Kotoutumisen tuki

"Kotoutumisen tuen vapaaehtoisten ja Hyvinkään Marttojen yhteinen ruoka-ilta Marttojen keittiöllä Hyvinkäällä 2018."
"Kotoutumisen tuen metsäretki Usmiin vuonna 2018."
"LäksyHelppi-ohjaajia suunnittelemassa toimintaa 10.10.2018."
"Osaston kielikerhoja esittelevä juttu Aamupostissa 18.10.2005"
"Vuonna 2004 Hyvinkään osastossa ja seitsemässä muussa Punaisen Ristin osastossa toimi Eu-rahoitteinen Kotocross-hanke, jossa järjestettiin viranomaisten toimintaa tukevia kotoutumispalveluita kiintiöpakolaisille. Kuva Aamupostin lehtijutusta 24.7.2004."
Kotoutumisen tuen vapaaehtoisten vierailu Villa Arttuun vuonna 2018.
Kuvaaja: Kotoutumisen tuen vapaaehtoisten vierailu Villa Arttuun vuonna 2018.

.

SUOMIKAMUT

SuomiKamuna pääset auttamaan oleskeluluvan saaneita maahanmuuttajia uudessa ja hämmentävässä tilanteessa. Ystäväksi maahanmuuttajalle tai maahanmuuttajaperheelle alkava SuomiKamu koulutetaan tehtävään, ja hänelle tarjotaan toiminnan aikana SuomiKamu-tiimin tukea. Toimintaan sitoudutaan puoleksi vuodeksi. Sen aikana tavataan vähintään kuusi kertaa. SuomiKamuna voit oppia uutta, kohdata kiinnostavia ihmisiä ja saada elinikäisiä ystäviä. Haluatko mukaan Kamu-toimintaan? Laita sähköpostia spr.hyvinkaa.kotu@gmail.com tai soita 040 041 9148.

ARJEN APU

Arjen apu on Punaisessa Ristissä kehitetty vapaaehtoistoiminnan muoto, jonka tarkoituksena on tukea maahanmuuttajien alkuvaiheen kotoutumista. Arjen apu edistää uusien tulijoiden elämänhallintaa tukemalla omaan kotiin asettautumista sekä tutustumista asuinympäristön palveluihin ja ihmisiin. SPR:n Hyvinkään osaston Arjen apu on tarkoitettu kiintiöpakolaisille ja oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille. Arjen apu tukee kotoutumista ja auttaa pääsemään alkuun uudessa elämänvaiheessa. Arjen apuun kuuluu kotikäyntejä tulijoiden kotona sekä tutustumista lähiympäristöön ja sen tarjoamiin palveluihin mm. kirjastoon.

Etsimme vapaaehtoisia Arjen avun kotikäynneille, mukaan kerhotoimintaan, toimimaan tulkkeina ja leikittämään lapsia kerhoiltojen aikana. Voit tehdä kaikkea tai vain jotain näistä osaamisesi ja kiinnostustesi mukaisesti! Odotamme sinulta kiinnostusta vapaaehtoistyöhön, innostusta ja avointa mieltä sekä mahdollisuutta ja halua tehdä ainakin muutama vapaaehtoisvuoro vuoden aikana. Tarjoamme sinulle perehdytyksen ja valmennuksen vapaaehtoistehtävään, ohjausta ja tukea sekä mahdollisuuden olla osana auttamisen maailmanlaajuista ketjua. Tulijoille järjestetään myös kerhotoimintaa. Lisätietoja: spr.hyvinkaa.kotu@gmail.com

 

KERHOT:
Kerhot kokoontuvat keskiviikkoisin klo 17.30 – 20.00 Mosaiikissa, Martinkatu 9. Kerhot ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua.

LÄKSYHELPPI

Vapaaehtoiset LäksyHelppi -ohjaajat tarjoavat apua kotitehtävien kanssa. Läksykerhossa jutellaan ja vietetään aikaa yhdessä. LäksyHelppi -kerhot on tarkoitettu peruskoululaisille ja aikuisopiskelijoille. Kaikki koululaiset ja opiskelijat ovat tervetulleita mukaan.

Haluatko ohjaajaksi LäksyHelppiin? Vapaaehtoisena ohjaat läksyjen tekoa ja yhdessäoloa, kuuntelet ja keskustelet, kannustat ja innostat. Sinulta ei edellytetä opettajan taitoja. Riittää, että haluat auttaa ja motivoida lapsia ja nuoria käymään koulua. Kaikenikäiset ovat tervetulleita ohjaajiksi. Punaiselta Ristiltä saat tukea ja koulutusta LäksyHelppi -ohjaajan tehtäviin. LäksyHelppi -ohjaajille järjestetään myös yhteisiä tapaamisia. Ilmoittaudu ohjaajaksi tai kysy lisää: spr.hyvinkaa.kotu@gmail.com 

KÄSITYÖKERHO

Käsityökerhoon ovat tervetulleita kaikki käsitöistä innostuneet. Voit ottaa mukaan oman neuletyön tai ompelutyön. Tule mukaan iloiseen seuraan viihtymään ja oppimaan. Kerhossa on käytettävissä ompelukoneita ja saumuri.

KUVATAIDEKERHO

Kerhossa piirretään, maalataan ja joskus muovaillaankin. Tule mukaan kokeilemaan erilaisia työtapoja ja aiheita! Mukaan voi tulla koko perheen voimin, lasten kanssa tai yksin. Paikalla on kerhonohjaaja.

KANSAINVÄLINEN OLOHUONE

Tule tapaamaan ihmisiä eri maista ja ystävystymään. Olohuoneen ovet aukeavat Mosaiikin tiloissa kerran kuukaudessa. Seuraa ilmoittelua RedNetissä, Omassa, osaston Facebook-sivulla tai soita 040 041 9148.