Kulttuuriystävät

Alina Peussa
Kuvaaja: Alina Peussa
"Kulttuuriystävät vierailivat Turun Taidemuseossa"
Alina Peussa
Kuvaaja: Alina Peussa
"Kulttuurikohteen tuntemus on tärkeä osa Kulttuuriystävän työtä."
Alina Peussa
Kuvaaja: Alina Peussa
"Kulttuuriystävien oppaana Taidemuseossa oli Elli Liippo."

Tule, mennään yhdessä! Tilaa Kulttuuriystävä kaveriksesi mukaviin menoihin!

Vapaaehtoisia Kulttuuriystäviä voi tilata ikäihmisen seuraksi ja turvaksi kulttuurikohteeseen tai sopivaan tapahtumaan.

Kulttuuriystävä pääsee ikäihmisen mukana maksutta yhteistyö-kohteisiin, joten palvelusta ei synny tilaajalle lisäkuluja. Vain mahdollinen oma pääsymaksu sekä yhteiset matkakulut ikäihmisen kodin ja vierailukohteen välillä tulee kustantaa.

Mennäänkö näihin kohteisiin? Turun Kaupunginteatteri, Turun Filharmonisen Orkesterin konsertit, Forum Marinum, Kaarina-Teatteri, Turun Taidemuseo, Turun Konservatorion Kamarikuoron konsertit, FC Interin jalkapallo-ottelut Veikkausliigassa, Taideakatemian esittävä taide (sirkus, teatteri, nukketeatteri, tanssi), Tanssiteatteri ERI

Vai maksuttomiin kulttuuritapahtumiin: Kaupunginkirjastossa, Kuralan Kylämäessä, Lehmusvalkaman ja  Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksissa ja Kotikunnaassa – tai jossain muussa haluamassasi kohteessa! Huomioithan myös seurakuntien tapahtumat.

Kulttuuriystävä tilataan SPR:n Turun osaston ystävävälityksestä

p. 046 920 4142 (ma-pe 10-14)

 

HUO 

Lisätietoja kulttuuriystävätoiminnasta saat myös Elina Rosenqvistilta,

s-posti elinak.rosenqvist(at)gmail.com

puh. 0400 224 786

 

Turun Taidemuseo kutsui Kulttuuriystävät värien räiskeeseen

Turun osaston Kulttuuriystävät tutustuivat Reidar Särestöniemen (1925-1981) värikylläiseen näyttelyyn Turun Taidemuseossa. 1960-luvulla tunnetuksi tullut Särestöniemi oli lappalainen korpitaiteilija, jonka Harvoin lempeä tuuli puhaltaa arktisille jängille -näyttelyn teoksissa esiintyvät porot, ilvekset ja karhut.

Oppaana toimi Elli Liippo, joka luonnehti näyttelyä energiseksi, väkeväksi ja ihmisläheiseksi. Liipon mukaan luontoaiheisiin keskittyvä kokoelma on helposti lähestyttävä ja sopii kaiken ikäisille.

Koulutuksen päivitys tärkeää

Opastetun kierroksen tarkoituksena oli päivittää Kulttuuriystävien koulutusta. Kulttuurikohteen tuntemus on tärkeä osa Kulttuuriystävän työtä, jolloin ystävä osaa paremmin opastaa ikäihmistä.

Mikäli kaipaat  piristysruisketta, mutta sopivan kaverin löytäminen on ongelmallista, on sinulla mahdollisuus vierailla kuttuuririennoissa kulttuuriystävän kanssa.

Taidemuseokierroksesta kirjoitti Alina Peussa.