Kotoutumisen tuki

"Kotoutumisen tuen vapaaehtoisten ja Hyvinkään Marttojen yhteinen ruoka-ilta Marttojen keittiöllä Hyvinkäällä 2018."
"Kotoutumisen tuen metsäretki Usmiin vuonna 2018."
"LäksyHelppi-ohjaajia suunnittelemassa toimintaa 10.10.2018."
"Osaston kielikerhoja esittelevä juttu Aamupostissa 18.10.2005"
"Vuonna 2004 Hyvinkään osastossa ja seitsemässä muussa Punaisen Ristin osastossa toimi Eu-rahoitteinen Kotocross-hanke, jossa järjestettiin viranomaisten toimintaa tukevia kotoutumispalveluita kiintiöpakolaisille. Kuva Aamupostin lehtijutusta 24.7.2004."
Kotoutumisen tuen vapaaehtoisten vierailu Villa Arttuun vuonna 2018.
Kuvaaja: Kotoutumisen tuen vapaaehtoisten vierailu Villa Arttuun vuonna 2018.

.

 

SUOMIKAMUT SuomiKamuna pääset auttamaan kuntapaikan saaneita maahanmuuttajia uudessa ja hämmentävässä tilanteessa. Ystäväksi maahanmuuttajalle tai maahanmuuttajaaperheelle alkava SuomiKamu koulutetaan tehtävään, ja hänelle tarjotaan toiminnan aikana SuomiKamu-tiimin tukea. Toimintaan sitoudutaan noin puoleksi vuodeksi. Sen aikana tavataan vähintään kuusi kertaa. SuomiKamuna voit oppia uutta, kohdata kiinnostavia ihmisiä ja saada elinikäisiä ystäviä.

ASUMISAPU Asumisapu on Punaisessa Ristissä kehitetty vapaaehtoistoiminnan muoto, jonka tarkoituksena on tukea maahanmuuttajien alkuvaiheen kotoutumista. Asumisavun tarkoituksena on edistää uusien tulijoiden elämänhallintaa tukemalla omaan kotiin asettautumista sekä tutustumista asuinympäristön palveluihin ja ihmisiin. SPR:n Hyvinkään osaston asumisapu on tarkoitettu kiintiöpakolaisille ja oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille. Asumisapu tukee kotoutumista ja auttaa pääsemään alkuun uudessa elämänvaiheessa. Asumisapuun kuuluu kotikäyntejä tulijoiden kotona ja tutustumista lähiympäristöön ja sen tarjoamiin palveluihin mm. kirjastoon ja Mosaiikkiin. Tulijoille järjestetään myös teemailtoja eri aiheista.

Etsimme vapaaehtoisia asumisavun kotikäynneille, vetämään teemailtoja, toimimaan tulkkeina ja leikittämään lapsia teemailtojen aikana. Voit tehdä kaikkea tai vain jotain näistä osaamisesi ja kiinnostustesi mukaisesti! Odotamme sinulta kiinnostusta vapaaehtoistyöhön, innostusta ja avointa mieltä, mahdollisuutta ja halua tehdä ainakin muutama vapaaehtoisvuoro vuoden aikana. Tarjoamme sinulle perehdytyksen ja valmennuksen vapaaehtoistehtävään, ohjausta ja tukea, mahdollisuuden olla osana auttammisen maailmanlaajuista ketjua. Lisätietoja: spr.hyvinkaa.kotu@gmail.com.

LÄKSYHELPPI Vapaaehtoiset LäksyHelppi -ohjaajat tarjoavat koulun jälkeen apua kotitehtävien kanssa. Läksykerhossa jutellaan ja vietetään aikaa yhdessä. LäksyHelppi -kerhot on tarkoitettu peruskoululaisille ja erityisesti Suomeen muuttaneille lapsille ja nuorille, mutta kaikki koululaiset ovat tervetulleita mukaan.

Haluatko ohjaajaksi LäksyHelppiin? Vapaaehtoisena ohjaat läksyjen tekoa ja yhdessäoloa, kuuntelet ja keskustelet, kannustat ja innostat. Sinulta ei edellytetä opettajan taitoja. Riittää, että haluat auttaa ja motivoida lapsia ja nuoria käymään koulua. Kaikenikäiset ovat tervetulleita ohjaajiksi. Punaiselta Ristiltä saat tukea ja koulutusta LäksyHelppi -ohjaajan tehtäviin. LäksyHelppi -ohjaajille järjestetään myös yhteisiä tapaamisia. Ilmoittaudu ohjaajaksi tai kysy lisää: spr.hyvinkaa.kotu@gmail.com