Ruoka-apu

Suvi Elo / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Suvi Elo / Suomen Punainen Risti

Näille sivuille on koostettu Suomen Punaisen Ristin ruoka-aputoimintaan liittyvää tietoa sekä ohjeita ja muita materiaaleja Punaisen Ristin osastoille ja vapaaehtoisille. Lisäksi sivulta löytyy raportointilomakkeita sähköisessä muodossa. Sivuston tarkoitus on helpottaa ruoka-apua järjestävien Punaisen Ristin osastojen toimintaa, kun tarvittavat materiaalit on koottu yhteen paikkaan.

Ohjeita ruoka-avun järjestämiseen koronavirustilanteessa löytyy täältä: https://rednet.punainenristi.fi/node/59472

Monimuotoista ruoka-aputoimintaa

Suomen Punainen Risti toteuttaa ruoka-aputoimintaa useissa eri muodoissa. Osastot ympäri maata järjestävät tehokkaasti ja itsenäisesti ruoka-apua yhteistyössä paikallisten tahojen, kuten kauppojen, koulujen, keskuskeittiöiden ja lounasravintoloiden sekä muiden ruoka-apua jakavien yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Tällä hetkellä jo yli 100 osastoa järjestää jonkinlaista ruoka-apua. Toiminta voi olla säännöllistä tai kertaluonteista. Ruoka-aputapahtumien yhteydessä järjestetään mm. kohtaamispaikkatoimintaa, terveysneuvontaa sekä yhteisöllisiä aamiaisia hävikkiruokaa hyödyntäen. Ruoka-avun jakamisessa ja oheistoimintojen järjestämisessä tehdään tiivistä yhteistyötä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Punaisen Ristin ja monen muun ruoka-apua jakavan ruoka-aputapahtumat löydät osoitteesta ruoka-apu.fi

Lisätietoa Punaisen Ristin ruoka-aputoiminnasta: https://www.punainenristi.fi/tyomme/ruoka-apu.

Kysy lisätietoa ruoka-avusta oman alueesi Punaisen Ristin piiritoimistosta tai osastosta: https://rednet.punainenristi.fi/piirit

Yhteyshenkilö ruoka-avussa Petra Lemmetty, petra.lemmetty@redcross.fi, puh. 040 620 4373