osasto voi seurata omaa keräyspottiaan tai kerätä yleiseen keräysnumeroon

MobilePay on näppärä älypuhelinsovellus, jolla lahjoitus menee pankkitililtä. Siksi sitä voi käyttää myös työpuhelimella, jos siihen on ladattu MobilePay-sovellus. Keräyslippaissa oleviin lupatarroihin on jo valmiiksi painatettu katastrofirahaston yleinen MobilePay-numero 10900. Jos haluatte seurata osaston keräystulosta käyttämällä osastokohtaista MobilePay-numeroa, tilatkaa osastokohtaiset MobilePay-numerotarrat osoitteesta keraykset@punainenristi.fi.

Osastokohtainen numero tilataan 15.8. mennessä, jotta numerot ehditään luoda ja numerotarrat painattaa. Jos olette tilanneet osastokohtaisen numeron jo aiemmin, voitte tarvittaessa tilata lisää tarroja samalle numerolle. Viimevuotiset osastokohtaiset materiaalit ovat yhä voimassa. 

Osastokohtaisesta numerosta voi luoda maksulinkin ja QR-koodin myös sähköisenä ja tulostaa sitä tarvittaessa. Koodi luodaan täällä: https://www.mobilepay.fi/yrityksille/maksulinkki

iZettle-kortinlukijalla onnistuu myös lähimaksaminen

iZettle-kortinlukijan käyttäminen on helppoa. Lukijan lisäksi tarvitaan yhteensopiva puhelin tai tablettitietokone, jossa on nettiyhteys sekä iZettle-sovellus ladattuna. Rahat ohjataan Nälkäpäivänä suoraan katastrofirahaston iZettle-tilille, jolloin sovellus avataan osastolle luotavilla katastrofirahaston tiliin liitetyillä tunnuksilla. Saat käyttäjätunnuksen osoitteesta keraykset@punainenristi.fi.

Clas Ohlson on luvannut meille laitteista 20 % alennuksen, jolloin hinnaksi tulee n. 72 €. Tiedustele piiristä, voiko piiri hankkia laitteen osastolle keräyskuluistaan. Mikäli haluatte tilata laitteen osaston laskuun, laittakaa viesti osoitteeseen keraykset@punainenristi.fi. Tarkkailkaa myös tarjoushintoja - joku muu taho saattaa myydä iZettlen edullisemminkin. Muistakaa tilata verkkokaupasta korttimaksua mainostava olkanauha korttimaksuja vastaanottavan vapaaehtoisen ylle puettavaksi.

Jokaiselle kerääjälle hankittavaksi laite on liian kallis, mutta  ainakin kiinteässä keräyspisteessä kannattaa olla yksi iZettle-laite korttilahjoittamisen mahdollistamiseksi. Tutustu palveluun osoitteessa www.izettle.fi. Ohjeet iZettlen käyttöönottoon ovat liitteenä. 

Mikäli haluatte käyttää samaa iZettle-laitetta myös osaston omaan varainhankintaan, voitte avata sitä varten omankin iZettle-tilin, joka liitetään osaston pankkitiliin.

Aineistopankissa on tulostettava juliste korttimaksumahdollisuudesta.

Lahjoituspyyntökirjeitä voi jakaa suoraan postilaatikoihin

 Aineistopankista löytyy valmis lahjoituskirjepohja, jota voi tulostaa ja jakaa postilaatikoihin osaston alueella. Kirjeessä on kolme muokattavaa kenttää: 1) allekirjoituksen kohdalla Suomen Punainen Risti-tekstin alla tila osaston nimelle  2) viitenumeron kohdalla tila osaston Nälkäpäivä-viitteelle ja 3. MobilePay-numeron kohdalla osastokohtaiselle MobilePay-numerolle. (Mikäli osastollanne ei ole MobilePay-numeroa, lisätkää tähän yleinen numero 10900.) Täytä nämä kentät ennen tulostamista. Silloin lahjoitukset ohjautuvat suoraan osaston Nälkäpäivä-tulokseen. 

Kirjeiden jakaminen voi olla mukava tapa osallistua Nälkäpäivään sellaisille, jotka eivät tykkää kerätä lippailla. Tulostamiseen kannattaa pyytää apua vaikkapa paikalliselta yritykseltä. Tarvittaessa apua saa piiristäkin.  

Kirjoittaisitteko itse oman lahjoituspyyntökirjeen? 

Lahjoituspyyntökirjeen voitte ilman muuta kirjoittaa itsekin. Voitte kertoa vaikkapa kaikesta siitä hyvästä, mitä olette paikkakunnallanne vuoden aikana tehneet koronakriisin aikana. Muistakaa kuitenkin, että ranankeräyslain mukaan lahjoituksia saa pyytää vain sellaiselle tilille, joka on mukana rahankeräysluvassa. Antakaa kirjeessä siis katastrofirahaston tilinumero ja osastonne Nälkäpäivä-viite. Kirjeessä kannattaa lisäksi olla mukana myös osaston MobilePay-numero.