Avdelningsbyrå

Projekt Nyckelfrivilligas stig

Nytt material har producerats för att stödja frivilligverksamhet. Du hittar materialet under avdelningsbyrå på RedNet.  Syftet med materialet är att skapa klarhet och säkerhet i nyckelfrivilligas uppgifter samt sätt att stödja deras arbete med hjälp av Nyckelfrivilligas stig. Målet är att utveckla stigen beträffande speciellt förtroendevalda och nyckelpersoner.

Materialet innehåller en uppdaterad version av dokumentet Förtroendevalda och nyckeluppgifter på avdelningen. I dokumentet berättas kort om avdelningens förtroendevalda och nyckeluppgifter samt det centrala innehållet i uppgifterna.  Det finns några nya roller och några gamla titlar har uppdaterats.  Dokumentet innehåller också anvisningar för rekryteringen av förtroendevalda och nyckelpersoner, avdelningens namntecknare och nyckelpersonernas ansvar. 

För varje nyckelfrivilligas roll finns det en egen snabborientering.  Snabborienteringar informerar om rollens uppgifter, rekommenderade kurser och materialen samt vart man vänder sig för att få stöd.  Kolla upp din egen snabborientering! Några snabborienteringar fattas men färdigställas inom kort. Det lönar sig att allt emellanåt ta en titt på avdelningsbyrån.

Flera verksamhetsområden har sina egna startpaket. I startpaketen hittar du råd och tips när det gäller att starta en ny verksamhet (t. ex ungdomsverksamhet, vänverksamhet). I startpaketen informeras det om vad det lönar sig att ta hänsyn till, vart man vänder sig för att få stöd, rekommenderade kurser, utbildningar samt materialen och var man kan ansöka om finansiering. 

Detta nya material har producerats som en del av projektet Nyckelfrivilligas stig som koordineras av centralbyrån. Syftet med projektet är att förbättra ledningen av frivilligverksamheten och utveckla den så att arbetet utförs gemensamt och med glädje. Hoppas att du och din avdelning har nytta av detta material! Ytterligare information gällande materialet fås i första hand av din avdelnings fadder.

 
 

Uutiset

Tervetuloa osallistumaan Punaisen Ristin webinaariin kohtaamisen supervoimasta!
Aika: 5.10.2020 klo 18-20
Paikka: Teams-webinaari (linkki lähetetään ennen tapahtumaa ilmoittautuneille)

Voi hyvin auttaaksesi muita – psykososiaalisen tuen seminaari Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisille järjestetään lauantaina 3.10.2020 Helsingissä. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä.

Tule kuuntelemaan mielenkiintoisia alustuksia ja oppimaan yhteisissä työpajoissa. Ohjelma ja lisätietoja liitteessä.

Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön uutiskirje 1/2020 on ilmestynyt, voit lukea sen alla ladattavissa olevasta PDF-tiedostosta.