Ystävätoiminta

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki

puh. 046 920 4142 (ma-to klo 10-14), sähköposti ystavatoiminta (at) sprturku.fi 

 

Suomen Punaisen Ristin Turun osaston ystävätoiminta on saanut alkunsa marraskuussa 1963. Nyt lähes 59 vuoden jälkeen vanhimmat toimintamuodot, ystävä- ja saattajatoiminta ovat edelleen tärkeimmät toiminnat, mutta paljon muutakin on tarjolla.

Ystävätoiminnassa vapaaehtoinen käy ystävänsä luona juttelemassa tai ulkoilemassa, tai vaikkapa kaupassa, kirjastossa, elokuvissa tai muissa harrastuksissa. Vapaaehtoiset eivät saa tehdä kodinhoidollisia eivätkä sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Ystävää hakevat ovat kaikenikäisiä ja heitä on ympäri Turkua. (Valitettavasti emme pysty ottamaan vastaan naapurikunnissa asuvien pyyntöjä.)

Kulttuuriystävän kanssa voi lähteä museoon, konserttiin, teatteriin ym.

Saattajat tarjoavat kertaluontoista asiointiapua esimerkiksi lääkäri-, laboratorio- tai asiointireissulle Turun kaupungin alueella. Säännöllisiin, esim. viikoittaisiin kauppareissuihin meillä ei valitettavasti ole resursseja.

Vapaaehtoisemme käyvät ulkoiluttamassa asukkaita Runosmäen ja Liinahaan vanhainkodeissa ja Kulkurin valssissa Kuralassa.

Virkistys-, käsityö- ja digikerhot osastolla sekä Validian kerho Hippoksentiellä tarjoavat monenlaista ohjelmaa ja tietoteknista apua joka toinen viikko.

Lisäksi meillä on terveyspiste, omaishoitajien tukitoimintaa ym. 

Kaikesta toiminnasta voit kysyä ylläolevasta puhelinnumerosta tai sähköpostilla.

Vapaaehtoisista on koko ajan pulaa, joten ota rohkeasti yhteyttä ja kysele miten voisit tulla mukaan toimintaan! Eniten pulaa on henkilökohtaisista ystävistä, ystävää odottaa kymmeniä eri-ikäisiä ihmisiä eri puolilta kaupunkia, mutta olet tervetullut mihin tahansa toimintaan.