Hätäapukeräys Ukraina

Hätäapukeräys Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi jatkuu toistaiseksi. Osastot voivat halutessaan jatkaa keräysten järjestämistä. Huomatkaa päivittyneet tilitysohjeet ja uusi juliste. 

Punainen Risti auttaa Ukrainan konfliktista kärsiviä Ukrainan sisällä, lähimaissa ja myös täällä Suomessa. Ajankohtaista tietoa avustustyöstämme löydät täältä. Punaisen Ristin medialle lähettämät tiedotteet löydät täältä

Laatikaa ilmoitus keräyksestänne Omaan.

Lipaskerääjät etsivät tietoa keräysmahdollisuuksista netin kautta. Muistakaa siis laatia ilmoitus lipaskeräyksestänne Omaan. Ohjeen tapahtuman luomiseksi löydät täältä. Valitkaa  toimintamuodoksi keräykset ja tyypiksi keräystoiminta. Muistattehan ilmoittaa myös piiriin keräystoimenpiteistänne.

Keräystuotot tilitetään katastrofirahastoon osaston Ukraina-keräyksen viitteellä

Yleisohjeet keräysvarojen tilittämisestä löytyvät täältä. Muistakaa käyttää osastonne Ukraina-keräyksen viitettä, joka löytyy tämän sivun liitteenä olevasta taulukosta. 

Turvallisuusohjeet ja suojavälineet

Lipaskeräystä tehdessä noudatetaan samoja turvallisuusohjeita, kuin Nälkäpäivässä. Voitte tilata maskeja ja käsidesiä verkkokaupasta. Ohjeet löytyvät täältä.

Tukea somemarkkinointiin
Keräyksen tueksi tehdyt sosiaalisen median aineistot löytyvät aineistopankista

Valtakunnallisia lupia anottu muutamiin keräyspaikkoihin
Tokmanni on ilmoittanut, että kerääjät ovat tervetulleita myymälöihin keräämään. Lidl on informoinut myymälöitä, että saamme kerätä heidän myymälöidensä edessä, tukkimatta sisääntuloaukkoja, 2.-13.3. välisenä aikana. Alko on myös antanut luvan kerätä myymälöidensä edustalla. 

Lisätietoa operaatiosta löytyy täältä.

Osastoille 25.2. lähetetty viesti löytyy täältä.
Osastoille 3.3. lähetetty viesti löytyy täältä.
Osastoille 1.4. lähetetty viesti löytyy täältä.