KORONAPANDEMIA

SPR Turun osaston arkisto
Kuvaaja: SPR Turun osaston arkisto
Tältä sivulta löydät tietoa Punaisen Ristin toiminnasta Turun kaupungin alueella koronapandemian aikana. Sivua päivitetään tilanteen muuttuessa.
*päivitetty 17.5.2021*
 
 

MITEN VOIN AUTTAA?

TURUN KAUPUNGIN MASSAROKOTUKSISSA AVUSTAMINEN
Turun kaupungin koronarokotukset ovat käynnissä Turun Messukeskuksessa. Vapaaehtoisia tarvitaan mukaan opastustehtäviin! Massarokotukset tulevat jatkumaan Messukeskuksessa kesän ajan, ja rokotuksiin saapuvien opastamiseen ja neuvontaan kaivataan vapaaehtoisia pääosin arkipäivisin. Vuoroja on satunnaisesti myös viikonloppuisin. Päivä on jaettu kahteen vuoroon: mukaan voi ilmoittautua joko 8.00-12.00 tai 12.00-16.00 väliseksi ajaksi. Vapaaehtoiset saavat perehdytyksen tehtävään. Tehtävässä tarvittavat suojaimet saa Messukeskuksesta heti työvuoroon saavuttua.
Ilmoittaudu mukaan rokotusten avustajaksi klikkaamalla tätä linkkiä!

 
***
 

 

 
ILMOITTAUDU MUKAAN!
Voit ilmoittautua mukaan vapaaehtoiseksi korona-ajan avustustehtäviin klikkaamalla tätä linkkiä
(avautuu uuteen ikkunaan) ja täyttämällä avautuvan lomakkeen.
Jos olet jo aiemmin ilmoittautunut vapaaehtoiseksi ja haluat nyt muokata ilmoittautumistasi, käy muokkaamassa tietoja saamasi henkilökohtaisen Lyyti-linkin kautta! Voit myös jättää lomakkeen kautta avoimen ilmoittautumisen mahdollisiin tuleviin avustustehtäviin.
 
***
 
Mahdollisiin tehtäviin osallistuminen on vapaaehtoista. Osallistumishetkellä jokaisen on oltava täysin oireeton erilaisista flunssaoireista. Et voi osallistua fyysiseen toimintaan, mikäli olet saapunut ulkomaanmatkalta alle 14 vuorokauden kuluessa tai olet ollut lähikontaktissa epäillyn koronavirustapauksen kanssa.
 
Suomen Punainen Risti organisoi viranomaisilta tulevia avustustoimien pyyntöjä koronaviruspandemian aikana.
 
***
 
TAUSTATIETOA PUNAISEN RISTIN AVUSTUSTOIMINNASTA
 

Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa Punainen Risti koordinoi järjestöjen ja spontaanien vapaaehtoisten tehtäviä koko Varsinais-Suomessa. Koordinaatiovastuu perustuu vuonna 2014 Sosiaali- ja terveysministeriön ja SPR:n solmimaan sopimukseen yhteiskunnan häiriötilanteisiin liittyvästä varautumista koskevasta yhteistyöstä. Sisäministeriö ja SPR ovat sopineet vastaavasta yhteistyöstä vuonna 2018.

Suomen Punaisella Ristillä on erilaisia paikallisia ja seutukunnallisia vapaaehtoisryhmiä ja se koordinoi Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa) sekä sen vapaaehtoisia hälytysryhmiä. SPR koordinoi häiriötilanteessa myös muita sosiaali- ja terveydenhuoltoviranomaisten tukena toimivia vapaaehtoisryhmiä. Paikallisesti asiasta voidaan sopia tarkemmin. Sopimusten mukaan vapaaehtoisryhmät voivat olla tukemassa kuntaa silloin, kun kunta järjestää asiointipalveluja riskiryhmille kunnassaan.

***

TIETOA KORONAVIRUKSESTA

Ajankohtaista tietoa koronapandemiasta löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.