Ystävätoiminta

Yhteyshenkilöt: Raija Lerkki, kaarinalerkki(at)gmail.com, Minna Helsingius, minna.helsingius(at)kolumbus.fi

Monikulttuurinen ystävätoiminta Punaisessa Ristissä

SuomiKamu-toiminta Espoossa

YSTÄVÄTOIMINTAA KESKI-ESPOON OSASTOSSA

Osaston vapaaehtoiset käyvät tapaamassa omia henkilökohtaisia ystäviään. Osa vapaaehtoisista vierailee vanhusten palvelutaloissa ulkoiluttamassa vanhuksia ja pitämässä erilaisia kerhoja. Ystävätoimintaa on mm. Espoon Keskuksen Palvelutalossa, hoivakoti Villa Lauriinassa, Muuralan päiväsairaalassa, Kauklahden Elä ja Asu -seniorikeskuksessa ja Vire Koti Muuralassa. Näihin osaston vapaaehtoisryhmiin Sinun on helppo tulla mukaan ja päästä jakamaan hyvää mieltä yksinäisille vanhuksille.


Ystävänpäivätapahtuma 14.2.2017, S-Marketin aula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vapaaehtoisystävien tapaamiset

Korona-aikana normaalit vapaaehtoisten tapaamiset on lopetettu. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja jos voimme taas kokoontua, ilmoitamme siitä mm. tällä sivustolla.

Kokoontumistilamme on  Villa Apteekki, Pappilantie 5, Espoo.

Tervetuloa kaikki vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet ja jo toiminnassa mukana olevat keskustelemaan ja jakamaan ideat ja huolet.

OPASTUSTA YSTÄVÄNÄ TOIMIMISEEN

Keski-Espoon osasto järjestää omaa ystävätoiminnan koulutusta. Lisäksi Punainen Risti Helsingin Uudenmaan piiri järjestää koulutusta. Etsi tapahtumakalenterin avulla sinulle sopivin ystäväkurssi ja ilmoittaudu mukaan. Saat kaikki tulevat kurssit näkyviin valitsemalla aiheeksi "ystävätoiminta". Siirry tapahtumakalenteriin. On suositeltavaa, että ystäväksi haluava käy kurssin, jolta hän saa ohjeita ja neuvoja ystävänä olemiseen.

HALUATKO SAADA YSTÄVÄN?

Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäisen arkeen. Voit kysyä Punaisesta Rististä pitkäaikaista ystävää tai kertaluonteista apua.

Voit ottaa yhteyttä osastomme ystävätoiminnan yhdyshenkilöön Raija Lerkkiin (yhteystiedot yllä) tai Punaisen Ristin ystävävälitykseen, jonka kautta voit saada ystävän.

PUNAISEN RISTIN ESPOON VAPAAEHTOIS- JA YSTÄVÄVÄLITYS

Punaisen Ristin ystävävälitykset yhdistävät koulutetut vapaaehtoiset ja ystävää tarvitsevat henkilöt ystäväpareiksi. Lisäksi ystävävälityksistä voi pyytää vapaaehtoisia kertaluonteisiin tehtäviin esimerkiksi seuraksi  lääkärikäynnille, ulkoilemaan tai vierailemaan muissa palveluissa.

Ystävävälityksistä kerrotaan myös tietoa alueen muusta ystävätoiminnasta ja tarvittaessa ohjataan muiden palveluiden pariin. Ystävävälityksiä ylläpitävät Punaisen Ristin osastojen vapaaehtoiset tai osastot yhteistyössä esimerkiksi kaupungin tai seurakunnan kanssa.

Ryhdy Sinäkin ystäväksi! Välityksessä on suuri pula vapaaehtoisista toimijoista.

ESPOON VAPAAEHTOISVÄLITYS
Käyntiosoite: Unelma Tapiola, Kauppamiehentie 6, 2. krs, 02100 Espoo
Postiosoite: PL 46, 02101 Espoo
Puh. (09) 466 858
Sähköposti: vapaaehtoinen(at)spr-tapiola.org
Päivystys: Ma ja ke klo 11–15 ja to klo 13–17

Tutustu ystävä- ja vapaaehtoistoimintaan liitteenä olevan esitteen avulla.

 

NUORI, TUNNETKO ITSESI YKSINÄISEKSI?
 

Nuori nuorelle -ystävävälitys välittää nuoria vapaaehtoisia ystäviä (18–29-vuotiaita) yksinäisille nuorille (15–29-vuotiaille) pääkaupunkiseudulla. Kuka tahansa itsensä yksinäiseksi kokeva 15–29-vuotias pääkaupunkiseudulla asuva nuori voi olla suoraan yhteydessä Nunu-ystävävälitykseen.

NuNu-välityksen päivystysaika on parittomien viikkojen maanantait klo 17–19, puh. 0400 380 558 tai stadi-nunu(at)redcross.fi.

Katso nuoren ystävän video YouTubessa:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eljLoBiQQKM

Punaisen Ristin Nuori nuorelle -ystävätoiminta (Linkki sivustolle)

HALUATKO TULLA MUKAAN YSTÄVÄTOIMINTAAN?

Punainen Risti toivottaa tervetulleeksi kaikki vapaaehtoiset ikään ja sukupuoleen katsomatta. Jos osaat kuunnella ja olla läsnä, sinussa on ystäväainesta. Vapaaehtoisena ystävänä annat vain aikaasi, mutta sen verran ja silloin, kun sinulle itsellesi sopii. Tapaamiset voivat olla esimerkiksi kahvittelua tai kävelyllä tai teatterissa käymistä. Ystävät voivat itse sopia, millainen ajanvietto sopii heille parhaiten.

Ystävänä voit toimia myös esimerkiksi vanhusten palvelutaloissa. Osastomme vapaaehtoiset toimivat mm. Keski-Espoon Palvelutalossa, Kauklahden Elä ja Asu -palvelutalossa sekä hoivakoti Villa Lauriinassa. Voit myös olla yksittäisen henkilön ystävänä, joko nuoren tai iäkkäämmän. Jos et halua sitoutua pidempiaikaiseen ystävyyteen, voit myös tehdä keikkaluontoisia avustustoimia: auttaa esimerkiksi kauppa- ja lääkärilläkäynneissä tai vaikkapa teatteri- ynnä muissa esityksissä.

Jos kiinnostuit ystävätoiminnasta, täytä lomake Ilmoittaudu ystäväksi

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä SPR:n Espoon ystävävälitykseen p. 09-466 858 (ma klo 11-15 ja ke klo 11-15), josta sinulle välitetään ystävä.

Jos epäröit, miten toimia, ystävätoiminnan yhdyshenkilömme Raija Lerkki auttaa ja neuvoo sinua mielellään. (Yhteystiedot yllä)

On suositeltavaa, että käyt ensin Punaisen Ristin järjestämän ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan kurssin. Niitä järjestävät eri osastot ja Punaisen Ristin Helsingin Uudenmaan piiri. Kursseista ilmoitetaan Punaisen Ristin sivustolla. Oman osastomme kurssit ja tapahtumat löytyvät lisäksi omalta nettisivustoltamme sekä monilta muilta nettisivustoilta.

NUORI, TULE YSTÄVÄKSI NUORELLE!

Haluatko kaveriksi ystävää kaipaavalle tai yksinäisyyttä kokevalle nuorelle? Tule mukaan Punaisen Ristin NuNu- toimintaan! Punainen Risti välittää vapaaehtoisia nuoria kavereita toivoville tai yksinäisyyttä kokeville 15-27-vuotiaille nuorille. Vapaaehtoinen 17-28-vuotias kaveri tapaa vastakaveriaan säännöllisesti muutaman kerran kuussa. Kaverin kanssa voi käydä elokuvissa, kahvilla, kävelyllä tai harrastaa yhdessä jotakin. Kaverit voivat myös kokoontua pienemmällä porukalla ryhmämuotoisesti.

Kaipaatko ryhmän sijasta kahdenkeskistä aikaa luotettavan kaverin kanssa? Pääkaupunkiseudun Nuori nuorelle -ystävävälitys yhdistää 18–29-vuotiaan Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisen ja kaveria vailla olevan 15–29-vuotiaan nuoren. NuNu-välityksen päivystysaika on parittomien viikkojen maanantait klo 17–19, puh. 0400 380 558 tai stadi-nunu(at)redcross.fi.

Pääkaupunkiseudulla toimiva Nuori nuorelle -ystävävälitykseen kaivataan uusia vapaaehtoisia. Jos haluat mukaan välittäjäksi, soita Nunuun päivystysaikana maanantaisin klo 16-18 numeroon 0400 380 558 tai lähetä sähköpostia stadi-nunu@redcross.fi, skype: SPR.ystavavalitus. Halukkaat perehdytetään ja koulutetaan tehtävään.

Kysy lisää vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista piirin sosiaalipalvelutoiminnan suunnittelijalta: mehalet.yared@punainenristi.fi tai puh. 020 701 2370.