Ystävätoiminta

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki

Punaisen Ristin vapaaehtoisystävien vierailut palveluasumisen yksiköissä, vanhainkodeissa ja vastaavissa paikoissa ovat mahdollisia vain ko laitosten luvalla. Muissa kahdenvälisissä ystäväsuhteissa ystäväparit voivat keskenään sopia onko kasvokkainen tapaaminen turvallista vai onko parempi pitää yhteyttä puhelimitse. 

 

Saattajavälitys käynnistyi uudelleen syyskuun puolivälissä. Mukana on kuitenkin huomattavasti vähemmän saattajia kuin aiemmin, koska suuri osa entisistä saattajista kuuluu riskiryhmiin, joten emme pysty hoitamaan yhtä paljoa saattoja kuin aikaisemmin.

Koronatilanteen jälleen huononnuttua ja joulun pyhien vuoksi SAATTAJAVÄLITYS ON TAUOLLA 17.1.2021 ASTI.

 

 

Ystävä- ja saattajavälitys puh. 046 920 4142 (arkisin klo 10-14), sähköposti ystavatoiminta (at) sprturku.fi 

 

 

Suomen Punaisen Ristin Turun osaston ystävätoiminta on saanut alkunsa marraskuussa 1963. Nyt yli 55 vuoden jälkeen vanhimmat toimintamuodot, ystävä- ja saattajatoiminta ovat edelleen tärkeimmät toiminnat, mutta paljon muutakin on tarjolla.

Ystävätoiminnassa vapaaehtoinen käy ystävänsä luona juttelemassa tai ulkoilemassa, tai vaikkapa kaupassa, kirjastossa, elokuvissa tai muissa harrastuksissa. Vapaaehtoiset eivät saa tehdä kodinhoidollisia eivätkä sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Ystävää hakevat ovat kaikenikäisiä! 16-29-vuotiaille on oma NUNU-ystävätoiminta, jossa molemmat ovat tuon ikärajan sisällä (huom. vapaaehtoinen vähintään 18v.).

Kulttuuriystävän kanssa voi lähteä museoon, konserttiin, teatteriin ym.

Saattajat tarjoavat kertaluontoista asiointiapua esimerkiksi lääkäri-, laboratorio- tai asiointireissulle Turun kaupungin alueella. Säännöllisiin, esim. viikottaisiin kauppareissuihin meillä ei valitettavasti ole resursseja.

Vapaaehtoisemme käyvät kerran kuukaudessa ulkoiluttamassa asukkaita Runosmäen ja Liinahaan vanhainkodeissa kesäkautta lukuun ottamatta.

Virkistys- ja käsityökerhot osastolla, kunnonkohotusryhmä sekä Validian kerho Hippoksentiellä tarjoavat monenlaista ohjelmaa joka toinen viikko.

Lisäksi meillä on terveyspiste kerran kuukaudessa perjantaisin, omaishoitajien tukitoimintaa, monikulttuurinen lounaskerho ym. 

Kaikesta toiminnasta voit kysyä ylläolevasta puhelinnumerosta tai sähköpostilla.

Vapaaehtoisista on koko ajan pulaa, joten ota rohkeasti yhteyttä ja kysele miten voisit tulla mukaan toimintaan! Eniten pulaa on henkilökohtaisista ystävistä, ystävää odottaa kymmeniä eri-ikäisiä ihmisiä eri puolilta kaupunkia, mutta olet tervetullut mihin tahansa toimintaan.