LäksyHelppi

Yhteyshenkilö: Paula Ruokola, paularuokola@gmail.com, puh. 0400 469 454

Tämä on LäksyHelppi

LäksyHelppi on Punaisen Ristin kerho, jossa vapaaehtoiset ohjaajat auttavat koululaisia läksyjen teossa. Kerho on tarkoitettu erityisesti maahanmuuttajataustaisille lapsille ja nuorille, joita omat vanhemmat eivät pysty auttamaan puutteellisen suomen kielen taidon vuoksi. Kaikki oppilaat ovat tervetulleita!

LäksyHelppi-ohjaajan opas liitetiedostona! Vieritä alaspäin!

UUSI LäksyHelppi Hansakallion koulussa aloitti toimintansa 6.3.2023

Kauklahden alue oli jäänyt toiminnassamme vähän taka-alalle. Nyt aika oli otollinen LäksyHelpin perustamiselle. Kouluksi saimme Hansakallion koulun ja kerhoaika on maanantaisin klo 13.15-15. Aloituspäivänä meitä ohjaajia oli kuusi, mutta lisää kaipaamme, jotta pystymme auttamaan oppilaita mahdollisimman paljon. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://oma.punainenristi.fi/event/21554

Etäläksyhelppi yhteistyössä Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa

Esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=KpRNCab5QYU

Keväällä -20 aloitimme etäläksyhelppi-toiminnan Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n kanssa. Ohjaajia etsittiin Oma-ilmoituksella, jota jaettiin someen ja nettikanaville. Ystävyysseura antoi oppilaat ja yhteyttä pidimme WhatsAppin välityksellä. Myös kesällä vapaaehtoisemme antoivat suomen kielen etäopetusta sitä haluaville Google Meetin välityksellä.

Etäopetus maahanmuuttajalapsille ja -perheille kuuluu Suomi-Syyria ystävyysseura ry:n vuonna 2019 aloittamaan 3-vuotiseen hankkeeseen "Siltoja vanhemmille". https://ssys.fi/siltoja-vanhemmille

Tule ohjaajaksi! Sinun ei tarvitse olla kasvatusalan ammattilainen. Tärkeintä on, että olet läsnä, kuuntelet nuorta, olet hänestä kiinnostunut, kannustat ja motivoit.

Toimintaan on jatkuva ohjaajahaku Oma Punaisessa Ristissä, 
https://oma.punainenristi.fi/event/8552

LäksyHelppiohjaaja-koulutusta järjestetään Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirissä, katso tapahtumakalenterista, sekä joskus myös Keski-Espoon osastossa (ilmoitetaan erikseen esim. tällä sivustolla).

Läksyhelppi Kirstin koulussa

Kirstin koulussa toimi läksyhelppi ennen koronaa usean vuoden ajan. Koronan vähän helpotettua lämmitimme toiminnan, mutta kerran-pari kerran jälkeen jouduimme taas lopettamaan korona-tapausten lisääntyessä koulussa.

Kirstin koulun oppilaan piirros
kevään viimeisessä läksyhelpissä, toukok. -15