Ystävätoiminta

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki

Punaisen Ristin vapaaehtoisystävien vierailut palveluasumisen yksiköissä, vanhainkodeissa ja vastaavissa paikoissa ovat mahdollisia vain ko laitosten luvalla. Muissa kahdenvälisissä ystäväsuhteissa ystäväparit voivat keskenään harkita, onko kasvokkainen tapaaminen turvallista edes maskein ja turvavälein, vai onko toistaiseksi parempi pitää yhteyttä puhelimitse. 

 

Saattajavälitys käynnistyi koronatauon jälkeen uudelleen syyskuun 2020 puolivälissä. Mukana on kuitenkin edelleenkin huomattavasti vähemmän saattajia kuin aiemmin, joten emme pysty hoitamaan kovin paljoa saattoja. Jos olet kiinnostunut ryhtymään saattajaksi, ota yhteyttä!

Ystävä- ja saattajavälitys puh. 046 920 4142 (arkisin klo 10-14), sähköposti ystavatoiminta (at) sprturku.fi 

 

 

Suomen Punaisen Ristin Turun osaston ystävätoiminta on saanut alkunsa marraskuussa 1963. Nyt yli 58 vuoden jälkeen vanhimmat toimintamuodot, ystävä- ja saattajatoiminta ovat edelleen tärkeimmät toiminnat, mutta paljon muutakin on tarjolla.

Ystävätoiminnassa vapaaehtoinen käy ystävänsä luona juttelemassa tai ulkoilemassa, tai vaikkapa kaupassa, kirjastossa, elokuvissa tai muissa harrastuksissa. Vapaaehtoiset eivät saa tehdä kodinhoidollisia eivätkä sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Ystävää hakevat ovat kaikenikäisiä ja heitä on ympäri Turkua. (Valitettavasti emme pysty ottamaan vastaan naapurikunnissa asuvien pyyntöjä.)

Kulttuuriystävän kanssa voi lähteä museoon, konserttiin, teatteriin ym.

Saattajat tarjoavat kertaluontoista asiointiapua esimerkiksi lääkäri-, laboratorio- tai asiointireissulle Turun kaupungin alueella. Säännöllisiin, esim. viikoittaisiin kauppareissuihin meillä ei valitettavasti ole resursseja.

Vapaaehtoisemme käyvät kerran kuukaudessa ulkoiluttamassa asukkaita Runosmäen vanhainkodissa ja Kulkurin valssissa Kuralassa.

Virkistys- ja käsityökerhot osastolla sekä Validian kerho Hippoksentiellä tarjoavat monenlaista ohjelmaa joka toinen viikko.

Lisäksi meillä on terveyspiste, omaishoitajien tukitoimintaa ym. 

Kaikesta toiminnasta voit kysyä ylläolevasta puhelinnumerosta tai sähköpostilla.

Vapaaehtoisista on koko ajan pulaa, joten ota rohkeasti yhteyttä ja kysele miten voisit tulla mukaan toimintaan! Eniten pulaa on henkilökohtaisista ystävistä, ystävää odottaa kymmeniä eri-ikäisiä ihmisiä eri puolilta kaupunkia, mutta olet tervetullut mihin tahansa toimintaan.