Teams verkkoryhmän toiminta-alustana

Kuva: Teams-sovellus

Teams on reaaliaikainen viestintäsovellus, jonka avulla voi olla yhteydessä toisiin. Teams soveltuu hyvin esimerkiksi ryhmän toimintaan.  Ryhmän osallistujamäärä on rajaton. Teams toimii hyvin ryhmillä, joilla on sovittuna yhteinen tapaaminen tiettynä ajankohtana. Jos taas ryhmässä on tarkoitus mahdollistaa yhteydenpito ilman tiettyä ajankohtaa, voi Discord olla alustana parempi. Teamsin etuihin kuuluu hyvät video- ja puhetoiminnot, joten jos verkkoryhmän toiminta perustuu nimenomaaan puhe- ja videokeskusteluihin, Teams on hyvä valinta.

Teamsin voi joko ladata ohjelmana tietokoneelle tai puhelimelle tai vaihtoehtoisesti käyttää verkkoselaimessa. Ryhmän vetäjällä tulee olla  työpöytäsovellus asennettuna koneelleen, jotta hän saa kaikki sovelluksen toiminnot käyttöönsä. Ilmaisversio riittää. Ryhmäläiset voivat käyttää ilmaisversiota joko verkkoselaimessa tai työpöytäsovelluksessa. Katso täältä ohjeet työpöytäsovelluksen lataamiseen. Samat ohjeet myös liitteenä. 

Osallistujat liittyvät Teams-keskusteluun yhteisen linkin kautta, jonka ryhmän vetäjä luo. Ryhmä voi käyttää samaa linkkiä koko toiminnan ajan tai vetäjä voi luoda joka kerralle oman linkin. Voit lukea täältä lisää tapaamislinkin luonnista.

Ryhmän kokousten lisäksi Teamsissa voi tehdä ryhmän vetäjien yhteisen tiimin, jossa voi esimerkiksi suunnitella tulevia tapaamisia ja jakaa valmiiksi materiaaleja. Katso täältä ohjeet Tiimin luomiseen.

Lisää vinkkejä ja opastusta Teamsin käyttöön löytyy liitteistä sekä tekstin hyperlinkkien kautta. Liitteistä löytyy mm. osallistujille lähetettäviä ohjeita Teams-ryhmään liittymisestä, esimerkkiviestejä lähetettäväksi osallistujille.

Kannattaa myös tutustua verkkoryhmien sisältövinkkeihin, jotka löytyvät Ystävät verkkoryhmissä -välilehdeltä.