Ystävä- ja saattajatoiminta

Ystävä- ja saattajavälitys on kesätauolla elokuulle saakka!
 

Punaisen Ristin Turun osaston vapaaehtoiset toimivat ystävinä ja saattaja-apuna Turun kaupungin asukkaille, resurssimme eivät riitä toimintaan naapurikuntien alueella.

YSTÄVÄTOIMINTA - henkilökohtainen ystävä esim. juttu- tai ulkoilukaveriksi.

Vapaaehtoinen tulee käymään asiakkaan luona esimerkiksi kerran parissa viikossa. He voivat käydä yhdessä vaikkapa kirjastossa tai kahvilla tai vapaaehtoinen voi lukea ääneen päivän lehden. Vapaaehtoiset eivät tee kodinhoidollisia eivätkä sairaanhoidollisia toimenpiteitä, vaan ovat seurana.

Vapaaehtoisista on kova pula, joten ystävän saaminen saattaa kestää, ja valitettavasti kaikkia pyyntöjä emme pysty täyttämään. Hakijaksi kannattaa kuitenkin ilmoittautua, koska monesti vapaaehtoiset ryhtyvät ystäväksi henkilölle, joka asuu samalla suunnalla. Pidämme ystäväpyyntöjä voimassa vuoden.  

SAATTAJATOIMINTA - kertaluonteinen asiointiapu 

Vapaaehtoinen lähtee asiakkaan avuksi Turun kaupungin alueella esim. lääkäri- , laboratorio- ja kauppareissuille henkilöille, jotka eivät yksin pääse kulkemaan. Kulkeminen tapahtuu aina julkisilla kulkuvälineillä, taksilla tai kävellen. Vapaaehtoinen ei tee esim. kaupassa käyntejä asiakkaan puolesta, vaan yhdessä hänen kanssaan. Asiointiapua saa pääsääntöisesti arkipäivisin ns. toimistoaikaan.

Säännöllisiin, esim. viikottaisiin kauppareissuihin meillä ei valitettavasti ole resursseja.

Koronapandemiatilanteen vuoksi saattajavapaaehtoisia on huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin, joten emme pysty hoitamaan yhtä paljoa keikkoja kuin aiemmin. Kysy saattajaa mielellään jo viikkoa tai paria etukäteen, vähintäänkin kolme arkipäivää ennen tarvetta. Saattajatoiminta on asiakkaalle maksutonta.

SAATTAJA- JA YSTÄVÄTOIMINTAAN TARVITAAN UUSIA VAPAAEHTOISIA, OTA YHTEYTTÄ:

SPR Turun osaston ystävä- ja saattajavälitys ma-to klo 10-14 puh. 046 920 4142.