Saattaja- ja ystäväpalvelu

SAATTAJA- JA YSTÄVÄPALVELU ON TOISTAISEKSI TAUOLLA. TOIVOTTAVASTI PYSTYMME JATKAMAAN TOIMINTAA ELOKUUN LOPULLA/SYYSKUUSSA.

 

 

 

Punaisen Ristin vapaaehtoiset toimivat ystävinä ja saattaja-apuna.

YSTÄVÄTOIMINTA - henkilökohtainen ystävä esim. juttu- tai ulkoilukaveriksi.

Vapaaehtoinen tulee käymään asiakkaan luona esimerkiksi kerran parissa viikossa. He voivat käydä yhdessä vaikkapa kirjastossa tai kahvilla tai vapaaehtoinen voi lukea ääneen päivän lehden. Vapaaehtoiset eivät tee kodinhoidollisia eivätkä sairaanhoidollisia toimenpiteitä, vaan ovat seurana.

NUORI NUORELLE (NUNU) -ystävätoiminnassa molemmat osapuolet ovat alle 29-vuotiaita.

Vapaaehtoisista on kova pula, joten ystävän saaminen saattaa kestää, ja valitettavasti kaikkia pyyntöjä emme pysty täyttämään. Hakijaksi kannattaa kuitenkin ilmoittautua, koska monesti vapaaehtoiset ryhtyvät ystäväksi henkilölle, joka asuu samalla suunnalla. Pidämme ystäväpyyntöjä voimassa vuoden.  

SAATTAJATOIMINTA - kertaluonteinen asiointiapu 

Vapaaehtoinen lähtee asiakkaan avuksi Turun kaupungin alueella esim. lääkäri- , laboratorio- ja kauppareissuille henkilöille, jotka eivät yksin pääse kulkemaan. Kulkeminen tapahtuu aina julkisilla kulkuvälineillä, taksilla tai kävellen. Vapaaehtoinen ei tee esim. kaupassa käyntejä asiakkaan puolesta, vaan yhdessä hänen kanssaan. Asiointiapua saa pääsääntöisesti arkipäivisin ns. toimistoaikaan. Asiointiapu on asiakkaalle maksutonta.

Säännöllisiin, esim. viikottaisiin kauppareissuihin meillä ei valitettavasti ole resursseja.

Saattaja-apu pitää tilata vähintään kolme arkipäivää aikaisemmin.

SPR Turun osaston ystävä- ja saattajavälityksen tavoittaa arkisin klo 10-14 puh. 046 920 4142.

Huom. kesäloma, puhelimitse tavoittaa taas 27.7.2020

Mikäli haluat ryhtyä ystävä- tai saattajavapaaehtoiseksi, ota yhteyttä em. puhelinnumeroon!