Monikulttuurisuusryhmä

Daniel Pajunen
Kuvaaja: Daniel Pajunen
"Kaverikahviloissa opiskellaan mm. suomea yhdessä pelaten. "
Jussi Vierimaa
Kuvaaja: Jussi Vierimaa

Punaisen Ristin Jyväskylän osaston monikuttuurisusryhmä organisoi vapaa-ajan toimintaa Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin ylläpitämään turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseen Salmirannassa. Vapaa-ajan toiminta voi olla esimerkiksi kielikerho, lasten leikkitoimintaa, lauluhetki, ulkoilua tai urheilua. 

Vastaanotokeskusten toiminnan lakatessa monikulttuurisen työn painopiste siirtyy kotoutumisen tukemiseen.  Vuonna 2017 järjestetään avoimia kaverikahviloita.  Yhteistyötä lisätään ja vakiinnutetaan muiden Punaisen Ristin toimintojen kanssa, varsinkin ystävätoiminnan. Monikulttuurisuustoimintaa tehdään näkyväksi osallistumalla erilaisiin tapahtumiin kuten mm. rasisminvastainen viikko, Punaisen Ristin viikko ja Nälkäpäivä – keräys.

Ryhmän toiminnasta vastaavat Jyväskylän osaston monikulttuuurisen toiminnan promot,  Promot ovat Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan osaajia. Punaisen Ristin ohjaajakoulutuksen nimi on promokoulutus. Se tarjoaa entistä parempia välineitä vapaaehtoistoiminnan ohjaamiseen ja kehittämiseen.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Promot ovat Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan osaajia. - See more at: https://rednet.punainenristi.fi/node/7353#sthash.IWb7WzGY.dpuf

Lisätietoja:  jyvaskyla@punainenristi.fi