SPR Turun osasto turkulaisten tukena jo 70+1 vuotta

SPR Turun osaston arkisto
Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto
"Turun osaston iloisia vapaaaehtoisia harjoittelemassa ensiapua. "

Ensiapupäivystystä Paavo Nurmen maratonissa, glögitarjoilua joulurauhanjulistuksessa, tapaaminen yksinäisen vanhuksen kanssa tai koululaisten apuna Läksyhelpissä. Turun osastossa on monipuolista hyvinvoinnin ja terveyden tukemiseen liittyvää toimintaa kaiken ikäisille, lapsista ikäihmisiin. Tänä syksynä SPR Turun osasto juhlii vuosi sitten pandemian takia siirrettyjä seitsemänkymppisiään.

Suomen Punaisen Ristin Turun osasto on yksi Suomen suurimmista osastoista runsaalla 1700 jäsenellään. Osasto tunnetaan erityisesti ystävä- ja ensiaputoiminnastaan sekä varautumisesta toimia erilaisissa onnettomuustilanteissa, joiden osalta tehdään tiivistä yhteistyötä eri viranomaistahojen kanssa mukaan lukien Turun kaupunki.

Turun pormestari Minna Arve arvostaa suuresti yhteistyötä Punaisen Ristin kanssa.

- Turun kaupungilla ja SPR:llä on ollut valtavan hyvä yhteistyö jo vuosikausien ajan. Meillä on jopa aivan poikkeuksellisen hyvä yhteistyö muihin kaupunkeihin verrattuna, sillä meillä on yhteistyösopimus SPR:n kanssa, selvittää Arve.

Valmiusjärjestön ja vapaaehtoisten merkitys korostui erityisesti koronapandemian aika.

-Turun osaston vapaaehtoiset ovat auttaneet meitä huolehtimaan siitä, että olemme saaneet tietoa kaupunkilaisille ja, että meillä toimii logistiikka rokotuspaikoilla. Me emme olisi pystyneet selättämään tätä koronapandemiaa ilman SPR:n vapaaehtoisia. Ilman SPR:ää moni asia ei olisi ollut yhtä hyvin pandemia-aikanakaan. Hienoa työtä, kiitos siitä, lähettää pormestari Arve kiitoksensa vapaaehtoisille.

Koronapandemian aikana Turun osaston vapaaehtoiset, yhdessä muiden SPR:n vapaaehtoisten kanssa, ovat jakaneet eri kielisiä koronatiedotteita satamassa, lentoasemalla sekä eri puolilla kaupunkia sekä tavoitelleet ikäihmisiä puhelimitse. Vapaaehtoisia on ollut apuna myös koronarokotuksissa ohjaamassa ihmisiä.

SPR Turun osaston puheenjohtaja Markku Suokas on hyvin kiitollinen vapaaehtoisille.

-Punainen Risti on valmiusjärjestö, joka toimii periaatteitaan noudattaen puolueettomana tahona niin kansallisesti kuin kansainvälisesti erilaisissa katastrofeissa. Punaisen Ristin perustan luovat vapaaehtoiset, jotka käyttävät omaa vapaa-aikaansa pyyteettömästi ihmisten auttamiseen. Lämpimät kiitokset jäsenillemme ja vapaaehtoisille merkityksellisestä auttamisen työstä. Toivotamme myös lämpimästi uusia vapaaehtoisia toimintaamme mukaan, viestittää Markku Suokas turkulaisille.