Apupupu

Anu Pensola
Kuvaaja: Anu Pensola
"Apupupu auttaa kriisin keskellä eläviä lapsia"

Apupupu on täällä! 
Apupupu on maailman pehmein auttaja, ja se neulotaan rakkaudella lohduttamaan ikäviä asioita kokenutta lasta. Pupu antaa tukea sen käpälään tarttuvalle ja tuo iloa päivään. Kriisiä pakenevat lapset tarvitsevat nyt Apupupujen apua! Tavoitteenamme on antaa jokaiselle vastaanottokeskuksen kautta Suomeen saapuvalle lapselle oma Apupupu uudeksi ystäväksi.  

Taiteilija Anu Pensola suunnitteli Apupupun alun perin 2000-luvun alussa Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen ohjelmaa varten ja nyt Apupupujen työohje on päivitetty SPR Turun osaston aloitteesta. Apupupulla on ”serkkuja” eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi australialainen Trauma Teddy tekee samaa työtä kuin meidän Apupupumme.

Neulo Apupupu!
Löydät Apupupun ohjeen ladattavasta tiedostosta tämän sivun alaosasta. Työohje löytyy myös ruotsiksi erillisestä tiedostosta! Apupupujen työohjeen ja mallin omistaa Anu Pensola. Työohjeen tai sen mukaisesti tehtyjen Apupupujen myynti on kielletty. Apupupuja voi vain antaa ja saada.

Näin lahjoitat Apupupun:
Varsinais-Suomessa voit toimittaa Apupupun seuraaviin paikkoihin:

Muualla Suomessa Apupupuja voi lahjoittaa:

Listaa Apupupuja vastaanottavista paikoista päivitetään koko ajan! 
Mikäli haluat postittaa apupupusi vastaanottokeskuksiin toimitettaviksi, voit postittaa ne meille Turun osastoon. Käytä tällöin tarvittaessa numeroa 040 184 8266. HUOM! Numero ei ota vastaan puheluja.
Voit myös lähettää apupupuja Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen osoitteella: Suomen Punainen Risti, Logistiikkakeskus, Kalkun kehätie 4, 33330 Tampere. 

SPR Turun osasto toimittaa Varsinais-Suomen alueella Apupuput kootusti vastaanottokeskukseen jaettavaksi lapsille.

Apupupuja voi toimittaa osastoihin aina 31.5.2022 asti. Liitä Apupupusi mukaan erillisellä paperilla sähköpostiosoitteesi, jotta voimme myöhemmin kiittää sinua ja lähettää tietoa Apupupujen auttamistyöstä uutiskirjeen muodossa. Mikäli kaikki Apupuput eivät löydä omaa autettavaa lasta vastaanottokeskusten kautta, pupuja voidaan lahjoittaa kriisin keskellä elävien lasten auttamiseksi esimerkiksi Punaisen Ristin kotimaan avun toiminnan kautta.

Kiitos kun olet mukana Apupupujen matkassa!