Ystävätoiminta

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki

Punaisen Ristin vapaaehtoisystävien vierailut palveluasumisen yksiköissä, vanhainkodeissa ja vastaavissa paikoissa sekä riskiryhmään kuuluvien (ikäihmiset ja perussairaat) ystäväasiakkaiden kodeissa on peruttu koko kevätkauden osalta. Ystävään suositellaan pitämään yhteyttä puhelimitse vierailutauon aikana.

Uusia ystäväsuhteita ei toistaiseksi solmita. Toivottavasti voimme palata syksyllä normaalitoimintaan.

Myös saattajavälitys ja kulttuuriystävät ovat tauolla ainakin kesän yli elo-syyskulle.

 

 

Ystävä- ja saattajavälitys puh. 046 920 4142 (arkisin klo 10-14), sähköposti ystavatoiminta (at) sprturku.fi 

 

 

Suomen Punaisen Ristin Turun osaston ystävätoiminta on saanut alkunsa marraskuussa 1963. Nyt yli 55 vuoden jälkeen vanhimmat toimintamuodot, ystävä- ja saattajatoiminta ovat edelleen tärkeimmät toiminnat, mutta paljon muutakin on tarjolla.

Ystävätoiminnassa vapaaehtoinen käy ystävänsä luona juttelemassa tai ulkoilemassa, tai vaikkapa kaupassa, kirjastoss, elokuvissa tai muissa harrastuksissa. Vapaaehtoiset eivät saa tehdä kodinhoidollisia eivätkä sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Ystävää hakevat ovat kaikenikäisiä. 16-29-vuotiaille on oma NUNU-ystävätoiminta, jossa molemmat ovat tuon ikärajan sisällä (huom. vapaaehtoinen vähintään 18v.).

Kulttuuriystävän kanssa voi lähteä museoon, konserttiin, teatteriin ym.

Saattajat tarjoavat kertaluontoista asiointiapua esimerkiksi lääkäri-, laboratorio- tai asiointireissulle Turun kaupungin alueella. Säännöllisiin, esim. viikottaisiin kauppareissuihin meillä ei valitettavasti ole resursseja.

Vapaaehtoisemme käyvät kerran kuukaudessa ulkoiluttamassa asukkaita Runosmäen ja Liinahaan vanhainkodeissa kesäkautta lukuun ottamatta.

Virkistys- ja käsityökerhot osastolla, kunnonkohotusryhmä sekä Validian kerho Hippoksentiellä tarjoavat monenlaista ohjelmaa joka toinen viikko.

Lisäksi meillä on terveyspiste kerran kuukaudessa perjantaisin, omaishoitajien tukitoimintaa, monikulttuurinen lounaskerho ym. 

Kaikesta toiminnasta voit kysyä ylläolevasta puhelinnumerosta tai sähköpostilla.

Vapaaehtoisista on koko ajan pulaa, joten ota rohkeasti yhteyttä ja kysele miten voisit tulla mukaan toimintaan! Eniten pulaa on henkilökohtaisista ystävistä, ystävää odottaa kymmeniä eri-ikäisiä ihmisiä eri puolilta kaupunkia, mutta olet tervetullut mihin tahansa toimintaan.