Kulttuuriystävät

Outi Markkanen
Kuvaaja: Outi Markkanen
"Piski seikkailee Kulttuuriluotsien kanssa"
Alina Peussa
Kuvaaja: Alina Peussa
"Kulttuurikohteen tuntemus on tärkeä osa Kulttuuriystävän työtä."
Elina Rosenqvist
Kuvaaja: Elina Rosenqvist
"Muistojen matkalaukku avaa oven vuosikymmenten taakse"
Alina Peussa
Kuvaaja: Alina Peussa
"Kulttuuriystävien oppaana Taidemuseossa oli Elli Liippo."
Elina Rosenqvist
Kuvaaja: Elina Rosenqvist
"Kulttuuriystävät tutustumassa Turun Linnan Valtapeliä-näyttelyyn"

TULE, MENNÄÄN YHDESSÄ!

Pyydä Punaisen Ristin kulttuuriystävä seuraksi ja tueksi kulttuurikohteeseen tai muuhun mieleiseesi tapahtumaan! Kulttuuriystävät kuuluvat valtakunnalliseen kulttuuriluotsien verkostoon.

Yhteistyökumppaneiden kohteissa maksat yleensä vain oman pääsymaksusi sekä yhteiset matkakulunne. Kulttuuriystävän palveluista ei yleensä synny tilaajalle lisäkuluja.

Mennäänkö vaikkapa näihin kohteisiin?

-       Museot: Aboa Vetus & Ars Nova, Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Forum Marinum, Biologinen museo, Luostarinmäen käsityöläismuseo, Turun linna, Turun taidemuseo, Wäinö Aaltosen museo

-       Teatterit: Aurinkobaletti, Kaarina-Teatteri, Taideakatemian esittävä taide, Tanssiteatteri ERI, Teatteri Akseli, Turun Kaupunginteatteri, Turun Ylioppilasteatteri, Turun kesäteatteri

-       Konsertit: Key Ensemble, Turun Filharmoninen orkesteri, Turun Konservatorion Kamarikuoro

-       Urheilu: FC Interin jalkapallo-ottelut Veikkausliigassa

-       Maksuttomat kulttuuritapahtumat: Kaupungin kirjastot, Kuralan Kylämäki, Lehmusvalkaman ja Ruusukorttelin hyvinvointikeskukset, Kotikunnas, seurakuntien tapahtumat – tai jokin muu haluamasi kohde!

PALVELUMME ON VAIN SOITON PÄÄSSÄ!

Kulttuuriystävän voit tilata SPR:n Turun osaston ystävävälityksestä

p. 046 920 4142 (ma-to 10-14)

Lisätietoja kulttuuriystävätoiminnasta saat myös Elina Rosenqvistiltä, elina.rosenqvist[at]sprturku.fi tai 0400 224 786

Kulttuuriluotsit tekevät vapaaehtoistyötä yli 20 paikkakunnalla. Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn toteuttama kansallinen koordinaatio- ja kehittämishanke vakiinnuttaa luotsitoimintaa ja vahvistaa toiminnan yhteistyötä valtakunnallisesti. Outi Markkanen on pitkän uran tehnyt keskisuomalainen kuvataiteilija ja kuvittaja. Piski-hahmoa on käytetty kulttuuriluotsitoiminnan yhteydessä ensimmäisen kerran jo vuonna 2012. Piskin kuljeksiva luonne vie sen moneen paikkaan taidekentällä - uteliaan Piskin voisi kuvitella sanovan: "Ei tarvitse olla rotukoira nuuhkiakseen taidetta." Sama ajatus pätee myös luotsitoiminnassa, jossa kulttuuriin osallistuminen on kaikkien tasavertainen oikeus.

Taiteilija Outi Markkasen Piski-hahmo on valittu kulttuuriluotsien valtakunnallisen verkoston tunnukseksi. Piskiä käytetään kulttuuriluotsitoimintaa edistävässä viestinnässä. Tulet näkemään Piskin myös Turun osaston kulttuuriystävien viestinnässä!

Lataa sivun alaosasta Kulttuuriystävien esite! 

 

Muistojen Matkalaukku, nostalgiamatka vuosikymmenten taakse

Muistojen Matkalaukku tuo tuulahduksen 1940 ja -50-luvuilta! Matkalaukku herättää katselijoissa muistoja ja kertomuksia omasta lapsuudesta ja nuoruudesta. Vaikka laukun sisältö koostuukin museoesineistä, niihin saa koskea ja tavarat kiertävät kädestä käteen hypisteltävinä ja ihmeteltävinä, tuoksu ja tuntu herättävät muistumia menneisyydestä!

Kulttuuriystävä tulee matkalaukun kanssa luoksenne! Juttu luistaa mukavasti kun ryhmä ei ole liian suuri!  Varaukset ja lisätietoja saat Elina Rosenqvistilta (yhteystiedot yllä).

 

 

LiiteKoko
PDF icon Kulttuuriystävä-flyer995.36 KB