Material i vänverksamhet

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Här hittar ni materialen som ni kan använda i vänverksamhet!

Vi har åckså egna sidor till Vänförmedlare och sidor om Mathjäp

Du bör också titta på det här video på arenan
Sinnenas promenad och en virtuell kaffeträff varje vecka läter seniorer träffas tryggt trots den rådande pandemin. Båda ingår i Röda korsets projektet "Vi ses i byn". 

Det här är bra modeller som kan provas någon annanstans!

Julkafé 2021

År 2021 stöder varuhuskedjan Tokmanni återigen organisationen av julkaféer. Avdelningen kan få ett bidrag på upp till 200 euro för att täcka kostnaderna för kaféet. Bidraget betalas ut från SPR: s centralkontor mot kostnader som uppkommer efter rapporteringen.
Tips för att ordna Julkafé

För att vara berättigad måste du:

  • Avdelningen har ansökt om stöd med hjälp av det elektroniska ansökningsformuläret senast 15.12.2021.
  • kaféet betraktas på julafton, julafton, jul eller dop, nyårsafton, nyårsdag eller epiphany.
  • avdelningen har annonserat kaféet, till exempel på anslagstavlor med en annons med Tokmanni -logotypen. Annonsmallen finns i filerna nedan.
  • om orten har en Tokmanni -butik har avdelningen varit i kontakt med butiken och berättat om kaféets organisation och tid och lämnat ett meddelande på Tokmannis anslagstavla.
  • avdelningen har rapporterat om användning av bidraget med hjälp av det elektroniska rapportformuläret 15.1.2022. Kopior av kvitton behöver inte tillhandahållas men det är tillräckligt att kvitton förvaras i avdelningens register.

Annonsmallar för vägg- och tidningsreklam:

Julkaféer följer instruktionerna på RedNet Koronas webbplats:

Mer information: Maaret Alaranta, koordinator för social välfärd eller social välfärd, tel. +358 40 358 3257, maaret.alaranta@punainenristi.fi