Arjen apu -toiminta

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena kotoutumisen tuen Arjen apu-toiminnassa Jyväskylässä?
Arjen avun tarkoituksena on edistää maahan muuttaneiden ja pakolaisena maahan tulleiden elämänhallintaa tukemalla kotiin asettumista sekä asuinympäristön palveluihin ja ihmisiin tutustumista. Arjen apu on lyhytkestoista vapaaehtoistoimintaa. Vapaaehtoiset tapaavat kotoutujaa pareittain 4-8 kertaa kotoutumisen alkuvaiheessa.

Vapaaehtoiseksi pääset käymällä Arjen apu -koulutuksen, jossa käydään läpi tärkeitä vapaaehtoistoiminnan käytäntöjä. Koulutuksia järjestetään sekä verkossa Teamsin kautta että lähikoulutuksena. Löydät kevään 2022 koulutukset täältä. Koulutuksen jälkeen voit päättää, haluatko lähteä mukaan toimintaan.

Suosittelemme uusille vapaaehtoisille myös Kotoutumisen tukena -koulutusta. Se perehdyttää Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyöhön. Koulutuksia järjestetään verkossa ja kasvokkain ja siitä on myös itsenäisesti opiskeltava versio. Kaikki Kotoutumisen tukena-koulutukset löydät täältä.

Lisätietoja: Jyväskylän Arjen apu -toiminnan vastuuvapaaehtoiset Taina Era, Emma Jolkkonen ja Vivi Vaissi, spr.jkl.arjenapu@gmail.com