Ohjeita

"Voit ladata koko kuvan sivun alaosasta"

Tämä sivu sisältää ruoka-aputoimintaan liittyviä yleisiä ohjeita.

Yleisiä ruoka-avun ohjeita

Ruoka-aputoiminnan järjestäminen onnistuu ilman suurempaa byrokratiaa. Ruoka-avun jakajan täytyy kuitenkin vastata siitä, että ruoka on syötäväksi kelpaavaa, hygieniapassin hankkimalla saa tietoa mm. kylmä- ja kuumaketjujen tärkeydestä yms. Yleisiä ohjeita ruoka-aputoimintaan liittyviin säädöksiin löytyy Ruokaviraston sivuilta täältä: https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-yhteiset-vaatimukset/havikkiruoka/

Entinen Evira on myös valmistanut ruuanjakajille, välittäjille ja viranomaisille tarkoitetun laajemman oppaan. Oppaaseen kannatta perehtyä ainakin jos ruuanjako on säännöllistä tai jaettava ruoka sisältää kylmässä säilöttäviä tuotteita. Se löytyy Ruokaviraston sivuilta täältä: https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/elintarvikeala/elintarvikehuoneistot/eviran_ohje_16035_2_fi_ruokaapu.pdf

Ruoka-apu.fi

Ruoka-apu.fi sivuilta löytyy hyvin ja kootusti ohjeita esimerkiksi ruoka-avusta koronaepidemian aikana.

Lue lisää Punaisen Ristin ruoka-aputoiminnasta