Ohjelma

Oletko kiinnostunut keskustelemaan ilmastonmuutoksen vaikutuksista toimintaympäristöömme ja toimintaamme? Tai kuulemaan miten Punaisen Ristin mielikuva ja uudistettu ilme voivat houkutella lisää auttajia mukaan toimintaan? Ehkä haluat oppia osastojen tietoturvasta tai miten katastrofiapu lähtee Suomesta maailmalle?

Tämän jälkeen voisit tutustua tapahtuman messuosastoon, ostaa uuden Punaisen Ristin hupparin tai lähteä Aulangolle ulkoilemaan muiden vapaaehtoisten kanssa? Tai kenties osallistua viestintävalmennukseen? Illalla vielä rentoutumaan hotellin kylpylään ja herkulliselle illalliselle?

Sunnuntaina sinua saattaisi kiinnostaa ottaa yhteys maailmalla olevaan delegaattimme ja kuunnella lopuksi yhden pääpuhujamme Jani Toivolan inspiroivaa puheenvuoroa muutoksesta kohti moninaisempaa Punaista Ristiä?

Auttajat Aulangolla on kaikkea tätä ja vielä paljon enemmän!

Tapahtuman ohjelma koostuu kaikille osallistujille yhteisestä ohjelmasta, vapaasti valittavista työpajoista, minimessuista ja vapaa-ajasta, jolloin voit vaikka vierailla Hämeen linnassa tai Aulangon näkötornissa.

Kaikille osallistujille yhteinen ohjelma sekä työpajat jakautuvat kolmeen ohjelmaraiteeseen eli teemaan. Nämä raiteet ovat:

  • Varautuminen muuttuvaan maailmaan
  • Uudistuva ja moninainen Punainen Risti
  • Hyvinvoiva vapaaehtoinen

Täältä löydät lisätietoa teemoista.

Aiemmista valtakunnallisista vapaaehtoisten koulutustapahtumista poiketen osallistujien ei tarvitse valita yhtä raidetta, jota seuraa koko viikonlopun ajan, vaan työpajoihin saa osallistua oman mielenkiinnon mukaan. Ohjelma suunnitellaan siten, että tapahtuma on antoisa kaikille Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisille. Mukaan voivat siis tulla sekä osastojen konkarit että satunnaisesti toimintaan osallistuvat vapaaehtoiset. Myös esimerkiksi verkkovapaaehtoiset, Nuorten turvatalojen vapaaehtoiset ja verenluovuttajat ovat lämpimästi tervetulleita tapahtumaan! 

Yksi Auttajat Aulangolla -vapaaehtoistapahtuman pääpuhujista on sunnuntain päätösohjelmassa esiintyvä kouluttaja, luennoitsija, entinen kansanedustaja ja näyttelijä Jani Toivola. 

Taitavaksi ja motivoivaksi puhujaksi kehuttu Toivola kannustaa meitä erilaisuuden kohtaamiseen ja sen hyödyntämiseen toimintamme voimavarana, vahvuutena ja kasvattajana. Palkittuna puhujana hän kertoo meille kulttuurien välisestä viestinnästä ja globaalista tasa-arvosta peilaten niitä omiin kokemuksiinsa.

Kaikki ohjelmaosuudet ovat kaikille avoimia eli ohjelmaa ei kohdenneta erikseen tietyille kohderyhmille. Työpajoihin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Tapahtuman ohjelman lomassa voit vierailla kokoustilojen aulassa olevilla minimessuilla tutustumassa esimerkiksi erilaisiin toimintamuotoihin ja -materiaaleihin sekä tapaamassa Punaisen Ristin työntekijöitä. Minimessujen yhteydessä on myös Punaisen Ristin tuotemyynti.