Ruokaviraston ohjeet koronaviruksen aiheuttamissa poikeusoloissa

Ruokavirasto on koonnut verkkosivustolleen www.ruokavirasto.fi/korona tehtäviinsä liittyvää tietoa koronaviruksesta ja sen aiheuttamien toimenpiteiden vaikutuksista.

Katso myös ajankohtaista täältä: www.ruokavirasto.fi/ruoka-apu

Kaikessa toiminnassa on tärkeää huomioida alla olevat asiat:

  • Huolehdi hygieniasta (koko ohjeistus: https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-tyontekijalle)
  • Käytä tervehtimiseen muita tapoja kuin kättely.
  • Pysyttele vähintään 2 metrin päässä ihmisistä, jotka eivät kuulu omaan talouteesi, kun se on mahdollista.
  • Pidä kädet puhtaana: Pese kädet vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan.
  • Käsien kuivaamiseen kertakäyttöinen paperi on paras muualla kuin kotona ja kotona oma käsipyyhe.
  • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
  • Käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta, jos pesu vedellä ja nestesaippualla ei ole mahdollista, ellei työssäsi olla ohjeistettu käyttäytymään toisin. Kun käytät alkoholipitoista käsihuuhdetta, ota kerralla määrä, jolla pystyt hieromaan kätesi kauttaaltaan.
  • Jos käytät kertakäyttöisiä suojakäsineitä, riisu ne koskematta käsineiden ulkopintaan: Kertakäyttökäsineiden oikeaoppinen riisuminen (linkki: https://www.youtube.com/watch?v=TvlbEqTVSLY). Pese kädet suojakäsineiden riisumisen jälkeen.
  • Noudata THL:n kansalaisille antamaa suositusta kasvomaskien käytöstä.