Punaisen Ristin varaisovanhempitoiminta alkaa Turussa

Petteri Kivimäki/Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Petteri Kivimäki/Suomen Punainen Risti
"Punainen Risti aloittaa Turussa varaisovanhempitoiminnan."

Monet lapsiperheet kaipaavat elämäänsä isovanhempaa. Isovanhemmat saattavat kuitenkin asua kaukana, tai he eivät muuten voi olla läsnä perheen arjessa.

Punainen Risti käynnistää Turussa varaisovanhempitoiminnan keväällä 2022.

Punaisen Ristin Turun osastossa alkaa uusi vapaaehtoistoiminnan muoto, jonka tarkoituksena on yhdistää isovanhempia kaipaavia lapsiperheitä ja henkilöitä, joilla on aikaa ja halua toimia varaisovanhempina. Turussa asuu lapsiperheitä, joiden omat isovanhemmat ovat kaukana tai muuten estyneitä osallistumaan lapsiperheen elämään. Monet perheet kaipaavat oman perheen ulkopuolista verkostoa ja varaisovanhempitoiminta voi vastata tähän.

Varaisovanhempitoiminta tuo iloa molemminpuolisesti. Perheen lapsi saa elämäänsä yhden turvallisen aikuisen lisää ja vanhemmat voivat jakaa ajatuksiaan lapsiperhearjesta varaisovanhemman kanssa. Varaisovanhempana toimiminen puolestaan antaa mahdollisuuden kokea isovanhemmuuden iloa. -Toiminta vahvistaa sukupolvien välistä yhteisöllisyyttä sekä ehkäisee ja vähentää yksinäisyyttä. Toiminnan kautta perheen ja varaisovanhemman välille voi syntyä jopa elämänmittainen suhde, toteaa toimintaa kehittävä SPR Turun osaston vapaaehtoinen Tuula Paakkola.

SPR Varsinais-Suomen piiri kouluttaa toiminnasta kiinnostuneet vapaaehtoiset. Ensimmäinen koulutus oli maalis-huhtikuussa, koulutettuja mummoja oli kourallinen. Varaisovanhempaa tarvitsevia perheitä on kuitenkin ilmoittautunut jo noin tusina, joten jos olet kiinnostunut toimimaan varaisovanhempana, ota yhteyttä ystävävälitykseen ja ilmoittaudu koulutukseen, jotta kaikki halukkaat perheet varaisovanhemman saisivat! Toivottavasti saisimme mukaan myös miehiä/pariskuntia! SEURAAVA KOULUTUS TULOSSA TAMMI-HELMIKUUN VAIHTEESSA!

Ilmoittaudu ystävävälityksen puhelinnumeroon 046 9204142 ma-to klo 10-14 tai spostilla ystavatoiminta(at)sprturku.fi