Leiritoiminta

Leirit ovat oleellinen osa Punaisen Ristin toimintaa. Ne tuovat vapaaehtoisia yhteen ja tutustuttavat myös perheen pienimmät Punaisen Ristin arvoihin ja toimintaan. Leirillä opitaan uusia taitoja, solmitaan uusia ystävyyssuhteita ja kehitetään itsevarmuutta. Nuorille leirit tarjoavat mahdollisuuden oppia ohjaamista, suunnittelua ja vastuunkantoa leirihenkilökunnan jäsenenä.

Länsi-Suomen piirin alueella järjestetään sekä vuosittain toistuvia että kertaluontoisia lastenleirejä.  Yksi vuosittain toistuva tapahtuma on piirin kesäleiri Spärrä Äksöni, joka järjestetään Alavuuden Sydänmaalla, Seinäjoen kaupungin Kesäsiirtolassa. Leiri on jaettu neljään alaleiriin, joista jokainen viettää yhden vuorokauden telttaillen. Leirillä opetellaan ensiapua, uidaan ja saunotaan, leikitään, lauletaan ja nautitaan yhdessä olosta, Punaisen Ristin hengessä.
 

Leirille vapaaehtoiseksi?

Haluaisitko ryhtyä leiriohjaajaksi tai olla muuten mukana toteuttamassa lastenleiriä? 15 vuotta täytettyäsi voit suunnitella ja järjestää leirin yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa vaikkapa omalla asuinalueellasi. Leirin järjestämisestä saa monipuolista kokemusta erilaisista tehtävistä, kuten leiriohjelman suunnittelusta, markkinoinnista ja ohjaamisesta, vastuuhenkilöiden valinnasta ja budjetin laatimisesta.

Mikäli kiinnostuit leiritoiminnasta, ota yhteyttä piirin nuorisotoiminnan työntekijään. Saat piiriltä tarvittavaa koulutusta ja tukea leirin suunnittelua ja ohjausta varten. Tämän sivun lopusta löydät myös liitteenä leiritoiminnan ohjeistuksen vapaaehtoisten järjestämille lastenleireille.

 

Tulevat leirit

Tulevista leireistä tiedotetaan Tapahtumat-sivulla ja piirin Facebook-sivulla. Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja:
Taija Savolainen 
monikulttuurisuus- ja nuorisotoiminnan kehittäjä 
etunimi.sukunimi@punainenristi.fi 
040 156 3707