Arjen apu -toiminta

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena Arjen apu -toiminnassa Jyväskylässä?

Arjen avun tarkoituksena on edistää maahan muuttaneiden ja pakolaisena maahan tulleiden elämänhallintaa tukemalla kotiin asettumista sekä asuinympäristön palveluihin ja ihmisiin tutustumista. Arjen apu on lyhytkestoista vapaaehtoistoimintaa. Vapaaehtoiset tapaavat kotoutujaa 4-8 kertaa kotoutumisen alkuvaiheessa noin kerran viikossa. Heidän kanssaan käydään läpi asumiseen liittyviä asioita, voidaan tutustua lähiympäristön palveluihin jne, aina heidän tarpeidensa mukaan. Vapaaehtoisille on olemassa valmis tarkistuslista, jota voi käyttää käyntien tukena ja tehtävissä toimitaan aina parin kanssa.

Vapaaehtoiseksi pääset käymällä "Arjen apu" -koulutuksen, jossa käydään läpi tärkeitä vapaaehtoistoiminnan käytäntöjä. Koulutuksen jälkeen voit päättää, haluatko lähteä mukaan toimintaan. Koulutuksen jälkeen tapaamme vielä kaikki vapaaehtoiseksi haluavat kasvokkain ja sen jälkeen saat meiltä "Arjen apu" -pyyntöjä, joihin voit ilmoittautua. Suosittelemme uusille vapaaehtoisille myös "Kotoutumisen tukena" -koulutusta. Se perehdyttää Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyöhön. Koulutuksia järjestetään verkossa ja kasvokkain ja siitä on myös itsenäisesti opiskeltava versio.

Voit etsiä tulevia koulutuksia Oma Punaisen Ristin tapahtumahausta:
https://oma.punainenristi.fi/publicevents
- valitse toimintamuodoksi "Maahanmuuttajan tuki";
- valitse tyypiksi "Kurssit ja koulutukset";

Lisätietoja: Jyväskylän Arjen apu -toiminnan vastuuvapaaehtoiset Taina Era, Emma Jolkkonen, Vivi Vaissi, spr.jkl.arjenapu@gmail.com