LäksyHelppi

LäksyHelppi-ohjaajan opas liitetiedostona! Vieritä alaspäin!

Tämä on LäksyHelppi

LäksyHelppi on Punaisen Ristin kerho, jossa vapaaehtoiset ohjaajat auttavat koululaisia läksyjen teossa.

Kerho on tarkoitettu erityisesti maahanmuuttajataustaisille lapsille ja nuorille, joita omat vanhemmat eivät pysty auttamaan esimerkiksi koulutehtävien suomen kieleen liittyvissä vaikeuksissa. Kaikki oppilaat ovat tervetulleita!

Kirstin koulu, Kirstintie 11, 02760 Espoo
keskiviikkoisin klo 14.15-16
Koulun läksyhelppi on ollut tauolla keväästä -20 lähtien.

Etäläksyhelppi

Keväällä -20 aloitimme etäläksyhelppi-toiminnan Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa. Ohjaajia etsittiin Oma-ilmoituksella, jota jaettiin someen ja nettikanaville. Ystävyysseura antoi oppilaat ja yhteyttä pidettiin WhatsAppin välityksellä. Myös kesällä annettiin suomen kielen etäopetusta sitä haluaville Google Meetin välityksellä. Syksyn -20 etäläksyhelppi-ohjaajia etsitään; muutama on jo ilmoittautunut ja heidän johdollaan toiminta on voitu aloittaa. Yhteyttä pidetään Google Meetissä.

Ohjaajahaku

Tarvitsemme lisää ohjaajia, jotta kerhojen jatkuvuus olisi taattu. Sinun ei tarvitse olla kasvatusalan ammattilainen. Tärkeintä on, että olet läsnä, kuuntelet nuorta, olet hänestä kiinnostunut, kannustat ja motivoit. Ota yhteyttä ryhmänohjaajaan: paularuokola@gmail.com, puh. 0400 469 454.

LäksyHelppiohjaaja-koulutusta järjestetään Helsingin ja Uudenmaan piirissä, katso tapahtumakalenterista, sekä joskus myös Keski-Espoon osastossa (ilmoitetaan erikseen, esim. tällä sivustolla).

Kirstin koulun oppilaan piirros
kevään viimeisessä läksyhelpissä, toukok. -15