Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyön yhteyshenkilö: Paula Ruokola, paularuokola@gmail.com, puh. 0400 469 454

Kouluvierailu Tuomarilan kouluun 13.5.2022

Omista opetusvuosistani on jo monta vuotta ja jännitti ihan hirveästi mennä pienten 4-luokkalaisten oppitunnille. Jännitys oli kyllä ihan turha, ja nopeasti se muuttuikin suureksi iloksi ja hyvän olon tunteeksi: tälle porukalle oli hurjan kivaa esitellä Punaisen Ristin toimintaa! He tiesivät jo paljon, mutta uuttakin tuli opittua, esimerkiksi Punaisen Ristin seitsemästä perusperiaatteesta. Kiitos, kun sain tulla.

Yhteistyö Omnia-oppilaitoksen kanssa

 • Etäkielikahvila

Suunnitteilla kotoutumista ja työllistymistä tukevaa kerhotoimintaa, esimerkiksi keskustelua, läksyjen tekoa, suomen kielen opetusta. Kohderyhmä kotoutumiskoulutuksen käyneet työttömät maahanmuuttajat. 

Kerho toimii etänä. (Mahdollisuuksien mukaan oppilaiden toivoma lähikerhokin voidaan järjestää.)

Yhteyshenkilöt: Mikaela Mandalios, Omnia, Osaamiskeskus, OSTE
Paula Ruokola, SPR Keski-Espoo

Yhteistyö Kirstin koulun kanssa

 • Läksyhelppi
  Aloitimme läksyhelppitoiminnan Kirstin koulussa syksyllä 2014. Kerhosta muodostui heti hyvin suosittu: oppilaita tuli niin paljon, että kaikki eivät mahtuneet istumaan, vaan läksyjä tehtiin myös lattialla. Koska meitä ohjaajia ei silloinkaan ollut tarpeeksi, tunsimme usein  voimattomuuden ja riittämättömyyden tunnetta, kun emme pystyneet kaikkia avuntarvitsijoita tarpeeksi auttamaan. Kun oppilas oli läksynsä tehnyt, hän sai välipalan kiitokseksi hyvästä työstä. Vielä keväällä 2020 maaliskuuhun saakka oli mahdollista mennä kouluun pitämään kerhoa, mutta sitten koronaepidemia muutti tilanteen ja lähikerhotoiminta keskeytyi. Olemme yrittäneet antaa etäläksyapua koulun oppilaille, mutta se ei ole sopinut koulun kiireiseen rytmiin.
   
 • Iloa ja vaihtelua seniorien arkeen
  Kirstin koulun oppilaat ovat käyneet hoivakoti Villa Lauriinassa viihdyttämässä muistisairaita asukkaita. On ollut erilaisia esityksiä, pääasiassa kuitenkin laulutuokio Lucia-päivänä, ystävänpäivänä ja äitienpäivänä. Joskus Lucianpäivänä kävimme samalla myös Vire Koti Muuralassa, ainakin 13.12.2018. Käynneillä on ollut suuri merkitys sekä vanhuksille että oppilaille. Ikävä todeta, että tämä toiminta ei enää ole jatkunut.


  Ystävänpäivänä 2015 hoivakoti Villa Lauriinassa
  Kuva: Paula Ruokola

Etäopetusta kouluihin

Erimuotoinen etäopetustoiminta tarjoaa uusia mahdollisuuksia auttaa ja tukea koululaisia opinnoissa. Tämän hetkinen tilanne syksyllä 2020 on kouluille vielä uusi, eikä opettajakunnasta ole löytynyt resursseja lisätoiminnoille. Jatkamme tunnusteluja asian tiimoilta.