LäksyHelppi

Yhteyshenkilö: Paula Ruokola, paularuokola@gmail.com, puh. 0400 469 454

Tämä on LäksyHelppi

LäksyHelppi on Punaisen Ristin kerho, jossa vapaaehtoiset ohjaajat auttavat koululaisia läksyjen teossa. Kerho on tarkoitettu erityisesti maahanmuuttajataustaisille lapsille ja nuorille, joita omat vanhemmat eivät pysty auttamaan puutteellisen suomen kielen taidon vuoksi. Kaikki oppilaat ovat tervetulleita!

LäksyHelppi-ohjaajakoulutus etänä

 LäksyHelppi-ohjaajan opas liitetiedostona! Vieritä alaspäin!

Kirstin koulussa pidetty läksyhelppi on ollut tauolla keväästä -20 lähtien.

Etäläksyhelppi yhteistyössä Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa

Esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=KpRNCab5QYU

Keväällä -20 aloitimme etäläksyhelppi-toiminnan Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa. Ohjaajia etsittiin Oma-ilmoituksella, jota jaettiin someen ja nettikanaville. Ystävyysseura antoi oppilaat ja yhteyttä pidimme WhatsAppin välityksellä. Myös kesällä vapaaehtoisemme antoivat suomen kielen etäopetusta sitä haluaville Google Meetin välityksellä. Etäläksyhelppi on jatkunut syyslukukauden -20  ajan ja jatkuu taas keväällä -21. Pidämme yhteyttä Google Meetillä. Toimintaan on jatkuva ohjaajahaku Oma Punaisessa Ristissä, https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/8552.

Etäopetus maahanmuuttajalapsille ja -perheille kuuluu Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n vuonna 2019 aloittamaan 3-vuotiseen hankkeeseen "Siltoja vanhemmille". https://ssys.fi/siltoja-vanhemmille

Tule ohjaajaksi! Sinun ei tarvitse olla kasvatusalan ammattilainen. Tärkeintä on, että olet läsnä, kuuntelet nuorta, olet hänestä kiinnostunut, kannustat ja motivoit.

LäksyHelppiohjaaja-koulutusta järjestetään Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirissä, katso tapahtumakalenterista, sekä joskus myös Keski-Espoon osastossa (ilmoitetaan erikseen esim. tällä sivustolla).

Läksyhelppi Kirstin koulussa

Korona-pandemiasta johtuen lähiopetus on tauolla. Keväällä -22 näyttää siltä, että läksyhelppi voitaisiin taas aloittaa. 
 

Kirstin koulun oppilaan piirros
kevään viimeisessä läksyhelpissä, toukok. -15