Punaisen Ristin varaisovanhempitoiminta alkaa Turussa

Petteri Kivimäki/Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Petteri Kivimäki/Suomen Punainen Risti
"Punainen Risti aloittaa Turussa varaisovanhempitoiminnan."

Monet lapsiperheet kaipaavat elämäänsä isovanhempaa. Isovanhemmat saattavat kuitenkin asua kaukana, tai he eivät muuten voi olla läsnä perheen arjessa.

Punainen Risti on käynnistänyt Turussa varaisovanhempitoiminnan keväällä 2022.

Punaisen Ristin Turun osastossa on alkanut uusi vapaaehtoistoiminnan muoto, jonka tarkoituksena on yhdistää isovanhempia kaipaavia lapsiperheitä ja henkilöitä, joilla on aikaa ja halua toimia varaisovanhempina. Turussa asuu lapsiperheitä, joiden omat isovanhemmat ovat kaukana tai muuten estyneitä osallistumaan lapsiperheen elämään. Monet perheet kaipaavat oman perheen ulkopuolista verkostoa ja varaisovanhempitoiminta voi vastata tähän.

Varaisovanhempitoiminta tuo iloa molemminpuolisesti. Perheen lapsi saa elämäänsä yhden turvallisen aikuisen lisää ja vanhemmat voivat jakaa ajatuksiaan lapsiperhearjesta varaisovanhemman kanssa. Varaisovanhempana toimiminen puolestaan antaa mahdollisuuden kokea isovanhemmuuden iloa. -Toiminta vahvistaa sukupolvien välistä yhteisöllisyyttä sekä ehkäisee ja vähentää yksinäisyyttä. Toiminnan kautta perheen ja varaisovanhemman välille voi syntyä jopa elämänmittainen suhde, toteaa toimintaa kehittävä SPR Turun osaston vapaaehtoinen Tuula Paakkola.

Ennen toimintaan ryhtymistä vapaaehtoisilta tarkistetaan rikostausta.

Ilmoita kiinnostuksestasi varaisovanhempitoimintaan ystävävälityksen puhelinnumeroon 046 9204142 ma-to klo 10-14 tai spostilla ystavatoiminta(at)sprturku.fi

Seuraava koulutus kahden illan kokonaisuutena ma 11. ja ke 13.9.2023, lisätietoja ja ilmoittautumislinkki täällä: 

https://oma.punainenristi.fi/event/22904