Vuoden vapaaehtoinen pelastaja tulee Turun osastosta

Katri Lehtola / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Katri Lehtola / Suomen Punainen Risti

Vuoden 2021 valtakunnalliseksi vapaaehtoiseksi pelastajaksi on valittu turkulainen Mika Vilpo! SPR Turun osaston ensiaputoiminnan johtajana toimiva ja valmiudesta vastaava Mika on rakentanut yhteiskunnan tueksi sähköisen portaalin, jota on Varsinais-Suomessa käytetty koronapandemian aikana mm. vapaaehtoisten koordinoinnissa ja tehtävien tilastoinnissa. Korona-ajan vaatimusten mukaisiin, täysin uusiin tehtäviin kehitetty portaali on auttanut kolmannen sektorin tehtävien suorittamisessa ennennäkemättömän laajojen haasteiden edessä. Mika Vilpon kehittämä järjestelmä on käytettävissä viranomaistoimintaa tukevissa tehtävissä koko maassa, ja sen avulla pystytään organisoimaan myös laajoja, pitkäkestoisia avustustilanteita.

Mika Vilpon vahvuus vapaaehtoistoiminnassa on tiedolla johtaminen, sekä uusien teknisten innovaatioiden soveltaminen järjestötehtävien tueksi. Hän jakaa tietoa kaikkien toimijoiden hyväksi ja on aktiivinen yhteistyön rakentaja niin vapaaehtoistoimijoiden keskuudessa kuin myös järjestöjen ja viranomaisten välillä. Hänen kehittämiään ja ylläpitämiään sovelluksia sekä materiaaleja on käytetty koko pandemian ajan sekä avustustoiminnassa että Varsinais-Suomen Vapepan että SPR:n harjoituksissa.

Mika Vilpo on mukana Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnassa Suomen Punaisen Ristin Turun osaston kautta, ja on Turun Vapaaehtoisen pelastuspalvelun tilannejohtaja ja kouluttaja. Mika Vilpo toimii päätyönään julkipilvikonsulttina Elisa Oyj:llä ja hän hyödyntää IT-osaamistaan myös Punaisen Ristin tiedonhallinta-delegaattina (Information Management).

Vuoden vapaaehtoisen pelastajan tunnustuksen myöntää Vapaaehtoisen pelastuspalvelun keskustoimikunta vuosittain erittäin ansiokkaasta teosta tai toiminnasta. Sydämelliset onnittelumme koko osaston puolesta, Mika!