Uutiset

SPR Turun osaston arkisto
Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto
"Turun osaston iloisia vapaaaehtoisia harjoittelemassa ensiapua. "

Ensiapupäivystystä Paavo Nurmen maratonissa, glögitarjoilua joulurauhanjulistuksessa, tapaaminen yksinäisen vanhuksen kanssa tai koululaisten apuna Läksyhelpissä. Turun osastossa on monipuolista hyvinvoinnin ja terveyden tukemiseen liittyvää toimintaa kaiken ikäisille, lapsista ikäihmisiin. Tänä syksynä SPR Turun osasto juhlii vuosi sitten pandemian takia siirrettyjä seitsemänkymppisiään.

 • 19.9.2022 17:48
 • Marianne Holmström
SPR Turun osasto
Kuvaaja: SPR Turun osasto
"Pronssisen ansiomitalin saaja Mauri Jaakkola"

Hyvää Punaisen Ristin viikkoa! Viettäessämme järjestömme teemaviikkoa haluamme heti ensimmäiseksi kiittää teitä kaikkia, jotka mahdollistatte toimintamme: jäseniämme, tukijoitamme ja vapaaehtoisiamme. Jokaista meistä yhdistää halu auttaa, ja te kaikki olette avanneet sydämenne tuntemattoman lähimmäisen auttamiseksi. Autamme lukemattomin eri tavoin, eikä mikään teko ole merkityksetön. Suuri kiitoksemme juuri sinulle!

 • 2.5.2022 18:52
 • Pipsa Kirjavainen
Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Suomen Punainen Risti

Kiitos, kun haluat auttaa kanssamme Ukrainan kriisin uhreja!
Päivitämme tälle sivulle tietoa erilaisista auttamistavoista Turussa. Huomaa, että edellytämme kaikilta toimintaan osallistuvilta SPR Varsinais-Suomen piirin järjestämän vapaaehtoisperehdytyksen käymistä.
*PÄIVITETTY 9.5.2022*

  LAHJOITA:

  • 18.3.2022 09:27
  • Pipsa Kirjavainen
  Petteri Kivimäki/Suomen Punainen Risti
  Kuvaaja: Petteri Kivimäki/Suomen Punainen Risti
  "Punainen Risti aloittaa Turussa varaisovanhempitoiminnan."

  Monet lapsiperheet kaipaavat elämäänsä isovanhempaa. Isovanhemmat saattavat kuitenkin asua kaukana, tai he eivät muuten voi olla läsnä perheen arjessa.

  Punainen Risti käynnistää Turussa varaisovanhempitoiminnan keväällä 2022.

  • 17.3.2022 17:27
  • Marianne Holmström
  Suomen Punainen Risti
  Kuvaaja: Suomen Punainen Risti

  Uutinen päivitetty 7.3.2022:
  Suomen Punaisen Ristin hätäapukeräys Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi on käynnissä! Tällä hetkellä tehokkaimmin autat osallistumalla lipaskeräykseen joko antamalla aikaasi kerääjänä tai lahjoittamalla keräykseen.

  • 2.3.2022 17:16
  • Pipsa Kirjavainen

  SPR Turun osaston sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 25.11.2021 klo 17.00

  Kauppiaskatu 12 A 5, 2. kerros. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etänä.

   

  Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat:

  Hyväksytään toimintasuunnitelma ja vahvistetaan talousarvio seuraavaksi kalenterivuodeksi.

  Kuullaan hallituksen katsaus osaston toiminnallisesta ja taloudellisesta tilasta.

  Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle seuraavaksi kahdeksi kalenterivuodeksi.

  • 16.11.2021 19:44
  • Marianne Holmström
  Katri Lehtola / Suomen Punainen Risti
  Kuvaaja: Katri Lehtola / Suomen Punainen Risti

  Vuoden 2021 valtakunnalliseksi vapaaehtoiseksi pelastajaksi on valittu turkulainen Mika Vilpo! SPR Turun osaston ensiaputoiminnan johtajana toimiva ja valmiudesta vastaava Mika on rakentanut yhteiskunnan tueksi sähköisen portaalin, jota on Varsinais-Suomessa käytetty koronapandemian aikana mm. vapaaehtoisten koordinoinnissa ja tehtävien tilastoinnissa. Korona-ajan vaatimusten mukaisiin, täysin uusiin tehtäviin kehitetty portaali on auttanut kolmannen sektorin tehtävien suorittamisessa ennennäkemättömän laajojen haasteiden edessä.

  • 6.11.2021 15:43
  • Pipsa Kirjavainen

  Oletko miettinyt, mitä kaikkea Punainen Risti tekee Turussa? Haluaisitko auttamisesta uuden harrastuksen?

  Turun osasto järjestää torstaina 30.9. uusien vapaaehtoisten illan Teamsissä klo 17.30 - 19.00. Illan aikana pääset kuulemaan Punaisen Ristin monipuolisista vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista Turussa. Ilta järjestetään yhteistyössä Nuorten turvatalon kanssa.

  • 28.9.2021 20:25
  • jenni.airola
  Anna Tenho / SPR Varsinais-Suomen piiri
  Kuvaaja: Anna Tenho / SPR Varsinais-Suomen piiri
  "SPR Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Kalle-Pekka Mannila ojentaa Vuoden osaston palkintoa."

  Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri jakoi keskiviikkona 25.8.2021 kultaisia, hopeisia ja pronssisia ansiomitaleja ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toimin­nasta tai erittäin ansiokkaista teoista Punaisen Ristin ja välittömästi sen tarkoitusperien hyväksi piirin alueella toimiville vapaaehtoisille. Turun osaston vapaaehtoisista kultaisen ansiomitalin saivat tilaisuudessa Eeva-Liisa Hemilä-Martikainen, Tellervo Joutsalainen, Tuula Muurinen, Pekka Paatero ja Petri Raita

  • 25.8.2021 22:47
  • Pipsa Kirjavainen
  SPR
  Kuvaaja: SPR

  Punaisen Ristin Turun osaston Etäterveyspisteeseen voi soittaa kuka tahansa ja saada puhelimitse neuvontaa omaan tai läheisen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä sekä tukea elämän hallintaan. SPR Turun osaston Etäterveyspiste palvelee tiistaisin klo 10.00-12.00 numerossa 041 7441626.

  • 6.4.2021 11:02
  • Marianne Holmström
  Tuula Mielonen
  Kuvaaja: Tuula Mielonen
  ***Jatketaan virkkailua 18.4. saakka!!! Paloja/huiveja voi toimittaa osastolle huhtikuun loppuun asti.***
   
  Kolmen viikon koronasulun aikana laitetaan virkkuukoukut heilumaan.
  • 11.3.2021 16:09
  • Marianne Holmström
  SPR Turun osaston arkisto
  Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto
  "Vapaaehtoiset toimivat Turun Messukeskuksessa"

  SPR Turun osaston vapaaehtoiset ovat toimineet Turun kaupungin tukena koronarokotuksissa helmikuun puolestavälistä lähtien. Toiminnassa on tällä hetkellä mukana kymmeniä vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset ohjaavat rokotukseen tulevia, neuvovat maskin pukemisessa ja varmistavat rokotettavien turvallisen ja sujuvan vuoron odottamisen.

  • 1.3.2021 20:42
  • Pipsa Kirjavainen
  "Jenni Airola ja Mika Vilpo elementeissään"

  Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin vuosikokous järjestettiin 22.8.2020 Mynämäellä pitkän koronasta aiheutuneen odotuksen jälkeen. Kirurginmaskeihin sonnustautunut kokousyleisö valitsi piirihallitukseen 2020-2022 kaudelle kaksi Turun osaston aktiivista jäsentä: Jenni Airolan ja Mika Vilpon. Jenni nuorisotoimintaan sitoutuneena opetusalan ammattilaisena ja Mika tunnettuna valmiuden IT-ammattilaisena antavat varmasti uutta potkua koko piirin toimintaan.

  • 22.8.2020 16:25
  • Pipsa Kirjavainen
  Mikäli etsit tietoa vapaaehtoistoiminnasta koronapandemian aikana, käy lukemassa ajankohtaisesta tilanteesta koronapandemia-sivultamme.
   
  • 16.3.2020 20:02
  • Pipsa Kirjavainen

  Turun osaston sääntömääräisessä syyskokouksessa 28.11.2019 päätettiin osaston toimintasuunnitelmasta vuodelle 2020. Luvassa on toiminnantäyteinen, uusia toimintamuotoja mukanaan tuova vuosi. Osastossamme tullaan kehittämään ja lisäämään harrastus- ja osallistumismahdollisuuksia erityisesti lapsille, nuorille ja ikäihmisille. Keväällä starttaa mm. erityisesti miehille suunnattu Vasara ja nauloja-nikkarointiryhmä!

  • 28.11.2019 19:38
  • Pipsa Kirjavainen

  Osallistumalla Nälkäpäivä-keräykseen autat niin kotimaassa kuin ympäri maailmaa! Keräykseen lahjoitetut varat talletetaan Katastrofirahastoon, josta voidaan helposti ja nopeasti auttaa niin yhtä ihmistä kuin kokonaista valtiota. Voit olla mukana monella eri tavalla:

  * Lahjoita haluamasi summa MobilePaylla numeroon 66588

  • 26.9.2019 10:47
  • Pipsa Kirjavainen
  "Uutisjuttu Turun Sanomissa 20.9.2018"

  Nälkäpäivä näkyy katukuvassa ja kauppakeskuksissa, eikä sosiaalisessa mediassa voi välttyä Nälkäpäivä-haasteilta, keräyslinkeiltä ja punaisissa liiveissä otetuilta selfieiltä. Vaikka keräys kestää vain muutaman päivän, sen avulla kerätyillä varoilla autetaan ympäri vuoden, niin kotimaassa kuin toisella puolella maapalloa.

  • 20.9.2018 22:24
  • Pipsa Kirjavainen

  Nyt siivotaan!
  SPR Turun osasto osallistuu Valtakunnalliseen Siivouspäivään lauantaina 25.8. järjestämällä oman kirpputorin osaston tiloissa Kauppiaskadulla. Kirpputorin tuotot jäävät Turun osaston paikalliseen vapaaehtois- ja avustustoimintaan! Voit osallistua Siivouspäivään kanssamme kolmella eri tavalla:

  • 7.8.2018 20:40
  • Pipsa Kirjavainen

  SPR:n Turun osasto on järjestänyt Turun kauppatorilla Turun päivänä Heikinmarkkinat 48 kertaa. Nyt osaston hallitus on ollut pakotettu tekemään päätöksen, että tänä syksynä markkinoita ei voida järjestää. Kauppatorin myllerrys ja mahdollisen toriparkin rakentaminen on lykkääntynyt niin pahasti, ettei korvaavan torin tarkka koko ja valmistumisaika ole vieläkään tiedossa. Jos Heikinmarkkinat olisi järjestetty normaaliin aikaan sunnuntaina 16.9, olisi markkinapaikkojen myynti pitänyt aloittaa viimeistään toukokuussa. Näin ei ole voitu tehdä.

  • 21.6.2018 06:52
  • Pipsa Kirjavainen
  "Ensiauttajien kultamitalijoukkue"

  Turun osaston ensiapuryhmän, nuorten ensiapuryhmän ja varhaisnuorten Reddie Kids-kerhon jäsenistä kootut joukkueet edustivat Varsinais-Suomea ensiavun suomenmestaruuskilpailuissa Turussa 16.6.2018. Kilpailuun osallistui joukkueita 11 piirin alueelta ympäri Suomea, ja Varsinais-Suomen edustusjoukkueet valittiin tehtäväänsä syyskuussa 2017 käydyissä piirinmestaruuskilpailuissa. Turun osaston joukkueet osallistuivat Varsinais-Suomen edustajina aikuisten, ensiauttajien, nuorten ja varhaisnuorten sarjoihin.

  • 17.6.2018 21:17
  • Pipsa Kirjavainen
  Sirpa Lehtimäki / Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
  Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki / Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
  "SPR Turun osaston ensivastepari kilpailemassa piirinmestaruuskilpailuissa syksyllä 2017"

  Suomen Punaisen Ristin Ensiapuseikkailu ja valtakunnallinen ensiavun SM-kilpailu järjestetään lauantaina 16.6.2018 Turussa. Tapahtumien järjestelyihin osallistuu lähes 400 Punaisen Ristin vapaaehtoista, jotka toimivat tapahtumassa mm. potilaina ja tuomareina. Vapaaehtoisia saapuu Turkuun kaikkialta Suomesta. Suomenmestaruuksista kilpailevat joukkueet koostuvat Punaisen Ristin ensiaputoimintaan aktiivisesti osallistuvista vapaaehtoisista, joista aikuisryhmien jäsenet toimivat usein myös ensiapupäivystäjinä erilaisissa tapahtumissa.

  • 30.5.2018 21:21
  • Pipsa Kirjavainen

  Turun osaston ensiapuryhmäläiset jalkautuvat vapun aattona 30.4.2018 Turun keskusta-alueelle auttamaan itsensä satuttaneita tai illan tiimellyksessä väsähtäneitä vapun juhlijoita. Ensiapupartiot aloittavat Taidemuseonmäellä ja Vartiovuorenmäellä klo 17.00 ja jatkavat aina myöhään yöhön. Ensiapupäivystäjien repuista löytyy apua niin pikkuhaavoihin kuin vakavampiin loukkaantumisiin. Myös osaston päivystyspalveluautot näkyvät katukuvassa koko vappuyön ajan. Vapaaehtoispartiot toimivat läheisessä yhteistyössä turkulaisten viranomaisten kanssa.

  • 29.4.2018 20:59
  • Pipsa Kirjavainen
  "Turun osaston pj Pekka Paatero puhuu piirikokousyleisölle"

  Turun osaston puheenjohtaja Pekka Paatero valittiin lauantaina 21.4.2018 järjestetyssä Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin kokouksessa piirihallitukseen uudelle kaksivuotiskaudelle. Piirin vaalitoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Marianne Holmström, varapuheenjohtajaksi Pipsa Kirjavainen ja jäseneksi Jussi Laaksonen.

  • 21.4.2018 20:22
  • Pipsa Kirjavainen
  "Aktiivimerkin saajat Severi, Ida ja Ellen yhteiskuvassa puheenjohtaja Pekka Paateron kanssa"

  Turun osaston kevätkokous hyväksyi ennätysnopeassa tahdissa vuoden 2017 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi osaston hallitukselle vastuuvapauden.

  • 21.3.2018 22:01
  • Pipsa Kirjavainen

  Suomen Punaisen Ristin Turun osaston sääntömääräinen kevätkokous järjestetään keskiviikkona 21.3.2018 klo 18.00 osaston tiloissa Turussa, Kauppiaskatu 12 A 5, 2. kerros. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, mm. vuoden 2017 toimintakertomus.
  Kahvitarjoilu.

  Tervetuloa mukaan vaikuttamaan oman osastosi asioihin!

  • 11.3.2018 19:22
  • Pipsa Kirjavainen
  SPR Turun osasto
  Kuvaaja: SPR Turun osasto
  "Turun osaston ansioituneet vapaaehtoiset"

  Turun osaston syyskokouksessa nähtiin täysi sali osanottajia! Kahvin ja uunituoreen pullan tuoksussa palkittiin ja kiitettiin ansioituneita osaston vapaaehtoisia. Ansiomerkin aktiivisesta osallistumisesta Suomen Punaisen Ristin toimintaan luottamus- tai muissa vastaavissa tehtävissä saivat ensiapuryhmäläiset Laura Kumpula, Sari Salmi, Toini Sivonen ja Ruut Suomela.

  • 30.11.2017 22:43
  • Pipsa Kirjavainen

  Suomen Punaisen Ristin Turun osaston syyskokous järjestetään torstaina 30.11.2017 klo 18.00 alkaen osoitteessa Kauppiaskatu 12 A, 2. kerroksen koulutustilassa. Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, eli illan aikana päätetään vuoden 2018 toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta sekä valitaan osaston hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle. Palkitsemme myös ansioituneita vapaaehtoisiamme.

  Tervetuloa päättämään yhteisistä asioistamme!

   

  • 1.11.2017 20:35
  • Pipsa Kirjavainen
  SPR Turun osaston arkisto
  Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto
  "Turun osaston voittoisat joukkueet mitalijuhlissa"

  Turun osaston joukkueet tyhjensivät koko palkintopöydän SPR Varsinais-Suomen piirin ensiavun piirikilpailuissa lauantaina 9.9.2017 Ruissalon Kylpylän maastossa. Sade, muta ja liukkaat kalliotkaan eivät hidastaneet menoa, vaan kilpailurasteilla nähtiin vahvoja kilpailusuorituksia. Monipuolisella radalla kohdattiin mm. kotitapaturmia, monipotilainen auto-onnettomuus ja etsintätehtävä, ja potilaiden vammat vaihtelivat arkisista pikkuhaavoista aina henkeä uhkaaviin sairaskohtauksiin.

  • 9.9.2017 17:51
  • Pipsa Kirjavainen

  Turun osaston ensiaputoiminnan johtaja Mika Vilpo on palkittu pitkäaikaisesta vapaaehtoistoiminnastaan Tasavallan Presidentin myöntämällä Suomen Punaisen Ristin hopeisella ansiomitalilla. Hopeinen ansiomitali annetaan vähintään 20 vuoden aktiivisesta vapaaehtoistoiminnasta. Ansiomitalien jakotilaisuus järjestettiin Helsingin Musiikkitalolla Suomen Punaisen Ristin yleiskokouksen yhteydessä 10.6.2017. 

  • 14.6.2017 18:43
  • Pipsa Kirjavainen
  • 23.3.2017 22:18
  • Pipsa Kirjavainen

  Kiinnostaako sinua toimiminen Turun osaston kotimaanavun ryhmässä tai muu Vapepan ensihuoltotoiminta kotikaupunkisi alueella? Punainen Risti ja Vapepa kouluttavat aina kaikki vapaaehtoisensa kiinnostuksen mukaisiin tehtäviin ja tänä vuonna Varsinais-Suomessa on tarjolla ennätysmäärä juuri ensihuoltokursseja!

  • 19.2.2017 21:33
  • Pipsa Kirjavainen
  Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti
  Kuvaaja: Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti

  Eläkkeelle siirtyminen on suuri elämänmuutos: päivärutiinit katoavat, juttukaverit jäävät työpaikalle jatkamaan uraansa ja oma taloudellinen selviytyminen saattaa askarruttaa. Samalla lisääntyvä vapaa-aika tuo mukanaan aivan uusia mahdollisuuksia toteuttaa omia haaveita ja löytää uusia harrastuksia arkeen. Mikäli olet jäämässä eläkkeelle tai olet jo hetken ollut eläkkeellä, meillä on tarjolla uusi elämäntaitovalmennusmuoto juuri sinulle!

  • 1.2.2017 12:16
  • Pipsa Kirjavainen
  "Ensiapuryhmäläiset jakoivat glögiä 11.12. TOK:n joululaulutilaisuuden päätteeksi Turun Tuomiokirkon edustalla."

  Vuosi 2016 on ollut täynnä toimintaa, ja tulevan vuoden suunnitelmatkin ovat jo pitkällä! Ennen uusia haasteita mekin rauhoitumme joulun viettoon, kukin omien perinteidemme mukaisesti.

  • 21.12.2016 15:03
  • Pipsa Kirjavainen

  SPR Turun osasto kokontui sääntömääräiseen syyskokoukseen 24.11.2017. Kokous vahvisti odotetusti osaston uuden toimintasuunnitelman sekä talousarvion vuodelle 2017. Suurimpana toiminnan muutoksena tullaan tulevana vuotena näkemään yksi ensiapuryhmä entisten neljän ryhmän sijasta. Osaston vapaaehtoisten toiminnassa otetaan erityisesti huomioon kaikenikäisten hyvinvointi, aktiivinen osallistuminen ja vapaaehtoistyön merkitys yhteiskunnalle.

  • 24.11.2016 19:24
  • Pipsa Kirjavainen
  Tatu Blomqvist ja Jarkko Mikkonen
  Kuvaaja: Tatu Blomqvist ja Jarkko Mikkonen

  Turun osaston Nälkäpäivä-keräyslippaisiin kertyi syyskuussa 2016 yhteensä 14 994,25 €. Kiitos jokaiselle keräykseen osallistuneelle lahjoittajalle ja kerääjälle - teidän avullanne voimme auttaa hädän hetkellä!

  • 20.10.2016 15:57
  • Pipsa Kirjavainen

  Punaisen Ristin Turun osaston nuorten toimintaryhmä pääsi tutustumaan meripelastustoimintaan ja Turun meripelastusveneisiin lokakuun alussa. Turun Meripelastusyhdistyksen aktiivit esittelivät pelastusaluksia sekä kertoivat muun muassa vapaaehtoisen meripelastajan koulutuspolusta, meripelastuksen lukuisista tehtävätyypeistä sekä mieleenpainuvimmista hetkistä harrastuksen parissa.

  • 6.10.2016 23:38
  • Ilmari Peltonen
  Tatu Blomqvist ja Jarkko Mikkonen
  Kuvaaja: Tatu Blomqvist ja Jarkko Mikkonen
  "SPR Turun osaston Kari Varjonen on mukana kotimaanapu-työssä avustamassa tulipalojen uhreja uuden elämän alkuun"

  Nälkäpäivä-keräys tuo punaiset lippaat jälleen Turun katukuvaan 15.-17.9.2016! Keräyksen tuotto sijoitetaan katastrofirahastoon, jonka varojen avulla tuetaan Punaisen Ristin avustustyötä niin kotimaassa kuin ulkomaan kriisi- ja luonnonkatastrofialueilla.

  • 12.9.2016 10:46
  • Pipsa Kirjavainen
  SPR Turun osaston arkisto
  Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto

  Turun osaston toimisto sekä ystävä- ja saattajavälitys ovat kesälomalla! Tavoitat meidät tarvittaessa lomakauden aikana sähköpostitse turku[at]punainenristi.fi
  Huomaa, että vastaamisessa saattaa loma-aikana olla muutaman päivän viive.

  Ensiapupäivystäjät toimivat koko kesän ajan normaalisti! Mikäli kesätapahtumasi kaipaa ensiapupäivystystä, ota yhteyttä ensiapu.paivystykset[at]sprturku.fi
  Muista, että ensiapupäivystys tulee tilata viimeistään 3 viikkoa ennen tapahtumaa!

  • 30.6.2016 11:08
  • Pipsa Kirjavainen

  Turun osaston toimitiloissa on aloitettu remontti! Toimistomme pyrkii remonttipölystä huolimatta palvelemaan normaalisti kesälomien alkamiseen asti. Toimistohenkilökuntamme on kuitenkin parhaiten saavutettavissa puhelimitse tai sähköpostilla! Yhteystiedot löydät täältä.

  • 19.6.2016 15:33
  • Pipsa Kirjavainen
  Urheilumuseo
  Kuvaaja: Urheilumuseo
  "Paavo Nurmen piikkarit siirtyvät jälkipolvien ihailtaviksi Urheilumuseoon"

  Suomen Punaisen Ristin Turun osasto lahjoittaa Urheilumuseolle Paavo Nurmelle kuuluneet juoksukengät Paavo Nurmen syntymäpäivänä 13.6.2016. Nurmi on tiettävästi käyttänyt piikkareita Amerikan-kiertueellaan vuonna 1925. Suomen Punaisen Ristin Turun osastolle piikkarit on lahjoittanut Paavo Nurmen poika Matti Nurmi vuonna 1979. Urheilumuseon kokoelmissa ei entuudestaan ole Nurmen käyttämiä juoksukenkiä.

  • 7.6.2016 07:48
  • Pipsa Kirjavainen
  SPR Turun osaston arkisto
  Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto
  "Leirillä harjoiteltiin mm. potilaan siirtämistä"

  Lapsille ja nuorille suunnattu ensiapuleiri järjestettiin Oriniemen Partiomajalla Turun Hirvensalossa meren äärellä 20.-22.5.2016! Viikonloppuleirillä harjoiteltiin haastavia ensiaputilanteita ja vietettiin hauskaa leirielämää. Leiriläiset pääsivät harjoittelemaan mm. tajuttoman auttamista, hoitamaan palovammaa, tyrehdyttämään suurta verenvuotoa, auttamaan silmäänsä tikun saanutta, harjoittelemaan elvytystä ja kokeilemaan etsintääkin.

  • 27.5.2016 16:28
  • Pipsa Kirjavainen
  Elina Rosenqvist
  Kuvaaja: Elina Rosenqvist
  "Forum Marinumissa pääsee helposti meritunnelmiin"
  Turun osaston ystävätoiminnasta löytyy ainutlaatuinen toimintamuoto: kulttuuriystävät! Kultuuriystävät koulutettiin alunperin Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 tapahtumien tarpeisiin, ja monipuolisesti kulttuurista kiinnostuneet ystävät toimivat tänä päivänäkin avustajina ja oppaina niin taidetapahtumien, museoiden kuin jalkapallo-otteluiden tunnelmaan.
   
  • 16.5.2016 10:35
  • Pipsa Kirjavainen
  SPR Turun osaston arkisto
  Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto
  "Pronssisen ansiomitalin saajat (vas.) Seppo Nurmi ja Esko Gardner"

  Lauantaina 23.4.2016 Paimion kaupungintalolla järjestetyssä Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin vuosikokouksessa palkittiin ansioituneita vapaaehtoisia ja valittiin uusia jäseniä piirihallitukseen.

  • 23.4.2016 19:40
  • Pipsa Kirjavainen
  SPR Turun osaston arkisto
  Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto

  Onko sinulla perheessä ensiavusta, turvallisuudesta ja toisten auttamisesta innostunut lapsi tai nuori? Turun osasto järjestää kaikille 7-17 -vuotiaille avoimen ensiapuleirin 20.-22.5.2016 Hirvensalon Oriniemessä! Leirillä harjoitellaan ensiavun antamista erilaisilla rastitehtävillä, opetellaan arjen turvallisuutta ja pidetään hauskaa uusien kaverien kanssa! Leirin ohjaajina ja huoltojoukkoina toimivat Turun osaston ensiapuryhmien aikuiset.

  • 12.4.2016 10:52
  • Pipsa Kirjavainen

  Suomen Punaisen Ristin Turun osaston kevätkokous järjestetään 31.3.2016 klo 18.00 Turun osaston tiloissa, Kauppiaskatu 12 A 5.

  Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan oman osastosi toimintaan!

  • 24.3.2016 11:54
  • Pipsa Kirjavainen
  SPR Turun osaston arkisto
  Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto

  Kaipaatko seuraa taidenäyttelyihin, teatteriin tai vaikkapa jalkapallo-otteluun? Tiesitkö, että Turun osaston ystäväpalvelu välittää myös Kulttuuriystäviä? Tule tutustumaan Kulttuuriystäviimme Turun taidemuseoon keskiviikkona 2.3.2016 klo 12.00-15.00!

  • 23.2.2016 12:39
  • Pipsa Kirjavainen

  Turun osaston vuoden ensimmäinen jäsenkirje on ilmestynyt! Ellei kirje ole vielä kolahtanut postiluukustasi, pääset lukemaan sen allaolevasta tiedostosta (pdf). Ota kuppi kuumaa ja tutustu mitä kaikkea meillä on tarjolla koko perheelle!

  Tervetuloa mukaan Punaisen Ristin toimintaan!

  • 9.2.2016 16:54
  • Pipsa Kirjavainen

  SPR Turun osasto toivottaa kaikille jäsenilleen ja ystävilleen rauhallista joulunaikaa!
  Toimintarikkaan vuoden jälkeen on aika hengähtää hetki, nauttia joulun herkuista ja läheisten seurasta. Kiitos kuluneesta auttamisen vuodesta kaikille vapaaehtoisillemme, jäsenillemme ja tukijoillemme!

  Toimintaryhmiemme aktiviteetit käynnistyvät jälleen uuden vuoden puolella osastomme tiloissa, Kauppiaskatu 12 A, Turku. Lisätietoa ryhmien toiminnasta saat Tapahtumat-sivuiltamme tai ryhmien vetäjiltä!

  • 24.12.2015 13:50
  • Pipsa Kirjavainen
  Pipsa Kirjavainen
  Kuvaaja: Pipsa Kirjavainen
  "Luolavuoren koulun vanhempainyhdistys Vuokon pj Marianne Snällström, Herkkuvartti-kahvilan aktiivi Suresh Torikka ja SPR Turun osaston pj Pekka Paatero lahjoitusshekin luovutustilaisuudessa."

  Luolavuoren koulun oppilaat perustivat oman Herkkuvartti-pop up-kahvilan syksyllä 2015 Forumin kauppakeskukseen. Oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat koko kahvilan alusta alkaen, joten jokainen pääsi toteuttamaan itseään ja näyttämään taitonsa! Kahvilan kalusteet, mainokset ja tarjoilut olivat kaikki oppilaiden käsialaa ja oppilaat myös huolehtivat kahvilasta koko viikon ajan. Herkkuvartti tarjosi asiakkailleen mm. wrappeja, pizzaa, smoothieita ja huippusuosittuja porkkanaleivoksia!

  • 17.12.2015 11:31
  • Pipsa Kirjavainen

  Kiitos hyvästä päätöksestäsi olla Suomen Punaisen Ristin jäsen! Tiesithän, että jäsenkortillasi saat erilaisia valtakunnallisia etuja sekä alennuksia Turun alueen yrityksistä? Sujauta jäsenkortti lompakkoosi, niin edut ovat aina käytettävissäsi!

  Varsinais-Suomen piirin yhteistyökumppanien tarjoamat lisäjäsenedut:

  • 7.12.2015 15:56
  • Pipsa Kirjavainen