Asunnottomien yö

"Vapaaehtoiset Asunnottomien yön päätapahtumassa Helsingissä 17.10.2017"

Asunnottomien yö 17.10.

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää vietetään vuosittain 17.10. Punainen Risti on ollut mukana Asunnottomien yön tapahtumissa ja kannustamme osastoja mukaan omilla paikkakunnilla.

Haluamme omalta osaltamme olla nostamassa esille asunnottomuutta yhteiskunnallisena ongelmana. Asunnottomuus on köyhyyden äärimmäisimpiä muotoja ja heikentää entisestään asunnottoman ihmisen hyvinvointia sekä ihmisarvoista elämää.

Tapahtumapaikkakunnat vaihtelevat vuosittain ja vuoden 2018 paikkakunnat ovat vielä varmistamatta. Vuonna 2017 tapahtumia järjestettiin Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Keravalla, Kirkkonummella, Kotkassa, Kuopiossa, Lahdessa, Laukaalla, Lohjalla, Mikkelissä, Nokialla, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Porvoossa, Raahessa, Riihimäellä, Salossa, Tampereella, Turussa, Tuusulassa, Vantaalla, Varkaudessa ja Äänekoskella.

Asunnottomien yön tapahtumissa voidaan pitää esimerkiksi kahvilaa, jossa tapahtumaan osallistuvat pääsevät halutessaan juttelemaan, voidaan jakaa ruoka-apua paikalla syötäväksi tai mukaan otettavaksi, pitää terveyspistettä tai jotakin aivan muuta. Asunnottomien yön tapahtumissa on myös tarvetta ensiapuryhmille.

Vinkkejä osallistumiseen löydät tämän sivun liitteistä (tapahtumamalli Asunnottomien yö).

Lyhyt video (3min 30 sek) Asunnottomien yöstä Yle Areenassa https://areena.yle.fi/1-4260484

Lisätietoja:

www.asunnottomienyo.fi

Sosiaalitoiminnan suunnittelija Matti Hetemäki matti.hetemaki@redcross.fi p. 020701 2189