Nälkäpäivä ja muut keräykset

"Hätäapukeräys Mosambikin tulvien uhreille keväällä 2019."
"Osaston nälkäpäiväkeräys vuonna 2012."
"Osaston Kosovo-keräystä esittelevä lehtijuttu Hyvinkään Sanomissa 12.4.1999"
"Nälkäpäiväkerääjiä Hyvinkäällä 14.11.1985."
"Pääsylippu osaston järjestämään hyväntekeväisyysjuhlaan Guatemalan maanjäristyksen uhrien hyväksi vuonna 1976."
"Hyvinkään Seudun Tukisäätiö lahjoitti SPR:n katastrofirahastoon 1 500 markkaa 26.11.1970. "

Yksi Punaisen Ristin toimintamuodoista on rahakeräysten järjestäminen. Keräyksistä suurin ja tunnetuin on syksyisin järjestettävä nälkäpäivä, jonka avulla kerätään varoja katastrofien uhrien auttamiseksi Suomessa ja maailmalla. Järjestö voi järjestää myös täsmällisiä hätäapukeräyksiä yksittäisen katastrofin uhreille nopeallakin aikataululla. Punaisen Ristin valtakunnallisista keräyksistä lisätietoja täältä: www.punainenristi.fi/keraykset-ja-kampanjat 

TERVETULOA KERÄÄJÄKSI! 

Hyvinkään osasto etsii uusia vapaaehtoisia kerääjärekisteriin ympäri vuoden. Osallistua voit monella tavalla: voit esimerkiksi toimia lipaskerääjänä, perustaa nettilippaan tai vaikka osallistua lippaiden tarroitustalkoisiin. Kerääjärekisteriin liittyminen ei sido mihinkään, ja yhden tunninkin vapaaehtoistyö keräyksen hyväksi on arvokasta. Jos haluat mukaan, lähetä sähköpostia osoitteeseen hyvinkaa.sihteeri@osasto.punainenristi.fi. Otamme sinuun yhteyttä, kun seuraava keräys lähestyy, ja etsimme juuri sinulle sopivan tavan osallistua keräykseen.

KERÄYSTOIMINNAN HISTORIA

Hyvinkään osasto on historiansa aikana järjestänyt lukuisia rahankeräyksiä erilaisiin kansainvälisiin ja paikallisiin avustuskohteisiin.

Perustamisvuotenaan 1953 osasto järjesti juhla ja rahankeräyksen Hollannin Patokatastrofin vuoksi. Vuonna 1956 osasto keräsi 210 150 markkaa rahaa ja 320 kiloa tavaraa Unkarin kansannousun uhreille. Muita keräyskohteita ovat olleet mm. Biafra, Guatemalan maanjäristys, Romania ja Kosovo. Osasto osallistui Punaisen Ristin valtakunnalliseen keräykseen Aasian Tsunamien uhreille vuodenvaihteessa 2005-2006 tuloksenaan 64 000 euroa. Lisäksi useita kertoja on järjestetty vaatekeräyksiä toimitettavaksi Punaisen Ristin keskitettyyn avustustarvikevarastoon Kalkkuun, viimeksi syksyllä 2017.

Vuosina 1967, 1976 ja 1978 osasto järjesti raha- ja tavarakeräykset kotinsa tulipalossa menettäneille hyvinkääläisille perheille. Vuonna 1987 osasto osallistui paikalliseen suurkeräykseen, jossa tavoitteena oli hankkia turvapuhelimia vanhuksille. Keräys onnistui hyvin ja osasto lahjoitti kaupungin sosiaalitoimelle 10 turvapuhelinta jaettavaksi vanhuksille. Vuonna 1988 osasto järjesti tavara- ja vaatekeräyksen Hyvinkäälle Vietnamista saapuneille pakolaisperheille. Lahjoitetuilla tavaroilla saatiin sisustettua kodit kaikille perheille. Keräyksiä kotimaisiin avustuskohteisiin ei ole järjestetty enää 1990- ja 2000-luvuilla, mutta osasto osallistuu yhä mm. paikallisten tulipalojen uhrien avustamiseen osana valmiustoimintaa.

Punaisen Ristin vuosittaista nälkäpäiväkeräystä on järjestetty valtakunnallisesti 1980-luvulta alkaen. Hyvinkään osasto on osallistunut keräykseen vuosittain. Tuotto on vaihdellut markka-aikana vuoteen 2001 asti 4 009 ja 635 00 markan välillä ja euroaikana 2060 ja 10825 euron välillä. Nälkäpäiväkeräystä on toteutettu Hyvinkäällä järjestämällä lipas- ja tonkkakeräyksiä kaupoissa, yrityksissä ja kouluissa, myymällä leipää ja hernesoppaa torilla sekä järjestämällä nälkäpäivätansseja.