Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyön yhteyshenkilö: Paula Ruokola, paularuokola@gmail.com, puh. 0400 469 454

Kouluyhteistyö Kirstin koulun kanssa

  • Läksyhelppi

    Aloitimme läksyhelppitoiminnan Kirstin koulussa syksyllä 2014. Kerhosta muodostui heti hyvin suosittu: oppilaita tuli niin paljon, että kaikki eivät mahtuneet istumaan, vaan läksyjä tehtiin myös lattialla. Koska meitä ohjaajia ei silloinkaan ollut tarpeeksi, tunsimme usein  voimattomuuden ja riittämättömyyden tunnetta, kun emme pystyneet kaikkia avuntarvitsijoita tarpeeksi auttamaan. Kun oppilas oli läksynsä tehnyt, hän sai välipalan kiitokseksi hyvästä työstä. Vielä keväällä 2020 maaliskuuhun saakka oli mahdollista mennä kouluun pitämään kerhoa, mutta sitten koronaepidemia muutti tilanteen ja lähikerhotoiminta keskeytyi. Olemme yrittäneet antaa etäläksyapua koulun oppilaille, mutta se ei ole onnistunut monista eri syistä johtuen. Odotamme kovasti, että tautitilanne helpottaa ja pääsemme taas pieniä koululaisia auttamaan ja tukemaan.

  • Iloa ja vaihtelua seniorien arkeen

    Kirstin koulun oppilaat ovat käyneet hoivakoti Villa Lauriinassa viihdyttämässä muistisairaita asukkaita. On ollut erilaisia esityksiä, pääasiassa kuitenkin laulutuokio Lucia-päivänä, ystävänpäivänä ja äitienpäivänä. Joskus Lucianpäivänä kävimme samalla myös Vire Koti Muuralassa, ainakin 13.12.2018. Käynneillä on ollut suuri merkitys sekä vanhuksille että oppilaille. Ikävä todeta, että tämä toiminta ei enää ole jatkunut.


    Ystävänpäivänä 2015 hoivakoti Villa Lauriinassa
    Kuva: Paula Ruokola

Etäopetusta kouluihin

Erimuotoinen etäopetustoiminta tarjoaa uusia mahdollisuuksia auttaa ja tukea koululaisia opinnoissa. Tämänhetkinen tilanne on kouluille vielä uusi, eikä opettajakunnasta ole löytynyt resursseja lisätoiminnoille. Jatkamme tunnusteluja asian tiimoilta.