Ystävätoiminta

Yhteyshenkilöt: Raija Lerkki, kaarinalerkki(at)gmail.com

Ystävätoimintaa Keski-Espoon osastossa

Punaisessa Ristissä ystävävapaaehtoisella on monta eri tapaa toimia.

  • Ulkoilu- ja juttukaveri ikäihmiselle, syrjäytyneelle tai muutoin ystävää tarvitsevalle henkilölle.
  • Palvelutalossa vapaaehtoinen auttaa mm. tapaamalla omaa ystävää, ulkoiluttamalla vanhuksia tai pitämällä kerhoja.
  • Aamukahvit-soittoringin vetäjä soittaa noin kerran viikossa 2-3 henkilölle ryhmäpuhelun. Juttutuokiot ovat vapaamuotoisia ja ryhmän päätettävissä. Aamukahvit-soittorinki
  • Soittoystävä soittaa omalle nimetylle ystävälle säännöllisin väliajoin.
  • SuomiKamu on maahanmuuttajan ystävä: opastaa häntä arkisissa asioissa, lähipalveluiden löytämisessä ja suomenkielen oppimisessa. SuomiKamu-toiminta Espoossa
  • Vapaaehtoisella verkkoystävällä on nimetty ystävä, jonka kanssa hän keskustelee netissä. Jos haluat verkkoystävän, täytä lomake osoitteessa https://www.punainenristi.fi/verkkoystava. Sinuun otetaan yhteyttä.
  • Uusi ystävätoiminnan muoto porinaryhmä kokoontuu joka maanantai klo 13 ja klo 14.30 noin tunnin ajan ZOOM-videoyhteydellä. Ryhmät ovat aiemmin toimineet osana Asumisen Apu-toimintaa. Molemmissa ryhmissä on 4-6 osallistujaa ja 1-2  vetäjää. (Espoon Ystävä- ja vapaaehtoisvälityksen lanseerama toimintamuoto, kesäk. -22)

Ystävänpäivätapahtuman valmistelua 14.2.2020, kauppakeskus Entresse

Näin pääset mukaan ystävätoimintaan

Punainen Risti toivottaa tervetulleeksi kaikki vapaaehtoiset ikään ja sukupuoleen katsomatta. Jos osaat kuunnella ja olla läsnä, sinussa on ystäväainesta. Vapaaehtoisena ystävänä annat aikaasi, mutta vain sen verran ja silloin, kun sinulle itsellesi sopii. Tapaamiset voivat olla esimerkiksi kahvittelua tai kävelyllä tai teatterissa käymistä. Ystävät voivat itse sopia, millainen ajanvietto sopii heille parhaiten.

Ystävänä voit toimia myös esimerkiksi vanhusten palvelutaloissa. Osastomme vapaaehtoiset käyvät mm. Keski-Espoon Palvelutalossa, Kauklahden Elä ja Asu -palvelutalossa sekä hoivakoti Villa Lauriinassa. Voit myös olla yksittäisen henkilön ystävänä, joko nuoren tai iäkkäämmän. Jos et halua sitoutua pidempiaikaiseen ystävyyteen, voit myös tehdä keikkaluontoisia avustustoimia: käydä kaupassa, asioilla, museossa tai teatterissa yhdessä.

Jos sinua kiinnostaa ystävänä toimiminen, rekisteröidy vapaaehtoiseksi Oma Punaisessa Ristissä täällä ja liity Keski-Espoo ystävävapaaehtoiset -toimintaryhmään. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Punaisen Ristin Espoon ystävävälitykseen (tiedot alla), josta sinulle välitetään ystävä.

Jos epäröit, miten toimia, ystävätoiminnan yhdyshenkilömme Raija Lerkki (tiedot yllä) auttaa ja neuvoo sinua mielellään.

Koulutusta ystävänä toimimiseen

On suositeltavaa, että ennen ystäväksi ryhtymistä käyt Punaisen Ristin järjestämän ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan kurssin, jolta saat ohjeita ja neuvoja ystävänä toimimiseen. Keski-Espoon osasto ja Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri järjestävät ystävätoiminnan koulutusta. Etsi tapahtumakalenterin avulla sinulle sopivin ystäväkurssi ja ilmoittaudu mukaan. Saat kaikki tulevat kurssit näkyviin valitsemalla aiheeksi "ystävätoiminta". Seuraa myös ilmoitteluamme tällä sivulla ja netissä.

Oma Punaisessa Ristissä tällä hetkellä olevat ystävätoiminnan kurssit täällä.

Vapaaehtoisystävien tapaamiset

Ystävävapaaehtoiset kokoontuvat yhteisiin tapaamisiin osaston toimitiloihin Villa Apteekkiin. Teams-tapaamiset ovat jääneet taakse. Kysele tarkemmin yhteyshenkilöltä, kaarinalerkki@gmail.com.

Tervetuloa kaikki vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet ja jo toiminnassa mukana olevat keskustelemaan ja jakamaan ideat ja huolet. 

               Ystävänpäivänä 2019

Haluatko saada ystävän?

Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäisen arkeen. Voit kysyä Punaisesta Rististä pitkäaikaista ystävää tai kertaluonteista apua.

Ota yhteyttä osastomme ystävätoiminnan yhdyshenkilöön tai Punaisen Ristin ystävävälitykseen, jonka kautta voit saada ystävän.
___________________________________________________________________________

Punaisen Ristin Espoon vapaaehtois- ja ystävävälitys

Punaisen Ristin ystävävälitykset yhdistävät koulutetut vapaaehtoiset ja ystävää tarvitsevat henkilöt ystäväpareiksi. Ystävävälityksistä kerrotaan myös tietoa alueen muusta ystävätoiminnasta ja tarvittaessa ohjataan muiden palveluiden pariin. Ystävävälityksiä ylläpitävät Punaisen Ristin osastojen vapaaehtoiset tai osastot yhteistyössä esimerkiksi kaupungin tai seurakunnan kanssa.

Käyntiosoite: Unelma Tapiola, Kauppamiehentie 6, 2. krs, 02100 Espoo
Postiosoite: PL 46, 02101 Espoo
Puh. (09) 466 858
Sähköposti: vapaaehtoinen(at)spr-tapiola.org
Päivystys: Ma ja ke klo 11–15 ja to klo 13–17

Tutustu ystävä- ja vapaaehtoistoimintaan liitteenä olevan esitteen avulla.
_________________________________________________________________________

Nuori, tunnetko itsesi yksinäiseksi?

Nuori nuorelle -ystävävälitys välittää nuoria vapaaehtoisia ystäviä (18–29-vuotiaita) yksinäisille nuorille (15–29-vuotiaille) pääkaupunkiseudulla. Kuka tahansa itsensä yksinäiseksi tunteva 15–29-vuotias pääkaupunkiseudulla asuva nuori voi olla suoraan yhteydessä Nunu-ystävävälitykseen.

NuNu-välityksen päivystysaika on parittomien viikkojen maanantait klo 17–19, puh. 0400 380 558 tai stadi-nunu(at)redcross.fi.

Katso nuoren ystävän video YouTubessa: 
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eljLoBiQQKM

Punaisen Ristin Nuori nuorelle -ystävätoiminta (Linkki sivustolle)

Nuori, tule ystäväksi nuorelle!

Haluatko kaveriksi ystävää kaipaavalle tai yksinäisyyttä kokevalle nuorelle? Tule mukaan Punaisen Ristin NuNu-toimintaan! Punainen Risti välittää vapaaehtoisia nuoria kavereita toivoville tai yksinäisyyttä kokeville 15-27-vuotiaille nuorille. Vapaaehtoinen 17-28-vuotias kaveri tapaa vastakaveriaan säännöllisesti muutaman kerran kuussa. Kaverin kanssa voi käydä elokuvissa, kahvilla, kävelyllä tai harrastaa jotain yhdessä. Kaverit voivat myös kokoontua pienemmällä porukalla ryhmämuotoisesti.

Ota yhteyttä Nuori nuorelle -ystävävälitykseen, tarkemmat tiedot yllä.

Vapaaehtoiseksi NuNu-ystävävälitykseen

Pääkaupunkiseudulla toimivaan Nuori nuorelle -ystävävälitykseen kaivataan uusia vapaaehtoisia. Jos haluat mukaan välittäjäksi, soita Nunuun päivystysaikana maanantaisin klo 16-18, puh. 0400 380 558 tai lähetä sähköpostia stadi-nunu@redcross.fi, skype: SPR.ystavavalitus. Halukkaat perehdytetään ja koulutetaan tehtävään.