Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyön yhteyshenkilö: Paula Ruokola, paularuokola(at)gmail.com, puh. 0400 469 454

Kouluvierailu Ymmerstan kouluun 7.10.22

Sain tuekseni toisen vapaaehtoisen ja yhdessä esittelimme osastomme toimintaa ja opetimme ensiapua. Luokka oli 5-luokkalaiset "Vaikuttaminen"-valinnaisaineen valinneet.

Kouluvierailu Tuomarilan kouluun 13.5.2022

Omista opetusvuosistani on jo monta vuotta ja jännitti vähän mennä pienten 4-luokkalaisten oppitunnille. Jännittäminen oli turhaa, ja nopeasti se muuttuikin iloksi ja hyvän olon tunteeksi. Pienille koululaisille kivaa esitellä Punaisen Ristin toimintaa! He tiesivät jo paljon, mutta uuttakin tuli opittua, esimerkiksi Punaisen Ristin seitsemästä perusperiaatteesta. Kiitos, kun sain tulla.

Yhteistyö Omnia-osaamiskeskuksen (OSKE) kanssa

 • Kielikerho Teamsissä
  Aloitimme kotoutumista ja työllistymistä tukevan etäkerhotoiminnan 7.6.22. Kerho toimii tiistaisin klo 16-17.  Kerhossa keskustellaan, tehdään läksyjä ja opetellaan suomen kieltä, muutakin etätoimintaa voidaan kehittää oppilaitten toiveiden ja tarpeen mukaan. Kohderyhmä on kotoutumiskoulutuksen käyneet työttömät maahanmuuttajat.

  Otamme joukkoomme kerhon vetäjiä, joilla on hyvä suomen kielen taito sekä into ja kiinnostus auttaa opiskelijoita suomen kielen oppimisessa.

  Yhteyshenkilöt: Mikaela Mandalios, Omnia osaamiskeskus, OSKE
  Paula Ruokola, SPR Keski-Espoo

__________________________________________________________________________________

Yhteistyö Kirstin koulun kanssa

 • Läksyhelppi
  Kirstin koulun läksyhelppi-toiminta alkoi syksyllä 2014. Kerhosta muodostui heti hyvin suosittu: oppilaita tuli niin paljon, että kaikki eivät mahtuneet istumaan, vaan läksyjä tehtiin myös lattialla. Koska meitä ohjaajia ei ollut tarpeeksi, tunsimme usein voimattomuuden ja riittämättömyyden tunnetta, koska emme pystyneet kaikkia avuntarvitsijoita tarpeeksi auttamaan. Kun oppilas oli läksynsä tehnyt, hän sai välipalan kiitokseksi hyvästä työstä. Vielä keväällä 2020 maaliskuuhun saakka oli mahdollista mennä kouluun pitämään kerhoa, mutta sitten koronaepidemia muutti tilanteen ja lähikerhotoiminta keskeytyi. Olemme yrittäneet antaa etäläksyapua koulun oppilaille, mutta se ei ole sopinut koulun kiireiseen rytmiin.
   
 • Iloa ja vaihtelua seniorien arkeen
  Kirstin koulun oppilaat ovat käyneet hoivakoti Villa Lauriinassa viihdyttämässä muistisairaita asukkaita. On ollut erilaisia esityksiä, pääasiassa kuitenkin laulutuokio Lucia-päivänä, ystävänpäivänä ja äitienpäivänä. Joskus Lucianpäivänä kävimme samalla myös Vire Koti Muuralassa, ainakin 13.12.2018. Käynneillä on ollut suuri merkitys sekä vanhuksille että oppilaille. Ikävä todeta, että tämä toiminta ei enää ole jatkunut.


  Ystävänpäivänä 2015 hoivakoti Villa Lauriinassa
  Kuva: Paula Ruokola