Jyväskylä

Sijainti:
Sammonkatu 4, 40100, Jyväskylä
Sähköposti: 
jyvaskyla@punainenristi.fi

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toimintamuotoja ovat ensiapuryhmä-, keräys-, monikulttuurisuus-, nuoriso-, seniori-, terveyspiste-,  tiedotus-, valmius-  ja  ystävätoiminta.  Toimintaa ohjaa osaston hallitus.

Jyväskylän kaupungissa toimivat myös Punaisen Ristin Korpilahden ja Kuokkalan osastot. Säynätsalon kaupunginosa kuuluu nykyisin Punaisen Ristin Muuramen osastoon.

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto on perustettu 11.2.1950.

Jyväskylän osaston jäsenmäärä on 1 297 henkeä (31.12.2021).

Otamme mielellämme uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Tutustu tarkemmin osaston toimintamuotoihin sivussa olevista linkeistä, ota yhteyttä ja lähde mukaan Punaisen Ristin auttajaksi! Käy myös tykkäämässä Facebook, Instagram ja Twitter -sivuistamme, niin saat tieota tulevista tapahtumista ja kursseista. Tule mukaan!

Uutiset

Juha Rauhanen
Kuvaaja: Juha Rauhanen
"Suomen Punainen Risti toimitti kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaation tueksi terveysklinikan Ukrainaan. Länsi-Ukrainaan Užhorodiin sijoitettu terveysklinikalla voidaan hoitaa päivisin perusterveydenhuollon asiakkaita, eli se vastaa varustelultaan päiväterveyskeskusta. Terveysklinikka rahoitetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston turvin. Kokonaisen terveysaseman välineistöä pakataan Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta Tampereen Kalkussa kohti Ukrainan Užhorodia. Mukaan lähti myös Suomen Punaisen Ristin tiimi käynnistämään klinikan toimintaa."

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston 26.2.2022 käynnistämä Ukraina -hätäapukeräys tuotti 52 491,13 euroa katastrofirahastoon. Kerätyt varat kohdistetaan Punaisen Ristin avustusoperaatioon Ukrainassa ja naapurimaissa. Lisäksi varoilla voidaan antaa apua Ukrainasta paenneille Suomessa, jos esimerkiksi tilapäisen suojelun piirissä oleva ei ole saanut vielä vastaanottorahaa.

Ville Palonen
Kuvaaja: Ville Palonen

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto on saanut paljon yhteydenottoja liittyen Ukrainan kriisiin ja alueelta pakenevien auttamiseen. Kiitos yhteydentotoista!  Tässä kysymyksiä ja vastauksia, siitä miten voit auttaa.

1. Haluan tulla mukaan auttamaan Jyväskylästä turvaa hakevia (esimerkiksi kalustamaan ja varustamaan vastaanottokeskuksen asuntoja, jakamaan ruokaa, saattamaan uusia asukkaita asuntoihin, terveyspalveluiden piiriin tai järjestämään asukkaille vapaa-ajan toimintaa tai tukemaan muuten kotoutumisessa). Mitä teen?

Päivi Polvi
Kuvaaja: Päivi Polvi
"Ystävävapaaehtoinen Jaana ja hänen Ratte-koira"

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 22.3.2022 Jyväskylässä. Kokoukseen osallistui yhteensä 16 Jyväskylän osaston jäsentä. Kevätkokouksessa kuultiin hallituksen laatima toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajan tekemä toiminnantarkastuskertomus vuodelta 2021.

Tapahtumat

22.8.2022
Sijainti:
Sammonkatu 4, 40100, Jyväskylä
27.8.2022 - 28.8.2022
Sijainti:
Sammonkatu 4, 40100, Jyväskylä
22.9.2022 - 24.9.2022
Sijainti:
Sammonkatu 4, 40100, Jyväskylä

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.