Ystävätoiminta

Hyvinkään osaston Ystävätoiminnan päämääränä on tukea ihmisten selviytymistä eri elämäntilanteissa ja lievittää yksinäisten ihmisten eristäytyneisyyttä. Vapaaehtoisen Ystävän tärkein tehtävä on antaa aikaansa, mitään erityistaitoja ei tarvita. Opastamme ja perehdytämme tehtävään. Ystävänä voi toimia mm. kodeissa, hoivakodeissa, KahvilaYstävissä tai Terhokerhossa (tarkemmat esittelyt eri toimintamuodoista alla). Kaikki toiminnastamme kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! 

Yhteystiedot

spr.hyvinkaa.ystavat@gmail.com

Eeva-Liisa Vanhatalo 045-104 4774 (ystävätoiminnan vastaava)

Birgit Kaistinen 050-577 0312, birgit.kaistinen@gmail.com (hoivakoti- ja laitosystävätoiminnan yhteyshenkilö)

Facebook: SPRHyvinkäänOsasto

 

Ystävätoiminnan Ystävävierailut kodeissa

Ystävänä voi toimia monin eri tavoin. Jollekulle on mukavinta kahvittelu iäkkään kotona, ystävää tarvitseva voi olla myös nuorempi ihminen.Ystävän kanssa voi käydä kahvilassa, konserteissa, ostoksilla, kävelyllä jne.Ystävänä toimiva käy oman ystävänsä luona yleensä kaksi kertaa kuukaudessa.

 

Hoivakodissa, jonka asukkaat ovat enimmäkseen muistisairaita

Mitä ystävä voi tehdä tällaisessa paikassa?

·         Kaikenlainen seurustelu on tervetullutta, muistisairas virkistyy kaikenlaisesta huomiosta.

·         Lyhyen tekstien lukeminen ja laulaminen yhdessä on aina hauskaa.

·         Asukkaan kanssa voi myös jutella kaikessa rauhassa hänen omassa huoneessaan ja katsella vaikkapa valokuvia. Pikku kävelylenkki lähipuistossa tai kahvilassa on myös mahdollista.

 

SPR Hyvinkään KahvilaYstävät Willassa joka kuukausi

Punaliiviset KahvilaYstävät ovat kerran kuussa Coffee Housen edustalla, tavaratalo Prisman läheisyydessä. Juttelemme halukkaiden kanssa, kerromme ystävätoiminnasta ja kaikesta, mistä pistäytyjät kulloinkin haluavat jutella. Täällä saa tietoa, kuinka voi saada SPR:n Ystävän tai mitä on vapaaehtoisena ystävänä toimiminen.

 

Avoimet ovet kerran kuukaudessa Onnensillassa

Joka kuukauden  1. tiistai, klo 17.30 - 19.00, Onnensilta, Siltakatu 6 (kesä ja heinäkuu tauolla). Tämä on kaikkien Ystävänä toimivien, Ystäväasiakkaiden ja ystävätoiminnasta kiinnostuneiden yhteinen keskustelu- ja kahvihetki, tervetuloa!