Vastuullisuus

Huomioimme Suomen Punaisen Ristin tapahtumissa toiminnan vaikutukset meitä ympäröivään yhteiskuntaan ja luontoon sekä tapahtumien osallistujiin. Toiminnan järjestämistä ohjaa Suomen Punaisen Ristin ympäristökestävyyslinjaus, josta kuulet lisää viimeistään Auttajat Aulangolla -vapaaehtoistapahtumassa.  

Vastuullisena tapahtumana Auttajat Aulangolla -vapaaehtoistapahtuma toimii mahdollisimman kestävällä tavalla ja ilmastoystävällisesti. Tunnistamme tapahtuman ympäristövaikutukset suunnittelu- ja toteutusvaiheessa ja teemme töitä vaikutusten pienentämiseksi. Tapahtuman keskeiset ympäristövaikutukset syntyvät tapahtumapaikalle matkustamisesta, ruuasta ja juomasta, ohjelmamateriaaleista ja tapahtumapaikan materiaalien ja energian käytöstä.

Edistämme tapahtuman vastuullisuutta järjestäjien toimesta seuraavin keinoin: 

 • Perinteikäs ja kolmen vuoden välein järjestettävä valtakunnallinen vapaaehtoisten koulutustapahtuma on siirretty risteilylaivalta maihin.
 • Mahdollistamme ensi kertaa tapahtumaan osallistumisen myös etänä verkon välityksellä.
 • Vältämme turhaa paperin käyttöä ja toimitamme tapahtumamateriaalit osallistujille ensisijaisesti sähköisinä.  
 • Jokaista tapahtumaa varten tehtävää hankintaa ohjaa elinkaariajattelu. Emme osta turhaa ja käytämme uudelleen tai kierrätämme kaiken minkä voimme.
 • Tarjoamme tapahtumassa ravitsevaa ja monipuolista kasvispainotteista ruokaa. 
 • Järjestämme osallistujille maksuttoman bussikuljetuksen Hämeenlinnan keskustan, rautatieaseman ja kokous- ja kylpylähotelli Scandic Aulangon välille ennen ja jälkeen päivien ohjelman.
 • Valitsemme tapahtumalle vastuullisia yhteistyökumppaneita, jotka kehittävät vastuullista tapahtumatuotantoa yhdessä kanssamme.
 • Tapahtuman aikana kaikki tarpeellinen löytyy yhdestä paikasta tai kävelyetäisyyden päästä. Ohjelman aikana osallistujien ei tarvitse liikkua paikasta toiseen erilaisilla kulkuneuvoilla. 

Ympäristökasvatus ja kestävä kehitys ovat läpileikkaava teema kaikessa tapahtuman ohjelmassa. Lisäksi järjestämme työpajoja, joissa osallistujana voit oppia lisää mm. toimintasi ilmastovaikutuksista, kestävistä valinnoista ja vastuullisen toiminnan järjestämisestä.

Haluamme kannustaa myös jokaista tapahtuman osallistujaa vastuullisiin valintoihin: 

 • Saavuthan tapahtumaan mahdollisuuksien mukaan julkisilla kulkuvälineillä tai yhteiskuljetuksella. Voit tiedustella esimerkiksi oman alueesi piiristäsi mahdollista yhteiskuljetusta tapahtumaan.
 • Ilmoittautuessa voit valita haluatko tapahtumamateriaalit sähköisinä vai paperisina. Suosithan mahdollisuuksien mukaan sähköistä materiaalia paperinkulutuksen pienentämiseksi. 
 • Halutessasi voit majoittua myös muualla kuin hotellissa. Kävelyetäisyyden päässä tapahtumapaikasta on leirintäalue. Jokamiehenoikeuksia noudattaen voit yöpyä myös luonnossa.
 • Huomioithan tapahtumapaikalla vastuulliset toimintatavat mm. välttämällä turhaa ruokahävikkiä ja vedenkulutusta. 

Vastuullisuus on yksi kokous- ja kylpylähotelli Scandic Alangon keskeisimmistä arvoista. Hotelli on tehnyt järjestelmällistä ja pitkäkestoista työtä ympäristökuormituksensa pienentämiseksi. Täältä löydät lisätietoa Scandicin vastuullisuudesta. 

Osana vastuullisuutta haluamme huolehtia myös tapahtuman saavutettavuudesta ja turvallisuudesta sekä osallistujien hyvinvoinnista ja yhdenvertaisuudesta. Täältä löydät lisätietoa tapahtuman saavutettavuudesta.

Olethan yhteydessä tapahtuman järjestäjiin, mikäli haluat keskustella tai kuulla lisää tapahtuman vastuullisuudesta. Kuulemme myös mieluusti sinun valinnoistasi esimerkiksi majoittumisen tai tapahtumapaikalle saapumisen suhteen ja autamme mahdollisuuksien mukaan järjestelyissä. Laita siis rohkeasti viestiä osoitteeseen vapaaehtoistapahtuma@redcross.fi, niin voimme ratkoa haasteita yhdessä.