Ensiapuryhmä

 

Ensiaputoiminta on vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa. Tärkeintä on halu auttaa, muut tiedot ja taidot opitaan ryhmän ohjauksessa. Ensiaputaitojen lisäksi harjoitellaan radiopuhelinten käyttöä, suunnistusta, ryhmän johtamista ja hankitaan lisäkoulutusta.

Ensiapuryhmä päivystää monenlaisissa tapahtumissa huolehtien ensiavun antamisesta. Päivystämään pääset kun olet täysi-ikäinen, pidät yllä ensiaputaitojasi ja sinulla on voimassa oleva päivystyskortti.

Tie päivystäjäharjoittelijaksi ja mukaan tapahtumiin aukeaa, kun olet täyttänyt 16v. 

Osa ensiapuryhmäläisistä osallistuu Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) tehtäviin. Viranomaiset pyytävät (hälyttävät) tarvittaessa vapaaehtoisia auttamaan erilaisissa tehtävissä kuten etsinnöissä, onnettomuuksissa, evakuoinneissa ja muissa erityistilanteissa.
Vapepan toiminnasta Hyvinkäällä saat lisätietoja http://www.vapepa.fi/hyvinkaan-paikallistoimikunta

Ryhmäillat pidetään joka toinen tiistai parittomina viikkoina osaston toimitiloissa osoitteessa NOPONTIE 73, 05620 HYVINKÄÄ alkaen klo 18.00. (Navigaattoriin osoitteeksi Nopontie 111, Hyvinkää niin löytää oikeaan paikkaan)

Kaikki ensiaputoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kouluttautumisesta annetaan tietoa kaikille halukkaille. Taitoja harjoitellaan säännöllisesti ryhmäilloissa.

Lisätietoja: Ryhmänjohtajan tavoittaa numerosta 0400-109 101